Νίκη του Ολυμπιακού με... κυπριακή σφραγίδα

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν κυρίαρχοι του αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να ισοφαρίσουν το γκολ του Οκκά και να φέρουν τον αντίπαλο μπροστά στο φάσμα ενός ακόμη αρνητικού αποτελέσματος. Τελικά, ο Μιχάλης Κωσταντίνου "λύτρωσε" τον Ολυμπιακό και του χάρισε τη νίκη με 2-1. Είκοσι χρόνια συμπλήρωσαν οι Πόντιοι χωρίς νίκη κόντρα στους Πειραιώτες.

Νίκη του Ολυμπιακού με... κυπριακή σφραγίδα

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν κυρίαρχοι του αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να ισοφαρίσουν το γκολ του Οκκά και να φέρουν τον αντίπαλο μπροστά στο φάσμα ενός ακόμη αρνητικού αποτελέσματος. Τελικά, ο Μιχάλης Κωσταντίνου "λύτρωσε" τον Ολυμπιακό και του χάρισε τη νίκη με 2-1. Είκοσι χρόνια συμπλήρωσαν οι Πόντιοι χωρίς νίκη κόντρα στους Πειραιώτες.

Όπως αναμενόταν ο Τροντ Σόλιντ άλλαξε σύστημα και από 3-6-1, παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Γιάννου ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μπουλούτ και Μαυρογενίδης στα άκρα της άμυνας, Ανατολάκης και Κωστούλας κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα χαφ οι Στολτίδης, Καφές, Τουρέ, Τζόρτζεβιτς και Οκκάς πιο προωθημένοικαι στην κορυφή της επίθεσης ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και η ενδεκάδα των Ποντίων πλην της απουσίας του Νίκου Παπαδόπουλου του Χρήστου, ο οποίος μετά από 7 συνεχόμενες αγωνιστικές έχασε για πρώτη φορά την θέση του λόγω τραυματισμού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου. Εκτός από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά και τις ευκαιρίες να πετύχουν αρκετά γκολ και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Με την ανάπτυξη να γίνεται από τα πλάγια και τις κάθετες μπαλιές να βγαίνουν με σχετική ευκολία, το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήταν θέμα χρόνου. Ο Ερόλ Μπουλούτ έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κόβατς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Απόλλωνας Καλαμαριάς δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Γιάννου, ο οποίος στην επανεμφάνισή του στο τέρμα πέρασε ένα από τα πιο εύκολα ημίχρονα της καριέρας του.

Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε ίσως στο καταλληλότερο χρονικό σημείο. Πάνω που οι παίκτες της Καλαμαριάς περίμεναν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου εμφανώς ανακουφισμένοι από το 0-0, ο Γιάννης Οκκάς παραβίασε την αντίπαλη εστία και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Μόλις τρεις νίκες έχει σημειώσει ο Απόλλωνας Καλαμαριάς όσες φορές έχει φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό. Οι πρώτες δύο σημειώθηκαν το 1961 και το 1962 και η τελευταία το 1985.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεωνο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στην "καρδιά" της άμυνας της Καλαμαριάς όπου ο Οκκάς εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ανατολάκη και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ρέφερι της συνάντησης έριξε τους τίτλους τέλους του πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα της αναμέτρησης έμοιαζε ίδια. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς σε όλες τις γραμμές, ενώ ο Απόλλωνας Καλαμαριάς προσπάθησε να βγει από την άμυνά του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καλή φάση στα καρέ του Γιάννου.

Βάσει των όσων παρακολουθούσαμε, ο Ολυμπιακός έδειχνε να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η Καλαμαριά πέτυχε την μεγάλη ανατροπή με τον Ελ Ομάρι, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (στη θέση του Χριστοφορίδη) έφερε το παιχνίδι στο 1-1. Μάλιστα, οι φίλαθλοι του Απόλλωνα αποδοκίμασαν την επιλογή του Κοκότοβιτς, αλλά που να’ξεραν πως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρβος θα δικαιωνόταν.

Η ισοφάριση ήρθε στο 60ό λεπτόμε τον Ελ Ομάρι να εκμεταλλεύεται την πάσα στον κενό χώρο και με ψύχραιμο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέοπα Γιάννου, αλλά ούτε και στον Θανάση Κωστούλα, ο οποίος έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να διώξει την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.

Ο επιθετικός οίστρος της Καλαμαριάς κράτησε μόλις 15 λεπτά. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον σκοπό τους, γύρισαν και πάλι στην άμυνα με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει τον έλεγχο του αγώνα και να «σφυροκοπεί» για το δεύτερο γκολ.

Η «απάντηση» των «ερυθρόλευκων» δεν άργησε να έρθει. Στο 71ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Κόβατς απέκρουσε ασταθώς την μπάλα και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στο… ριμπάουντ την έστειλεστην ανυπεράσπιστη εστία δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός πίεσε και για ένα τρίτο γκολ ώστε να «καθαρίσει» το ματς σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσει και να πετύχει την εκ νέου ισοφάριση. Οι παίκτες των γηπεδούχων προτιμούσαν τις αντεπιθέσεις και σε μερικές από αυτές θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον Γιάννου με μακρινά και άστοχα σουτ.

Δίχως να σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση, φτάσαμε στη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 και την Καλαμαριά να μένει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τη νίκη.


Σκόρερς: 60' Ελ Ομάρι - 45' Οκκάς, 71' Κωνσταντίνου

Διαιτητής: Τσίκινης

Κίτρινες: Φυτανίδης, Μουράφσκι - Τουρέ

Οι συνθέσεις:

AΠ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Ιωάννου, Φυτανίδης, Κλέιτον, Ουέλινγκτον, Καραμανλής (80' Μουζαουί), Μουράφσκι, Καραλιόπουλος, Παρμαξίδης (78' Σαμουηλίδης), Αμπονσά, Χριστοφορίδης (59' Ελ Ομάρι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Μπουλούτ (70' Γεωργάτος), Καφές, Τουρέ, Στολτίδης (70' Μπαμπανγκίντα), Οκκάς, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου (89' Ντάνι)


News 24/7

24MEDIA NETWORK