Νομπόα: "Έτσι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα"

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Κριστιάν Νομπόα για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. "Αγαπάει την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης" τόνισε.

Νομπόα: "Έτσι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Κριστιάν Νομπόα έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών σε υψηλό επίπεδο και άρα μπορεί να εκφράσει άποψη για τον δρόμο που πρέπει να χαράξει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε συνέντευξη, λοιπόν, που παραχώρησε υπογράμμισε ότι ο Δικέφαλος χρειάζεται μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του, ενώ ακόμη μίλησε για τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη, την ζωή του στην Θεσσαλονίκη και τόνισε πως καταβάλλει προσπάθειες για να ενσωματωθεί όσο πιο αργά γίνεται στην Εθνική Εκουαδόρ ενόψει Κόπα Αμέρικα και να προλάβει τα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον τρόπο που ζει τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ

"Πάντα έτσι ήμουν χαίρομαι το ποδόσφαιρο, την προπόνηση κι εδώ αισθάνομαι πολύ καλά".

Για το παρατσούκλι "Βασιλιάς" που του έβγαλαν στο Εκουαδόρ

"Επειδή ήμουν οκτώ χρόνια στην Ρωσία, έπαιζα εκεί, μου κόλλησαν αυτό το παρατσούκλι".

Για το τι πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα στον ΠΑΟΚ

"Είναι δύσκολο να πεις κάτι συγκεκριμένο. Ελειπαν πολλοί παίκτες το προηγούμενο διάστημα, είχαμε τραυματισμούς, τώρα είμαστε όλοι μαζί. Μόνο ο Τζιόλης είναι εκτός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας".

Για το ζήτημα που προέκυψε με τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα

"Είναι δύσκολο θέμα, το ξέρουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εκείνη την περίοδο όλα τα πρωταθλήματα θα έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό, όμως, δεν είναι δικό μου ζήτημα. Εγώ προσπαθώ να μείνω όσο παραπάνω γίνεται, όπως και ο ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της Εθνικής θέλει να είμαι νωρίτερα εκεί, ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξω στα πλέι οφ, θα δούμε τι θα κάνουμε, θα προσπαθήσουμε. Πρέπει πρώτα να δω αν θα είμαι στην τελική λίστα, θα μιλήσω με τον προπονητή για να δω τι θα μου πει".

Για το πως θα χαρακτήριζε τον ΠΑΟΚ στους συμπατριώτες του

"Πολύ καλή ομάδα, είναι μια οικογένεια. Ολοι με έχουν βοηθήσει, η οικογένειά μου, η γυναίκα μου περνάει πολύ καλά εδώ. Από την πρώτη στιγμή περνάμε πολύ καλά στην Θεσσαλονίκη".

Για το τι χρειάζεται για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο

"Πρέπει να παίξουμε καλά. Ακόμη και ένας φίλαθλος να έρθει να μας δει, εμείς πρέπει να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Το καταλαβαίνω, πρέπει εμείς να κάνουμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι τους έχουμε ανάγκη, γιατί όταν το γήπεδο είναι γεμάτο το νιώθει και ο αντίπαλος".

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα

"Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να έχουμε πιο βαθύ και πιο μεγάλο ρόστερ. Οταν όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Οταν λείπουν κάποιοι πρέπει να μην φαίνεται η διαφορά στην απόδοση. Πρέπει να πάρουμε κι άλλους παίκτες ποιότητας, για να έχουμε 15-16 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής".

Για την άποψή του για τον νέο προπονητή

"Δουλεύουμε πολύ καλά στην τακτική, προσπαθούμε να βελτιώσουμε πράγματα. Βλέπατε και εσείς ότι δεχόμασταν πολλά γκολ, εργαζόμαστε πολύ πάνω σε αυτό και θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι".

Για τον συμπαίκτη του με τον οποίο συνεργάζεται καλύτερα και την δική του απόδοση

"Με τον Τζιόλη έχουμε παίξει μόνο δύο παιχνίδια μαζί, αλλά είναι έμπειρος, διεθνής και μπορούμε να συνεννοηθούμε. Το πρόβλημα είναι ότι παρτενέρ μου αλλάζει συχνά. Ο Κάτσε λείπει σε κάποια ματς λόγω καρτών, ενώ ο Μαντούρο είναι τραυματίας. Εγώ προσωπικά σε κάθε παιχνίδι δίνω το 100%, κανείς δεν είναι τέλειος, εγώ δουλεύω σκληρά για να εμφανίζομαι όλο και καλύτερος. Όταν παίζω ποδόσφαιρο το απολαμβάνω, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά μου".

Για το γεγονός ότι οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του είναι αυξημένες

"Εγώ προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος της ομάδας. Από εκεί και πέρα ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, γι' αυτό και είπα πριν ότι χρειάζονται 15-16 ποδοσφαιριστές πρώτης σειράς για να κάνουμε κάτι καλό".

Για το πόσο καλύτερη είναι η ζωή στην Θεσσαλονίκη από την Ρωσία

"Η βασική διαφορά είναι ο καιρός. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο, γιατί έτσι αισθάνομαι ξανά ποδοσφαιριστής. Εδώ οι οπαδοί μοιάζουν πολύ με το Εκουαδόρ κι αυτό μου αρέσει πολύ".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα

"Δεν είχα εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έβλεπα μόνο την Εθνική Ελλάδας. Ηξερα ότι κατέκτησε το EURO 2004 και ότι δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Οι οπαδοί στην Ελλάδα και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι ξεχωριστή. Και στην Τούμπα, αλλά και σε αντίπαλο γήπεδο ο κόσμος σε κάνεις να νιώθεις ποδοσφαιριστής και να θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό".

Για τις εντυπώσεις του από τον Ιβάν Σαββίδη

"Δεν τον γνώριζα από πριν. Αγαπάει την ομάδα, θέλει να την βοηθήσει και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η επιθυμία του είναι να κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμη μεγαλύτερο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK