Νίκη του ΠΑΟ με Κονσεϊσάο

Με τον Φλάβιο Κονσεϊσάο εκτελεστή και δημιουργό, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο Παγκρήτιο επί του ΟΦΗ με 2-0 και έφτασε τους 17 βαθμούς. Μέσα σε ένα τρίλεπτο (65'-68') οι "πράσινοι" εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς με τον ΟΦΗ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Τρία δοκάρια οι φιλοξενούμενοι που έφτασαν στη πρώτη φετινή τους επιτυχία μακριά από την Αθήνα.

Νίκη του ΠΑΟ με Κονσεϊσάο

Με τον Φλάβιο Κονσεϊσάο εκτελεστή και δημιουργό, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο Παγκρήτιο επί του ΟΦΗ με 2-0 και έφτασε τους 17 βαθμούς. Μέσα σε ένα τρίλεπτο (65'-68') οι "πράσινοι" εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς με τους Κρητικούς να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Πρώτο γκολ του Παπαδόπουλου στο φετινό πρωτάθλημα. Τρία δοκάρια οι φιλοξενούμενοι που έφτασαν στη πρώτη φετινή τους επιτυχία μακριά από την Αθήνα.

Χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ένα αποτέλεσμα που αδικεί κατάφορα τον Παναθηναϊκό. Πέραν του πρώτου δεκαλέπτου όπου ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι «πράσινοι» στα υπόλοιπα λεπτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά και τις ευκαιρίες εκείνες για να πετύχουν γκολ και να πάρουν το προβάδισμα.

Η αδυναμία του Σέριτς να αγωνιστεί και η είσοδος στην ενδεκάδα του Χαραλαμπίδη, έφερε αλλαγές στα πλάνα του Μαλεζάνι, αφού ο Νίλσον μετατέθηκε αριστερά –στη θέση του Δάρλα- πίσω από τον Βόουτερ. Την δεξιά πλευρά κάλυπταν οι Βύντρα και Χαραλαμπίδης.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των Χατζαντριάν και Σφακιανάκη από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, οι «πράσινοι» δεν είχαν πρόβλημα να γίνουν οι κυρίαρχοι του κέντρου και να επιβάλουν το παιχνίδι τους, ωστόσο παρά τις πολλές «επισκέψεις» στα καρέ του Σηφάκη το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό ήταν αναμφισβήτητα ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος σε τρεις φάσεις (από μπαλιές του Βόουτερ) βρέθηκε μόνος απέναντι από το τέρμα του ΟΦΗ, αλλά αδράνησε και έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κοντά στο γκολ έφτασε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αλλά η επιπολαιότητα στο τελείωμα των φάσεων ήταν το χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού στα πρώτα 45 λεπτά.

Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για το γκολ, αυτό δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα οι του ΟΦΗ να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το 0-0 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει για 45 λεπτά. Με πρωταγωνιστή τον Φλάβιο Κονσεϊσάο, οι «πράσινοι» έφτασαν στην επίτευξη δύο τερμάτων μέσα σε ένα τρίλεπτο και «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Στο 65ο λεπτό ο Βραζιλιάνος έλυσε το γόρδιο δεσμό και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και τρία λεπτά αργότερα ήταν ο δημιουργός του δεύτερο τέρματος. Ο Κονσεϊσάο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά –κάτι σαν κοντινό κόρνερ- ο Παπαδόπουλος πετάχτηκε για κεφαλιά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Σηφάκη και κατέληξε στα δίχτυα των Κρητικών για να γίνει το 0-2.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής αφού το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στις εξέδρες με τους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ να διαμαρτύρονται στον Βουτσινά για τη διαφαινόμενη ήττα.

Οι τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση έπεσαν με τρία(!) δοκάρια για τους «πράσινους». Βόουτερ και Χαραλαμπίδης με σουτ και Τόργκελε με κεφαλιά βρήκαν εμπόδιο στο δοκάρι και έχασαν την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ.


65ο λεπτό: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονσεϊσάο και 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

68ο λεπτό: Κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονσεϊσάο και 0-2 για τους "πράσινους".

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: -
Kόκκινες: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Σηφάκης, Κουνενάκης, Σταυρακάκης, Πίτσος, Μαχλάς, Νουαφόρ (60' Τριανταφύλλου), Γκονζάλες, Ντεγιάνοφ, Τόμας (74' Καζαντζής), Κόλτζος, Ντάβιντσον

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Κονσεϊσάο, Γκούμας, Γκέκας (58' Μάντζιος), Παπαδόπουλος (80' Τόργκελε), Γκονζάλες (72' Αντριτς), Βόουτερ, Χαραλαμπίδης, Βύντρα, Νίλσον


Μικρά-Μικρά
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής

*** Η αδυναμία αυθημερόν ταξιδιού στην Κρήτη περιόρισε τον αριθμό των εκδρομέων φίλων του Παναθηναϊκού. Πάντως στο Παγκρήτιο βρέθηκαν περίπου 1500 οργανωμένοι φίλαθλοι των πράσινων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι των φιλοξενούμενων από την Κρήτη βρέθηκαν σε όλες τις εξέδρες του σταδίου.

*** Ένα σφίξιμο στο πόδι που αισθάνθηκε στην προθέρμανση ο Αντονι Σέριτς, ανάγκασε τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να αλλάξει την ενδεκάδα που είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα, περνώντας τον Χαραλαμπίδη στη θέση του Κροάτη. Αλλαγή είχαμε και στην αποστολή, αφού ο Σέριτς έμεινε εκτός αποστολής και ο Γιώργος Θεοδωρίδης πέρασε τελικά σε αυτή.

*** Πέραν του Σέριτς, εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού έμεινε ο τιμωρημένος Δάρλας και ο Σιόντης, οι οποίοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την εξέδρα των επισήμων μαζί με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αργύρη Μήτσου και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Στράτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK