Νίκη – οξυγόνο ο Γηραιός

Ο πολύ καλός Ηρακλής επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου στο Καυταντζόγλειο και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα.

Νίκη – οξυγόνο ο Γηραιός

Ο πολύ καλός Ηρακλής επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου στο Καυταντζόγλειο και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα. Πρεμιέρα στα τρίποντα αλλά και τα γκολ εντός των τειχών για τους παίκτες του Σάββα Κωφίδη, οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια με τον Ερέρα. Ο Ζοέλ Επαλέ μετουσίωσε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι, με τον Γκάρμπα Λαβάλ να πετυχαίνει το παρθενικό τέρμα του στην εν Ελλάδι καριέρα του. Τέλος οι εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη για τους Περιστεριώτες. Κεφάτη ατμόσφαιρα από τους λίγους αλλά... φωνακλάδες φίλους των δύο ομάδων .

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετικό πνεύμα στον αγωνιστικό χώρο και ανέπτυξαν δραστηριότητα κυρίως από την δεξιά πτέρυγα, δίχως όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Αμπάρη. Από την άλλη, ο Ηρακλής ανέβηκε μετά το πεντάλεπτο και απείλησε με μία ωραία κεφαλιά του Πρίττα και δύο φάουλ από Λαγό και Επαλέ.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία σημειώθηκε στο 24ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις καλές ενέργειες από τα άκρα, ο Γεωργιάδης βγήκε από τα δεξιά πρόσωπο με τον Μιχαηλίδη αλλά ο άλλοτε πορτιέρο της Ένωσης αρνήθηκε το γκολ στον πολύπειρο μέσο. Στην αμέσως επόμενη φάση και μάλιστα από την ίδια πλευρά, ο Επαλέ έβγαλε τη ντελικάτη σέντρα αλλά η προβολή του Ερέρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

** Με πανό το οποίο κρατούσαν στα χέρια, οι οργανωμένοι φίλοι των γηπεδούχων απαιτούσαν από τους άλλοτε προέδρους του Ηρακλή, Μυτιληναίο και Σπανουδάκη, να πάρουν μέτρα για τα χρέη που εμφάνισε η ΠΑΕ επί των ημερών τους.
Παρά τα αντιθέτως φαινόμενα στα πρώτα λεπτά, ο Ηρακλής κάθισε αναπαυτικά στη θέση του οδηγού στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Στην αποτελεσματικότητα όμως βαθμολογείται χαμηλά (μόλις τρία γκολ ενεργητικό πριν την σέντρα) και αυτό πλήρωνε για ακόμη μία φορά. Ούτε η κεφαλιά του Τάσου Κατσαμπή έξι λεπτά πριν φτάσουμε στην ανάπαυλα ήταν αρκετή για να έρθει το 1-0, με συνέπεια οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια δίχως σκορ.

Η επανάληψη άρχισε και πάλι με τον Ατρόμητο στο προσκήνιο αλλά η όποια υπεροχή (φάνηκε πως) εκτονώθηκεσε ένα σουτ του Ζαχαρόπουλου. Εν συνεχεία, ο "Γηραιός" ανέκτησε τον πρώτο λόγο, γυρνώντας συνεχώς τη μπάλα έξω από την περιοχή του Μιχαηλίδη, προσπαθώντας να αναγκάσει πράγματα να... συμβούν.
Μία οργανωμένη επίθεση πάντως έκαναν οι φιλοξενούμενοι, στο 58ο λεπτό, γύρισαν τη μπάλα υποδειγματικά αλλά ο Ντόε, ίσως ο καλύτερος παίκτης του Γιώργου Παράσχου, ολιγώρησε στην τελική επαφή.

Βλέποντας πως έλειπε το κάτι παραπάνω στη γραμμή κρούσης, ο Σάββας Κωφίδης πέρασε στον αγώνα τον Παντελή Καπετάνο αντί του Γιώργου Γεωργιάδη, προκειμένου ο νεαρός φορ να πλαισιώσει τον Εστέμπαν Ερέρα. Ο Αργεντινός ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης του 65ου λεπτού, όταν έπεσε μέσα στη περιοχή του Μιχαηλίδη μετά από παρέμβαση του τελευταίου αλλά ο ρέφερι Νταμπώσης αντιλήφθηκε θέατρο σε μία φάση που σηκώνει συζήτηση.
Τρία λεπτά αργότερα όμως έδειξε την άσπρη βούλα σε σπρώξιμο του νεοεισελθόντα Παντελή Καπετάνου από τον Γιώργο Χάλαρη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Γεωργίου.

Βάση του βίντεο, η πρώτη περίπτωση ίσως να δικαίωνε εν μέρει τον διαιτητή από τον σύνδεσμο Πιερίας ο οποίος θα αποφάσιζε με... γυμνό μάτι. Η δεύτερη φάση όμως, μαρτυρά περισσότερο τη διάθεση του Καπετάνου να πέσει παρά αυτή του Χάλαρη να τον ανατρέψει. Το γεγονός είναι πως ο Ζοέλ Επαλέ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.
Το 2-0 παραλίγο να έρθει 16 λεπτά πριν το τέλος αλλά ο Ερέρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από το ένα μέτρο και απέδειξε πως, αν μη τι άλλο, δεν έχει ρέντα.

Η είσοδος στο τελευταίο πεντάλεπτο βρήκε τον Ατρόμητο να ψάχνει με ένταση το τέρμα της ισοφάρισης. Ντόε και Μανίκας βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά απογοήτευσαν με τη τελική επιλογή τους. Αντίθετα, ο Λαβάλ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, ακολούθησε αντεπίθεση της ομάδας του και με σουτ από το ύψος της περιοχής στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ανεξάρτητα από τη φασαρία που θα δημιουργηθεί με το πέναλτι, ο Ηρακλής ήταν η καλύτερη ομάδα του αγωνιστικού χώρου.

Οι συνθέσεις
Ηρακλής: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Στεφανής (78’ Περπερίδης), Επαλέ, Πρίττας, Πουρσανίδης, Λαγός, Γεωργιάδης (63’ Π. Καπετάνος), Ερέρα (85’ Λαβάλ).
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Καραδήμος (73’ Κατεμής), Γεωργίου (46’ Χάλαρης), Μικές, Σωτήρχος (81’ Μανίκας), Ντόε, Κούτσης, Κορακάκης, Δήμος, Γελαδάρης, Ζαχαρόπουλος.

Σκόρερς: 68’ Επαλέ, 90’+ Λαβάλ

Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)
Κίτρινες κάρτες: Ερέρα - Μικές, Δήμος, Καραδήμος, Χάλαρης
Κόκκινες κάρτες: -

News 24/7

24MEDIA NETWORK