ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νικοπολίδης:”Σταματάω το 2008″

Συνέντευξη παραχώρησε ο Αντώνης Νικοπολίδης στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού. Ο διεθνής τερματοφύλακας μιλά για τα 2.5 χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, τον εαυτό του, την Ευρώπη, την φετινή ομάδα και προαναγγέλλει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

default image

Συνέντευξη παραχώρησε ο Αντώνης Νικοπολίδης στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού. Ο διεθνής τερματοφύλακας μιλά για τα 2.5 χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, τον εαυτό του, την Ευρώπη, την φετινή ομάδα και προαναγγέλλει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης

«Η άποψή μου είναι ότι πολύ πιο εύκολα μία ομάδα με το σκεπτικό της εθνικής μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει έτσι. Είναι κάτι που δεν το θέλουν και οι φίλαθλοί μας. Να δουν την ομάδα να παίζει αμυντικά μόνο για το αποτέλεσμα. Ο κόσμος μας θέλει να βλέπει θέαμα, θέλει μία πιο φαντεζί ομάδα, οπότε στην ψυχολογία μας δεν υπάρχει τόσο πολύ η λέξη άμυνα. Το πιο δύσκολο και το τέλειο είναι να παίζουμε επιθετικά και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι καθαρά τεχνική ομάδα και θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό, όμως, στην Ευρώπη, δυστυχώς, το πληρώνεις, αν δεν προσέχεις το ίδιο και την άμυνά σου».

«Φτιάχτηκα από σίδερο! Αντεξα πολλά και μπορώ να αντέξω ακόμη περισσότερα. Μέσα από τις δυσκολίες, όμως, βρήκα το δρόμο μου και πιστεύω ότι δικαιώνομαι».

« Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που ξέρουν καλά τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Έχουν πάρει εννέα πρωταθλήματα τα τελευταία δέκα χρόνια, ξέρουν να χειρίζονται μία δύσκολη κατάσταση, κυρίως όταν τα πράγματα είναι οριακά και μπορούν να αντιδράσουν. Το έχουν δείξει πολλές φορές, το έχω δει κι εγώ στα τελευταία 2,5 χρόνια που είμαι στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε και φέτος το νταμπλ. Το θέλω πολύ. Θα είναι και για μένα μία μεγάλη στιγμή επειδή θα πανηγυρίσω τέσσερα συνεχόμενα νταμπλ. Θα είναι κάτι μοναδικό. Αυτό έχουμε σαν στόχο. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να παίρνει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι αυτό θα κάνουμε και φέτος».

«Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, πιστεύω ότι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ακόμη και σε εκείνο το παιχνίδι όμως, όπως και με τον Ατρόμητο που επίσης χάσαμε, είχαμε τον έλεγχο και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Στο ντέρμπι δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά χάσαμε. Δεν παίξαμε καλά πάντως και κάναμε την αυτοκριτική μας».

« Θέλω να σταματήσω το καλοκαίρι του 2008. Ελπίζω να προκριθούμε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά από αυτή τη διοργάνωση να τελειώσω την καριέρα μου. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχω θέσει ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK