Νικολάου: "Σαν να μην έφυγα ποτέ από την ΑΕΚ"

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, αλλά και τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM", ο Λάκης Νικολάου.

Νικολάου: "Σαν να μην έφυγα ποτέ από την ΑΕΚ"
"Επέστρεψα στα παλιά μου λημέρια. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω σαν να μην έλλειψα ποτέ, γιατί στην ουσία δεν είχα φύγει ποτέ. Πάντα παρακολουθούσα την ομάδα και πάντα είχα κάποιους αθλητές από την ΑΕΚ οι οποίοι συνέχιζαν να με εμπιστεύονται. Δεν είδα καμία διαφορά, δεν σας κρύβω ότι ήταν έτσι μια πολύ ήσυχη μετάβαση", τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

"Είμαι και θα παραμείνω επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού, δεν βλέπω το λόγο να μην είμαι και δεν είμαι μόνο του Ολυμπιακού. Έχω αρκετές ομάδες στις οποίες είμαι υπεύθυνος. Γιατί η θέση μου πια δεν είναι το να τρέχω πίσω από την ομάδα, με την έννοια της καθημερινής παρακολούθησης στην προπόνηση. Η θέση μου πλέον είναι να δίνω κατευθυντήριες γραμμές γενικά για να γίνονται μερικά πράγματα σωστά, ώστε οι παίκτες να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Αν χρειαστεί κάποιος από αυτούς χειρουργική ή κάποια ιδιαίτερη φροντίδα να του τη δώσω. Δεν το βλέπω αδύνατο".

"Έχουμε φτιάξει ένα ειδικό κέντρο αντιμετώπισης των αθλητών που έρχονται. Είναι ένας μεγάλος όμιλος παροχής υπηρεσιών γενικότερα, που έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλο το φάσμα της ανάγκης μιας ομάδας. Ακόμα και των οικογενειών των αθλητών. Σαν ιατρικό κέντρο έχει τη δυνατότητα να δώσει σε πολλούς βοήθεια. Στην ιατρική δεν μπαίνουν τα σωματειακά και το χρώμα που φορά ο παίκτης. Παρακολουθώ και τους αθλητές της Λάρισας και χειρουργώ και τον Πανιώνιο στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, που έχει σύμβαση με το ιατρικό μας κέντρο και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ".

Σχετικά με το νέο διοικητικό σχήμα στην ΑΕΚ, τόνισε: "Αυτός είναι και ο λόγος που ενεργοποιήθηκα πάλι. Το μοντέλο που είχε διαλέξει ο Νικολαΐδης δεν δούλεψε για πολλούς λόγους. Η ΑΕΚ έφτασε σε ένα σημείο που προβληματιστήκαμε όλοι μας και περισσότερο απ’ όλους οι άνθρωποι που είχαν βάλει τα χρήματά τους, οι μέτοχοι. Έτσι, μετά την παραίτηση Νικολαΐδη έγινε μια σκέψη μήπως μπορούσε να αναμορφωθεί λίγο το καθεστώς, να δώσουμε κάποια βοήθεια. Κινητοποιηθήκαμε όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ. Η καλύτερη λύση ήταν να βάλουμε κάποιες από τις σημαίες της ΑΕΚ κοντά στην ομάδα. Έτσι, λοιπόν, ο Στέλιος Μανωλάς και με τις τεχνικές του γνώσεις, αλλά και λόγω ονόματος, μπήκε να βοηθήσει. Με το ίδιο σκεπτικό διαλέξαμε και τον καλύτερο Έλληνα προπονητή, που είναι ο Μπάγεβιτς, τουλάχιστον έτσι έχουν δείξει οι τίτλοι του και οι δυνατότητές του".

Ο Λάκης Νικολάου αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Μου ζητήθηκε να πρωτοστατήσω. Η επαφή μου με την ΑΕΚ υπήρχε πάντα και με τους μετόχους. Πριν από 4 χρόνια ο Νικολαΐδης ξεκίνησε μαζί μου την προσπάθεια της αναμόρφωσης της ΑΕΚ και κατάλαβα πάνω στον πρώτο μήνα ότι δεν θα πάει καλά γι΄αυτό και αποχώρησα. Τους γνώριζα τους ανθρώπους και τους έμαθα καλύτερα στην πορεία τους, οπότε όταν φτάσανε τα πράγματα στο απροχώρητο, δεν μπορώ να πω ότι πρωτοστάτησα, απλά συζητήσαμε και είπαμε ότι κάτι καλύτερο πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα και αυτό που έγινε σε πρώτη φάση ήταν μια γενική συσπείρωση, για να δώσουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο".

"Είναι νωρίς ακόμα και για τον ίδιο τον προπονητή να βγάλει τα συμπεράσματα του για το θέμα των αγωνιστικών δυνατοτήτων τους. Ελπίζω ότι μπορεί, χωρίς να ταλαιπωρηθεί πολύ η ομάδα. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει η ομάδα. Κάναμε 80 μεταγραφές περίπου σε τέσσερα χρόνια. Είναι πρωτάκουστο αυτό. Τι θα κάνουμε; Θα πούμε είστε άχρηστοι όλοι, βάλτε καινούργιους. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε όσα έχουν γίνει. Στο ποδόσφαιρο πάντα γίνονται λάθη. Το θέμα είναι πώς θα φτάσεις στο στόχο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ