Ντοπέ η μεγάλη Ίντερ του Ερέρα!

Λίγους μήνες μετά την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε παίκτες της Πάρμα (μεταξύ αυτών και ο Φάμπιο Καναβάρο) να δέχονται ενδοφλέβιες ενέσεις από τους γιατρούς της ομάδας, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται να προκαλέσει νέο σάλο στην Ιταλία.

Ντοπέ η μεγάλη Ίντερ του Ερέρα!

Λίγους μήνες μετά την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε παίκτες της Πάρμα (μεταξύ αυτών και ο Φάμπιο Καναβάρο) να δέχονται ενδοφλέβιες ενέσεις από τους γιατρούς της ομάδας, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται να προκαλέσει νέο σάλο στην Ιταλία.

Ο λόγος για τις δηλώσεις του Φερούτσιο Ματσόλα, αδερφού του γνωστού Σάντρο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε πως ο προπονητής της μεγάλης Ίντερ της δεκαετίας του ’60, Ελένιο Ερέρα, «ντόπαρε» τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μιλάνο.

« Έζησα από κοντά τις πρακτικές στις οποίες υποβάλλονταν οι ποδοσφαιριστές. Είδα με τα μάτια μου τον προπονητή, Ελένιο Ερέρα, να δίνει υπογλώσσιες παστίλιες στους παίκτες. Πειραματιζόταν αρχικά με εκείνους που ανήκαν στις ρεζέρβες (μεταξύ αυτών ήμουν συχνά και εγώ) και μετά τις έδινε και στους βασικούς », τόνισε χαρακτηριστικά ο Φερούτσιο Ματσόλα, ο οποίος μαζί με τον Σάντρο αποτελούσαν μέλη της Ίντερ που κατέκτησε την Ευρώπη τις σεζόν 1963/64 και 1964/65.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 40 χρόνια για να μιλήσει ο Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα στοιχεία. « Πέρασα από τις Φιορεντίνα και Λάτσιο, οπότε μπορώ να μιλήσω και για τις εμπειρίες μου εκεί », υπογράμμισε ο Φερούτσιο Ματσόλα. Ο αδερφός του « μεγάλου» Σάντρο είχε δείξει τις διαθέσεις του για…αποκαλύψεις λίγους μήνες πριν, όταν στην αυτοβιογραφία του είχε αφήσει κάποια υπονοούμενα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ίντερ του Ερέρα.

Οι « νερατζούρι» δεν έμειναν άπραγοι, αντίθετα, κινήθηκαν νομικά εναντίον του πρώην ποδοσφαιριστή τους, με το δικαστήριο της Ρώμης να μελετάει ήδη την υπόθεση. Ο Φερούτσιο Ματσόλα συνέχισε τις αποκαλύψεις του και με συνέντευξη του τόνισε πως « μια μέρα ο Ερέρα είδε κάποιους παίκτες να φτύνουν τις παστίλιες, οπότε τις έλιωσε και τις έριξε στον καφέ. Από εκείνη την μέρα έγινε μια συνήθεια για μας στην Ίντερ. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά πιστεύω ότι ήταν αμφεταμίνες. Μια φορά, μετά από ένα τέτοιον καφέ, λίγο πριν από τον αγώνα Κόμο-Ίντερ το 1967, βρισκόμουν για τρεις μέρες βρισκόταν σε επιληπτική κατάσταση. Σήμερα όλοι τα αρνούνται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ».

Ο Φερούτσιο Ματσόλα δικαιολόγησε την απόφαση του να αποκαλύψει μετά από μισό σχεδόν αιώνα όσα είχε ζήσει καθώς θέλει να αποτρέψει τους νέους από το ντόπινγκ. « Για εκείνους τα αποκαλύπτω όλα τώρα. Το ντόπινγκ υπάρχει ακόμα και ειδικά στα μικρότερα πρωταθλήματα, όπου δεν υπάρχουν έλεγχοι. Εκεί κάποιοι τα βομβαρδίζουν λες και είναι κτήνη, καθώς από ηλικία 14-15 ετών τους δίνουν χάπια και ποτά απαγορευμένα », υπογράμμισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Ο πρώην παίκτης της Ίντερ στάθηκε σκληρός στην κριτική του απέναντι σε όσους ξέρουν και δεν μιλούν, περιλαμβανομένου και του αδερφού του, Σάντρο. « Γιατί κανείς δεν μιλάει; Αυτοί που είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν θέλουν να εκτεθούν, φοβούνται πως θα πεταχτούν έξω από το χώρο. Είναι όλοι δεμένοι σε ένα σάπιο σύστημα, δεν θέλουν να χάσουν τα πλεονεκτήματα τους, να πάνε στην τηλεόραση κτλ. Ο Σάντρο δεν έχει τα…¨καρύδια¨ να μιλήσει. Η Ίντερ του συμπεριφέρθηκε άσχημα, τον έδιωξαν με τον χειρότερο τρόπο από την ομάδα και του έκοψαν το δικαίωμα εισόδου στο Σαν Σίρο ως τιμητικό μέλος αλλά εκείνος έχει φόβο να αντιμετωπίσει τους διοικούντες της ομάδας και πάντα μιλά με καλά λόγια για εκείνους στη τηλεόραση. Εγώ όμως δεν είμαι έτσι », τόνισε χαρακτηριστικά ο Φερούτσιο Ματσόλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK