Νίκη Βόλου-Αρης 2-0 παρ.

Τα τέσσερα Α. Μετά τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ και το Αιγάλεω, ακόμη μία ομάδα της Superleague έμεινε εκτός κυπέλλου Ελλάδας. Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 2-0 του Αρη στην παράταση και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16" της διοργάνωσης. Παυλίδης και Πιττάκας σημείωσαν τα γκολ της νίκης των γηπεδούχων, με 10 παίκτες έπαιξε στην παράταση ο Αρης μετά από αποβολή του Παπαδόπουλου.

Νίκη Βόλου-Αρης 2-0 παρ.

Τα τέσσερα Α. Μετά τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ και το Αιγάλεω, ακόμη μία ομάδα της Superleague έμεινε εκτός κυπέλλου Ελλάδας. Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 2-0 του Αρη στην παράταση και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16" της διοργάνωσης. Παυλίδης και Πιττάκας σημείωσαν τα γκολ της νίκης των γηπεδούχων, με 10 παίκτες έπαιξε στην παράταση ο Αρης μετά από ανόητη αποβολή του Παπαδόπουλου. Προβλημάτισαν και πάλι οι Θεσσαλονικείς.

Στο πρώτο ημίχρονο τόσο η Νίκη, όσο και ο Αρης έδειχναν να βλέπουν το παιχνίδι περισσότερο σαν αγγαρεία. Κάτι που είχε επίπτωση στο θέαμα και στις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Όταν οι δύο ομάδες άρχισαν να... παίρνουν στα σοβαρά τον αγώνα, δεν έλειψε το σκληρό παιχνίδι και τα δυνατά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των Σπάσιτς και Πασσαλή και την αντικατάστασή τους.

Οσον αφορά τις ευκαιρίες, Χώνος και Χαβίτο ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να προσθέσουν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ.

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν, αφού η Νίκη Βόλου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της με αποτέλεσμα να «αναγκάσει» και τους «κίτρινους» να τρέξουν, να βελτιωθούν και να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους στο ματς.

Οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι του αγωνιστικού χώρου και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πάρουν το προβάδισμα, ακόμα και να «καθαρίσουν» τη νίκη, ενώ η ομάδα του Γκιγέρμο Ογιος "ξύπνησε" στα τελευταία λεπτά όταν πίεσε, βγήκε μπροστά και πλησίασε στο πολυπόθητο τέρμα. Για άλλη μια φορά όμως ο Αρης παρουσίασε τις... παιδικές ασθένειες που τον ταλαιπωρούν τη φετινή σεζόν. Κάτι η αστοχία, κάτι η πολύ καλή εμφάνιση ενός πρώην "κίτρινου", του Γκίτκου, έφερναν την παράταση όλο και πιο κοντά.

Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και ενώ όλοι ετοιμάζονταν για την ημίωρη παράταση, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε ένα ανόητο χέρι με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στον έξτρα χρόνο η Νίκη Βόλου εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή της και στο 96ο λεπτό κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Θεσσαλονικείς. Με εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, ο Παυλίδης έφτασε απέναντι από τον Νέγκρι, έκανε το σουτ και έβαλε στη "θέση του οδηγού" την ομάδα του.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 102ο λεπτό, ο Πιττάκας έφυγε μόνος του μπροστά και πλάσαρε με επιτυχία, διαμορφώνοντας το 2-0. Ο Αρης έκανε την ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά βρήκε μπροστά του τον Γκίτκο, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του και χάρισε στην ομάδα του την μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου.


Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)
Κίτρινες: Γκίτκος, Μπαλάφας, Μαρκομιχάλης, Κουτσογιάννης - Κουλουχέρης
Κόκκινες: Α. Παπαδόπουλος (2η κίτρινη)
Σκόρερ: 96' Παυλίδης, 102' Πιττάκας

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Γκάγκας, Μπαλάφας, Ρουμελιώτης, Κουτσογιάννης, Χώνος (105' Μίγας), Μαρκομιχάλης, Σίμιτς, Σπάσιτς (34' Πιττάκας), Ζορμπάς (97' Μιλιόνικο), Παυλίδης.

ΑΡΗΣ: Νέγκρι, Βανγκελί (78' Μαραγκός), Α. Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Τίνγκα (103' Κυριάκος), Πασσαλής (42' Βαϊσχάμερ), Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλο, Χαβίτο, Ρέγες, Κόκε.





News 24/7

24MEDIA NETWORK