Νίλσον: "Χαρούμενος για την επιλογή μου"

Νίλσον: "Χαρούμενος για την επιλογή μου"
O Mίκαελ Νίλσον, από τις τελευταίες μεταγραφές του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα της Σουηδίας "Expressen" για τη νέα του ομάδα, τις εμπειρίες του και τις πρώτες εντυπώσεις του.

"Είμαι χαρούμενος για την επιλογή που έκανα. Στον Παναθηναϊκό αγωνίζομαι, σε αντίθεση με τη Σάουθαμπτον, όπου ο Χάρι Ρέντναπ δεν με χρησιμοποιούσε και δεν είχα ευκαιρίες να προσφέρω. Τώρα αγωνίζομαι κι αυτό είναι καλό. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα φτάσω στο επίπεδο που θέλω".

"Είμαι σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι τον περασμένο Ιούνιο. Τότε είχα έξι μήνες να αγωνιστώ και δεν είχα αυτοπεποίθηση. Την ξαναβρήκα όμως με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Μαλεζάνι. Δεν ήξερα τι θα συναντήσω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά βρήκα τα πράγματα καλύτερα απ' ό,τι τα περίμενα", δήλωσε ο Μίκαελ Νίλσον σε εφημερίδα της πατρίδας του, με αφορμή την επιστροφή του στην εθνική ομάδα, μετά την θλάση που τον ταλαιπώρησε για περισσότερο από ενάμιση μήνα.

"Δεν ήξερα τι θα συναντήσω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά βρήκα τα πράγματα καλύτερα απ' ό,τι τα περίμενα".

"Είμαι ευχαριστημένος που αγωνίζομαι, αν και θα προτιμούσα να παίζω σε μία θέση. Δεν με βοηθάει να αλλάζω συνέχεια ρόλους. Μ' αρέσει να παίζω δεξιά. Εκεί είναι η φυσική μου θέση. Αγωνίζομαι βέβαια όπου μου πει ο προπονητής μου, αλλά στα άκρα μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Μ' αρέσει να δημιουργώ φάσεις. Δεν ξέρω άλλωστε καλά τη θέση του κεντρικού αμυντικού, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι παίζω. Θέλω παιχνίδια στα πόδια μου, διότι έτσι θα γίνω ακόμα καλύτερος και θα βοηθήσω την ομάδα μου" απάντησε σε ερώτηση σχετική με την θέση του κεντρικού αμυντικού, στην οποία χρησιμοποιήθηκε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Οι σταρ

"Ο Κονσεϊσάο, ο Μπίσκαν και ο Γκονζάλες είναι τα αστέρια του Παναθηναϊκού. Εκεί πέφτει η μεγαλύτερη πίεση. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλοί και διάσημοι, γι' αυτό και η πίεση πέφτει σ' αυτούς. Απ' αυτούς όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω και νομίζω ότι μπορούν να το δώσουν" υπογράμμισε ο διεθνής Σουηδός που είχε πολύ καλά λόγια και για τον έτερο νεοαποκτηθέντα, Σαντόρ Τόργκελε:

"Όλα στην ομάδα λειτουργούν καλά, αν και είχαμε κακό ξεκίνημα. Τώρα έχουμε πετύχει τρεις σερί νίκες και βρίσκουμε τον δρόμο μας. Σ' αυτή την ομάδα απαγορεύεται πλέον η αποτυχία".

"Μένουμε μαζί στις αποστολές της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι πολύ καλό παιδί κι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Έχει πολύ ταλέντο και δουλεύει σκληρά".

"Όλα στην ομάδα λειτουργούν καλά, αν και είχαμε κακό ξεκίνημα. Τώρα έχουμε πετύχει τρεις σερί νίκες και βρίσκουμε τον δρόμο μας. Σ' αυτή την ομάδα απαγορεύεται πλέον η αποτυχία. Κάθε ματς που δεν θα κερδίζουμε, θα θεωρείται αποτυχία. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, αλλά δεν τα παρατάμε. Έχουμε καλό σύνολο. Δεν θα το βάλουμε κάτω και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι με πιστεύει. Του αρέσει η δουλειά που κάνω και σε μένα αρέσει ο τρόπος που δουλεύει. Είναι εργατικός και λατρεύει την τακτική. Το θετικό, όπως είπα, είναι ότι πιστεύει σε μένα" ήταν κάποιες ακόμη κουβέντες του Νίλσον στην εφημερίδα «Expressen».

Άδεια η Παιανία

Το τριήμερο ρεπό που είχε παραχωρήσει σε… εαυτόν και αλλήλους ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ολοκληρώθηκε και από την Τετάρτη οι μη διεθνείς του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, αλλά δεν ήταν περισσότεροι από 13!

Συγκεκριμένα ήταν οι: Γκαλίνοβιτς, Γκονζάλες, Κονσεϊσάο, Μπίσκαν, Κώτσιος, Ολισαντέμπε, Βόουτερ, Θεοδωρίδης, Σιημητράς και Σανμαρτεάν (δεν υπολογίζονται φυσικά οι Άντερσον, Αντριτς και Κρητικός που είναι σε φάση αποθεραπείας).

Εκτός από τους διεθνείς Γκούμα, Βύντρα, Παπαδόπουλο, Γκέκα, Μάντζιο (εθνική ανδρών), Τζιόλη, Δάρλα, Λεοντίου (εθνική ελπίδων), Σέριτς (Κροατία), Νίλσον (Σουηδία), Μόρις (Ν. Αφρική), Τόργκελε (Ουγγαρία), Χαραλαμπίδη (Κύπρο) και ‘Εμπεντε (Καμερούν), απουσιάζουν και οι Στάθης, Τριποτσέρης με την ομάδα Νέων του συλλόγου σε τουρνουά στην Ιταλία και ο Γκάντσεφ που κλήθηκε στην εθνική Νέων της Βουλγαρίας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών θα βρίσκονται και πάλι στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού την επόμενη Πέμπτη, οπότε και ολοκληρώνονται οι διεθνείς υποχρεώσεις τους, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την εντός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ακράτητο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK