Νικοπολίδης: "Κοιτάμε μπροστά"

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 για την Εθνική ομάδα, με αφορμή το τέλος των υποχρεώσεων της στα προκριματικά του Παγκοσμίου  πρωταθλήματος.

Νικοπολίδης: "Κοιτάμε μπροστά"

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 για την Εθνική ομάδα, με αφορμή το τέλος των υποχρεώσεων της στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αναλυτικά έκανε λόγο για:

Την απώλεια της πρόκρισης
Αυτό που ήταν καθοριστικό και μας άφησε έξω από τις δύο πρώτες θέσεις, ήταν το ματς με την Ουκρανία στο Καραϊσκάκη. Εντάξει, ήταν κακή η αρχή, αλλά το ματς που ουσιαστικά μας κόστισε την πρόκριση ήταν αυτό με την Ουκρανία. Ήταν σε ένα κομβικό σημείο και πραγματικά, αν κερδίζαμε θα διεκδικούσαμε ακόμη και την πρώτη θέση, πόσο μάλιστα τη δεύτερη. Είχαμε φέρει ισοπαλία Κωνσταντινούπολη, είχαμε την πρόκριση στα χέρια μας, αλλά δεν τα καταφέραμε και από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν.

Την εικόνα της εθνικής στα δύο παιχνίδια με Τουρκία
Μπορεί να μην ήταν δίκαιο και το αποτέλεσμα με τους Τούρκους στο Καραϊσκάκη, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.
Δεν μπορείς βέβαια τώρα να πεις τίποτα. Άλλωστε, όλοι παίξαμε με όλους, δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Χρειάζεται όμως και μια δόση τύχης. Ήταν κακό που οι Ουκρανοί εξασφάλισαν νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ καθόλου στο παρελθόν. Για εμένα τελείωσε. Δεν υπάρχει λόγος να το ψάξουμε πάλι
.

Το μόνο που μπορούμε να κερδίζουμε από συζητήσεις, είναι το πως εμείς μπορούμε να βελτιωθούμε. Να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και αξιόπιστοι. Σε ορισμένα ματς δεν πιάσαμε καλή απόδοση, αλλά έπρεπε να τα πάρουμε για να προκριθούμε. Πρέπει αυτό να το δούμε, και όχι να κοιτάμε πως και γιατί χάθηκε η πρόκριση.

Τη στάση του κόσμου και την αποθέωση στο τελευταίο ματς
Το μεγάλο κέρδος αυτής της ομάδας είναι ότι δημιούργησε οπαδούς της εθνικής. Αυτό είναι το μεγαλύτερο καλό που μπορούσε να κάνει. Είτε είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ έρχονταν αποκλειστικά και μόνο για την εθνική ομάδα και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο για όλους μας. Πρέπει να μας ενώνει και μας ενώνει η εθνική. Αυτό πρέπει να το κάνουμε συνείδηση και να σταματήσουμε να ψάχνουμε ποιοι παίζουν από τον Παναθηναϊκό και ποιοι από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ένα φαινόμενο που είχε εκλείψει αλλά δυστυχώς ορισμένα μέσα προσπαθούν και πάλι να το αναπαράγουν και αυτό είναι πρόβλημα.

Το σημαντικότερο είναι να μείνει ο κόσμος κοντά στην εθνική. Και θα την ακολουθήσει όταν δει πραγματικά πως υπάρχει σωστή οργάνωση, δουλειά και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. Μια προσπάθεια με στόχο να πάμε την εθνική στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρέπει να ακολουθήσουν ξανά και μπορεί ο κόσμος να κρίνει πότε γίνεται σωστή δουλειά.


Τον Ότο Ρεχάγκελ

Ο Ότο Ρεχάγκελ τέσσερα χρόνια έχει επιτελέσει πάρα πολύ μεγάλο έργο. Ανέλαβε μια απαξιωτική ομάδα την εποχή εκείνη και κατάφερε να την κάνει, δεν θα πω πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατάφερε να την κάνει ομάδα, δημιουργώντας ένα πολύ θετικό κλίμα γύρω από αυτή. Στεναχωριέμαι όταν ακούω ότι μιλάμε για μια κλειστή κλίμα παικτών δεν πρέπει να περνά αυτό στο μυαλό κανενός. Πολλά χρόνια θέλαμε αυτό το οικογενειακό κλίμα. Να είναι οι παίκτες φίλοι μεταξύ τους, να μην υπάρχουν διαφορές. Το πετύχαμε αυτό μετά από πολλά χρόνια και βγάλαμε τώρα ότι υπάρχει κλίκα και θέλουμε να φύγει ο ένας και ο άλλος.

Την επιχείρηση ανανέωσης
Τα τελευταία χρόνια ήρθαν καινούργια παιδιά στην ομάδα και οι ίδιοι ομολογούν ότι το κλίμα που συνάντησαν και ζουν, αυτή της οικογένειας, το βλέπουν και διαπιστώνουν τους λόγους που πραγματικά έκαναν αυτή την ομάδα να προχωρήσει.

Νομίζω ότι 15-16 παιδιά, είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών. Έχουν πάρει το δρόμο τους λοιπόν στην εθνική. Αν κάποια παιδιά από αυτή την ομάδα έχουν φτάσει σε ένα σημείο να αισθάνονται κουρασμένοι, που είναι λογικό, καθώς διεξάγεται ένα μίνι πρωτάθλημα, πρέπει να τα ευχαριστήσουν για την προσφορά τους. Αν πάλι όμως έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν ας αφήσουν τον Ρεχάγκελ και τον εκάστοτε προπονητή, να κάνει αυτός την επιλογή και να κρίνει ποιοι χρειάζονται για τη νέα εθνική ομάδα

Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την εθνική. Επιλεγόμαστε όλοι και για εμάς είναι μια ιδιαίτερη στιγμή να αγωνιζόμαστε. Μια επιλογή, ιδιαίτερα από τον κ. Ρεχάγεκλ πρέπει να τη σεβόμαστε και να του έχουμε εμπιστοσύνη. Επαναλαμβάνω πως αν κάποιο παιδί έχει κουραστεί και θέλει σταματήσει πρέπει να το χειροκροτήσουμε γιατί προσέφερε μεγάλες χαρές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας αφήσουμε όμως τον κ. Ρεχάγεκλ να κάνει τη δουλειά του. Να σταματήσει αυτό το σενάριο περί ανανέωσης. Να μην του λέμε, άλλοι τι θα κάνει.

Το μέλλον του στην Εθνική
Πιστεύω και πρέπει να το πω στον κόσμο και να καταλάβουν ότι όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην εθνική, για όλους εμάς, το να ήμαστε σε αυτή την ομάδα, να φοράμε τη φανέλα της εθνικής, είναι πραγματικά τιμή. Δεν το βλέπω με την έννοια την αγωνιστική. Είναι κάτι πραγματικό για εμάς, αγαπάμε, σεβόμαστε στην εθνική και θα ήμαστε εκεί. Εγώ θα είμαι πάντα εκεί, να τη βοηθώ όσο θα αγωνίζομαι, όπου μπορώ, γιατί πραγματικά είναι για μένα ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καριέρα μου.

Έχουμε συνηθίσει ιδιαίτερα εμείς να λειτουργούσε στο φανατισμό και την πίεση από στα σωματεία. Η Εθνική ομάδα όμως είναι κάτι διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερο. Όσο κουρασμένος και να είσαι στην εθνική, δίνεις το παρών. Είναι η ανάγκη της εθνικής και πρέπει να τη βοηθήσεις οπωσδήποτε.

Την επόμενη μέρα
Πιστεύω πως ίσως ζητάμε πιο πολλά. Όταν περάσαμε στο Euro της Πορτογαλίας, θέλαμε μια καλή ομάδα, να είναι απλά ανταγωνιστική. Τώρα που το πήραμε πρέπει κάθε φορά να επιβεβαιώνουμε. Δεν ήμαστε τόσο μεγάλη χώρα για να μπορεί σε κάθε διοργάνωση να είναι πρωταγωνίστρια. Στόχος μας σαν εθνική είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Αν κοιτάξεις την επόμενη μέρα, πρέπει πρώτα να πάρουμε την πρόκριση και μετά να μπορέσεις να κοιτάξεις κάτι παραπάνω. Αυτό που μετρά είναι η νέα εθνική να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Να πηγαίνει σε κάθε γήπεδο και να δείχνει τα δόντια της. Κουβαλά πάνω της τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και πρέπει αυτό να το πιστοποιεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK