"Ντόπαρε" τους παίκτες ο Σάντος

"Ντόπαρε" τους παίκτες ο Σάντος

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης


Όσο και αν ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA πίκρανε τους ιθύνοντες της ΑΕΚ, αγωνιστικά και οικονομικά, το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι: " ψηλά το κεφάλι, προχωράμε μπροστά ". Την αρχή έκανε ο πρόεδρος των "κιτρινόμαυρων", Ντέμης Νικολαΐδης, με την ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές μετά το τέλος του άτυχου αγώνα με τη Ζενίτ και τη συνέχεια ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση της Παρασκευής (είχε πάντως πράξει αναλόγως και στη συνέντευξη Τύπου).

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναζητώντας τρόπους για να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του τους εν όψει της δύσκολης συνέχειας στις εγχώριες διοργανώσειςτόνισε πως βάσει απόδοσής η ΑΕΚ θα έπρεπε να πανηγυρίζει την πρόκριση και όχι οι Ρώσοι μένοντας σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους εντός αγωνιστικού χώρου.

*** Επιτακτική θεωρούν τη νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι οι παίκτες της ΑΕΚ. Όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά για να... ζεστάνουν εκ νέου τον κόσμο. Παρατήρησαν δε πως αποχώρησε μουδιασμένος από το γήπεδο, δείχνονταςανικανοποιήτος από την απόδοση της ομάδας. Γνωρίζουν πάντως πως η περσινή ατμόσφαιρα από τους 65.000 φίλους της ομάδας δεν θα επαναληφθεί. Ελπίζουν πάντως στην προσέλευση της τελευταίας στιγμής, αφού πρόκειται για ντέρμπι.

***Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα του Δέλλα. Από τη μία κλήση του στην Εθνική μετά από αρκετό καιρό και από την άλλη η ήττα-αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA. Αναλόγως αισθάνονται οι Κατσουράνης και Λυμπερόπουλος.

" Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν θέλω να βλέπω σκυμμένα κεφάλια. Προχωράμε μπροστά, αφού έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θέλω να σας δω να κάνετε αυτά που μπορείτε και ξέρετε. Μετά θα δούμε τι έχουμε καταφέρει " τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Σάντος.

Εξάλλου, τόσο ο ίδιος όσο και ο Νικολαΐδης θέλουν να κρατήσουν σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να μην μείνουν και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από μια ενδεχόμενη ήττα στο ντέρμπι της Κυριακής.

Και παρατηρήσεις

Βέβαια ο τεχνικός της Ενωσης δεν ξέχασε να επισημάνει και τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παιχνίδι της Πέμπτης, ειδικά σε αυτά του πρώτου ημιχρόνου. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι περισσότερο σίγουροι στο παιχνίδι τους, πιο κινητοί για να ανοίγουν διαδρόμους και πιο ήρεμοι στις τελικές προσπάθειές τους. Εμεινε πάντως ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας, παρά το γκολ του Αρσάβιν, αφού για ακόμη μια φορά η συνεργασία, τερματοφύλακα-αμυντικής γραμμής-κέντρου λειτούργησε -σχεδόν- άψογα.

Στα όπλα ο Χιώτης, στον... πάγκο ο Τσάνκο

Στα του προγράμματος, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Διονύση Χιώτη. Ο 28χρονος πορτιέρο, μετά από αρκετό καιρό, προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στην αποστολή που θα ανακοινωθεί από το Σάντος για το ντέρμπι της Κυριακής.

Αντίθετα, ο Λούι Τσάνκο μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στο ματς της Πέμπτης στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Υπέστη θλάση στο δεξί δικέφαλο και θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Η επιστροφή του σε δράσηυπολογίζεται σε περίπου 15 ημέρες. Κατά τα λοιπά, ο Μίλτος Σαπάνης από τη Δευτέρα θα είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος, ενώ ο Βαγγέλης Μόρας συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα που του έχει συσταθεί και αποθεραπεία.

Κλειστή προπόνηση

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και φιλάθλων θα γίνει η προπόνηση του Σαββάτου, ητελευταία πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι την Παρασκευή δεν ακολουθήθηκε το κανονικό πρόγραμμα (λόγω του παιχνιδιού με τη Ζενίτ) και ο Φερνάντο Σάντος θέλει να δοκιμάσει κάποια πράγματα κρατώντας ορισμένα για τον εαυτό του.



News 24/7

24MEDIA NETWORK