Νίκος Σαργκάνης: "Αυτός θα γίνει Νο1 στον Ολυμπιακό"

Ο Νίκος Σαργκάνης έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη στο SPORT24. Μίλησε για τη ζωή του, τη σπουδαία καριέρα του και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στη θέση του τερματοφύλακα.

Νίκος Σαργκάνης: "Αυτός θα γίνει Νο1 στον Ολυμπιακό"

Στο στήθος του υπάρχει ακόμα το σημάδι από τις τάπες του Ντουρονικολάε. Ένα παντοτινό ίχνος από τα σκληρά ντέρμπι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του '80. Το "φάντομ" εκτέλεσε υπερπτήσεις και για τους δύο αιώνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η διαδρομή του μεγάλου τερματοφύλακα, Νίκου Σαργκάνη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ράγισε καρδιές και ο ίδιος έκλαιγε με τους “ερυθρόλευκους” οπαδούς που τον συναντούσαν στο μαγαζί του.

Άρχισε τη σπουδαία καριέρα του από τον Ηλυσιακό, συμμετείχε στην πιο ιστορική στιγμή της Καστοριάς όταν κατέκτησε το Κύπελλο το 1980 και ήταν πρωταγωνιστής -όπως συνήθιζε- και στο ευρωπαϊκό θαύμα του Αθηναϊκού.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική (11/9/1977) ως παίχτης της Καστοριάς και στις 15 Οκτωβρίου είναι η επέτειος της πρώτη παρουσίας του με την Εθνική.

Έγινε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δανία το 1980, τότε που ο προπονητής των Δανών, Σεπ Πιόντεκ τον αποκάλεσε “φάντομ”.

Μίλησε στο SPORT24 για όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής του, αποκάλυψε το μυστικό του για τις αποκρούσεις των πέναλτι και περιέγραψε την κόντρα του με τον Χιλμπέρτο Φούνες στον τελικό του 1988.

Ανατρίχιασε όταν θυμήθηκε τον Θαλή Τσιριμώκο και περιέγραψε το φιλικό... βρίσιμο του Αλκέτα Παναγούλια. Εξήγησε τι τον ενώνει με τον Τόλη Βοσκόπουλο και επεσήμανε ότι θα γίνει σκληρή μάχη για τη θέση του τερματοφύλακα στον φετινό Ολυμπιακό.

Δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και προέβλεψε ότι σύντομα θα αγωνίζεται ως πρώτος τερματοφύλακας στην Εθνική ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νίκου Σαργκάνη στο SPORT24.

News 24/7

24MEDIA NETWORK