Ντέκο: "Παίζουμε για τη νίκη"

Δηλώσεις στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ντέκο. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα μίλησε για τα επερχόμενα παιχνίδια των πρωταθλητών Ισπανίας με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εθνική Ελλάδος.

Ντέκο: "Παίζουμε για τη νίκη"

Δηλώσεις στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ντέκο. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα μίλησε για τα επερχόμενα παιχνίδια των πρωταθλητών Ισπανίας με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εθνική Ελλάδος. Αναλυτικά...

H Μπαρτσελόνα μέχρι στιγμής έχει δύο νίκες στα δύο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Επόμένος αντίπαλός σας είναι ο Παναθηναϊκός. Έρχεστε στην Αθήνα για την τρίτη σας νίκη;
" Πάντα αγωνιζόμαστε με σκοπό τη νίκη. Σαν ομάδα θέλουμε πάντα να νικάμε! Ξέρουμε πώς θα βρούμε ένα δύσκολο και δυνατό αντίπαλο στην Αθήνα. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε ακόμα μια νίκη".

Αφού, λοιπόν, πρόκειται για έναν δύσκολο αντίπαλο, αν τελικά το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, θα φύγετε ικανοποιημένοι;
" Η ισοπαλία δεν είναι και καταστροφικό αποτέλεσμα! Εμείς, όμως, όπως σου είπα θα παίξουμε για την νίκη".

Το 2003 αντιμετωπίσατε τον Παναθηναϊκό σαν παίκτης της Πόρτο. Τι θυμάστε από εκείνα τα παιχνίδια;
" Θυμάμαι πως ήταν δύο πολύ δύσκολα βράδια για εμάς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσμάτα ήταν μοιρασμένα. Μία νίκη για αυτούς και μία για εμάς. Σε κάθε περίπτώση, όμως, τώρα πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι με τις δικές του δυσκολίες".

Τι γνωρίζετε για τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν;
" Ξέρω πολλούς από τους παίκτες της ομάδας. Ο Κονσεισάο για παράδειγμα είναι ένας σπουδαίος παίκτης, όλοι τον αναγνωρίζουν. Γνώμη μου όμως είναι πως η δύναμη του Παναθηναϊκού κρύβεται στην ομαδικότητα. Δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη, είναι ομάδα συνόλου. Γνωρίζω πως οι περισσότεροι είναι νέοι παίκτες, όμως, με τον κόσμο στο πλευρό τους μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι! Πιστεύω πως ο φετινός Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές και λογικά θα είναι εμπόδιο για εμάς".

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ; Σκέφτεστε ότι είναι η σειρά σας να κατακτήσετε τον τίτλο;
" Προς το παρών στόχος μας είναι να περάσουμε από την πρώτη φάση. Δεν σκεφτόμαστε το τρόπαιο από τώρα. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι τότε. Θα δούμε, όλα μπορεί να συμβούν".

Η Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας θα είναι παρούσα του χρόνου στα γήπεδα της Γερμανίας. Πως είδατε τον αποκλεισμό της εθνικής Ελλάδας;
" Είναι πραγματικά κρίμα που η Ελλάδα, αφού στέφθήκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν θα είναι παρούσα και στο Μουντιάλ. Κάνεις μας δεν περίμενε ότι θα έμενε εκτός, μετά τις εμφανίσεις της στο EURO το περσινό καλοκαίρι. Περιμέναμε να τη δούμε στο Παγκόσμιο κύπελλο. Είναι για όλους μας έκπλήξη το ότι δεν θα τη δούμε εκεί. Εμείς, από την μεριά μας παίξαμε, καλά και εξασφαλίσαμε από νωρίς την πρόκριση. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι βέβαιος πως θα κάνουμε μια καλή πορεία στα γήπεδα της Γερμανίας".

Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δούμε τον Deco με την φανέλα κάποιας ελληνικής ομάδας;
" Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Συνηθίζω να λέω ότι στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Αθήνα, πάντως, είναι μια όμορφη πόλη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK