Ντι Μαρία: Οι δυσκολίες-δώρα στον δρόμο της κορυφής

Οι δύσκολες ώρες, η διέξοδος μέσω του ποδοσφαίρου και η κατάκτηση που θα μείνει στην ιστορία.

Ντι Μαρία: Οι δυσκολίες-δώρα στον δρόμο της κορυφής

Ο πρωταθλητής κόσμου, Άνχελ Ντι Μαρία έχει γνωρίσει την πλήρη αποθέωση και την αναγνώριση που του αξίζει, με αποκορύφωμα της καριέρας του φυσικά, την κατάκτηση του Μουντιάλ. Όμως, πολύ προτού αναδειχθεί στην ποδοσφαιρική σκηνή με την Μπενφίκα και προτού καθιερωθεί στην ποδοσφαιρική ελίτ με τα χρώματα της Ρεάλ, υπήρχαν αντίξοες συνθήκες που θα έπρεπε να υπερβεί.

Οι οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή και έτσι αναγκαζόταν να δουλέψει από παιδική ηλικία σε ανθρακωρυχείο μαζί με τις αδελφές του και τον πατέρα του. Αυτό που τον βοηθούσε να ξεχαστεί και να παραμείνει παιδί ήταν το ποδόσφαιρο. Έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους και ήταν πολύ καλός.

Το ταλέντο του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και έτσι τον ανακάλυψαν αρκετοί scouters. Από την στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε να πάει χαμένη. Το απαράμιλλο ταλέντο του σε συνδυασμό με την στην εργατικότητά του και το πείσμα -στοιχεία που απέκτησε από τα δύσκολα βιώματά του- του έδωσαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Ένα όνειρο που το είχε από παιδί και ήταν αγνό, ένα όνειρο που βγήκε αληθινό επειδή το κυνήγησε με τα υπόλοιπα να αποτελούν ιστορία.

Πρόσφατα ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Εθνική Αργεντινής μετά το Copa America και μετά από τόσες διακρίσεις, ατομικές-ομαδικές, θα έχει την ευκαιρία να ξαναθυμηθεί την διαδρομή του και να αισθανθεί δικαιωμένος και περήφανος.

Διαβάστε περισσότερα

Η δεύτερη ευκαιρία ενός αρτίστα της μπάλας

News 24/7

24MEDIA NETWORK