ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντελ Μπόσκε: “Κανείς δεν είπε ότι θα πάρουμε το Κύπελλο”

Στην αμυντική προσπάθεια της Ελβετίας, αλλά και την αστοχία των παικτών του στάθηκε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μετά το τέλος του πρώτου αγώνα των "φούριος ρόχας" στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκινημένος ο Χίτζφελντ, πρόβλημα με Σεντέρος.

Ντελ Μπόσκε: “Κανείς δεν είπε ότι θα πάρουμε το Κύπελλο”

Bιθέντε Ντελ Μπόσκε: “ Προσπαθήσαμε να παίξουμε. Παίξανε πάρα πολύ κλειστά και προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση. Αμύνθηκαν πολύ καλά. Παίξαμε για να κερδίσουμε αλλά μας ξέφυγε η νίκη. Μπορεί να μην δείξαμε την πραγματική μας προσωπικότητα ως ομάδα. Δεν είναι καλό σημάδι να ξεκινάς μ’ αυτό τον τρόπο, αλλά έχουμε την υποχρέωση να πάμε για τη νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια. Αυτός θα είναι ο στόχος μας. Κάτι έλειπε από την Ισπανία στον αγώνα. Μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά δεν ήταν η μέρα μας. Είμαστε στο πρώτο μας παιχνίδι. Μπήκε ένα εμπόδιο μπροστά μας, αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια μας. Κανείς δεν είπε ότι θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές”.

Ότμαρ Χίτζφελντ: “Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου. Νομίζως πως πέτυχαν κάτι ιστορικό γιατί νομίζω ότι η Ελβετία έχει να κερδίσει την Ισπανία εδώ και 105 χρόνια. Είναι ιστορική επιτυχία. Έπρεπε να στηριχθούμε στις αντεπιθέσεις και το κάναμε πολύ έξυπνα. Είπαμε να κλείσουμε το κέντρο και αναγκάσαμε τους Ισπανούς να βγαίνουν από τα άκρα, γιατί γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να παίξουν με σέντρες, που είναι κάτι στο οποίο είμαστε δυνατοί. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για το δεύτερο γύρο, αλλά τώρα θα περιμένουν περισσότερο από εμάς. Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι”.

Γεράρδ Πικέ: “Από εδώ και πέρα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την εντύπωση ότι είμαστε το φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προσπαθήσαμε να το αποκλείσουμε αυτό από τις σκέψεις μας γιατί δεν είναι αληθινό. Η Ισπανία δεν έχει πάει ποτέ στον τελικό. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καλή ομάδα, αλλά δεν είμαστε φαβορί….όχι. Κάναμε ευκαιρίες στην επανάληψη και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Αυτό ήταν παράδειγμα για το πως μία ομάδα μπορεί να σε κερδίσει και δυστυχώς έτυχε σ’ εμάς”.

*** Ανησυχία επικρατεί στο στρατόπεδο της Ελβετίας για τον τραυματισμό του Φίλιπ Σεντέρος. Ο αμυντικός της Φούλαμ αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξιό αστράγαλο. Ο Ότμαρ Χίτφελντ περιμένει τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί για να δει αν μπορεί να τον υπολογίζει για τα επόμενα παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ