Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 1-0

Το πρώτο της τρίποντο πανηγύρισε η Νίκη Βόλου, η οποία επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Πανθρακικού. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα της Μαγνησίας, ο Ροζέριο Μάρτινς.

Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 1-0
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα:
Με 4-2-3-1 έστησε την ομάδα του ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, σε μια προσπάθεια να καταφέρει η Νίκη Βόλου να πάρει τον πρώτο της βαθμό ή βαθμούς στο πρωτάθλημα της Super League. Αντίθετα, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε με 3-5-2 τον Πανθρακικό με στόχο να χτυπήσει γρήγορα στις αντεπιθέσεις τους γηπεδούχους.

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε επιθετικά το ματς. Από το 1ο κιόλας λεπτό έδειξε τις προθέσεις της με τον Λάουξ να πιάνει το σουτ αλλά να μην βρίσκει στόχο. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι γηπεδούχοι που στο 14 έχασαν ακόμη μια ευκαιρία μετά τη σέντρα σουτ του Μαρινάκη. Ότι δεν κατάφερε όμως ο Έλληνας μπακ το κατάφερε ο Ροζέριο Μάρτινς 10 λεπτά αργότερα (24') με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Αυτό ήταν και το 3ο γκολ της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα και μ' αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Όπως ήταν λογικό, με την επανάληψη ο Πανθρακικός βγήκε για να επιτεθεί και να ισοφαρίσει. Ο κόουτς της ομάδας, Άκης Μάντζιος έκανε δύο αλλαγές προκειμένου να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του να "ανέβει" στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Ταΐρη πρώτα με τον Ιγκόρ και στη συνέχεια με τον Ντιγκινί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι παίκτες της Νίκης είχαν παραταχθεί σωστά στο γήπεδο, έδωσαν χώρο στον Πανθρακικό και κοιτούσαν περισσότερο να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Όποτε τους δινόταν η ευκαιρία όμως έβγαιναν ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Ο ρυθμός στο ματς έπεσε μετά το 60'. Οι φάσεις έβγαιναν με δυσκολία, μιας και οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους χώρους και δεν έδιναν το δικαίωμα στον Πανθρακικό να βρει άνοιγμα για να δημιουργήσει ευκαιρία. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και η Νίκη Βόλου έκανε "σεφτέ" στη Super League παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς.

MVP:

Σε ένα ματς που λήγει 1-0, δεν μπορεί να παρά να χαρακτηριστεί πολυτιμότερος ο παίκτης που έχει σκοράρει το μοναδικό γκολ. Και όταν μιλάμε για μια ομάδα που σκοράρει με το... σταγονόμετρο, αυτό το τέρμα γίνεται ακόμα πιο πολύτιμο. Ο Ροζέριο Μάρτινς άνοιξε το σκορ στο Βόλο και έδωσε τους πρώτους βαθμούς στην ομάδα του μετά από 6 αγώνες!

Αδύναμος κρίκος:

Όταν απέναντι στην ομάδα με τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος δεν μπορείς να φανείς απειλητικός τότε κάτι δεν πάει καλά. Ο Πανθρακικός δεν έκανε "κλασσική ευκαιρία" στο ματς και γι' αυτό ευθύνεται η επιθετική του γραμμή.

Σχόλιο:

Η διακοπή φαίνεται έκανε καλό στην Νίκη Βόλου. Πριν από αυτή, η ομάδα της Μαγνησίας μέτραγε 5 ήττες σε 5 αγώνες. Ωστόσο στο ματς κόντρα στον Πανθρακικό έδειξε αποφασισμένη. Μπορεί να μην έπαιξε κάποιο "τρομερό" ποδόσφαιρο, όμως οι παίκτες της έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο πάθος και ψυχή για να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό ή βαθμούς.

Τελικά, όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά έκαναν και "σεφτέ" στις νίκες με ένα υπέροχο γκολ του Μάρτινς. Από την άλλη, η ομάδα του Πανθρακικού απογοήτευσε. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι σε μια "υποδεέστερη" ομάδα και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Βόλο. Πιθανότατα αυτό το αποτέλεσμα να φέρει και εξελίξεις στην ομάδα της Θράκης.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Καρασαλίδης, Τσουκάνης, Ίβενς, Κοτσαρίδης (62' Κυζιρίδης), Λάουξ (56' Μαχλελής), Σταμπολζίεφ, Μάρτινς, Μουζακίτης (73' Αργύρης), Τζιώρας

Πανθρακικός (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Εμπό, Σερφά, Χρήστου, Λαδάκης, Ζδράβος (75' Κάσες), Μορένο, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης (46' Ντιγκινί), Ιγκόρ, Χασομέρης (46' Τζάνης)

Η 7η αγωνιστική της ‎SuperLeague‬ ξεκίνησε και η 6η ‎SuperBall‬ με χορηγό τα κανάλια Novasports θα έρθει το βράδυ της Κυριακής με έναν ξεχωριστό καλεσμένο, τον coach Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο Παντελής Βλαχόπουλος κι ο Θέμης Καίσαρης δίνουν ραντεβού (19/10, 22:30) για το... τρίτο ημίχρονο, πολλή ποδοσφαιρική συζήτηση και φυσικά ανάλυση των κρίσιμων αγώνων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK