Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3

Η Μαρσέιγ έκανε την ανατροπή της χρονιάς στο "Βεστφάλεν". Αν και έχανε με 2-0, νίκησε 3-2 την Ντόρτμουντ με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο αφήνοντας εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ τον Ολυμπιακό.

Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3

Η εικόνα του αγώνα

Αυτό που έγινε στη Γερμανία ακόμα και σε σπορ με έντονο το στοιχείο της έκπληξης όπως το ποδόσφαιρο σπανίως γίνεται. Το σκορ αποτελεί μαγική εικόνα με την έννοια ότι η Ντόρτμουντ ήταν κυρίαρχη στο ματς επί 70 λεπτά και κρατούσε στα χέρια της τη νίκη η οποία μάλλον δεν θα της χάριζε κάτι ουσιαστικό.

Οι Γερμανοί μπήκαν ορμητικά στο γήπεδο, προηγήθηκαν στο 23' με τον Μπλαζικόφσκι και στο 32' διπλασίασαν τα τέρματά της με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χούμελς. Ακόμα και όταν η Μαρσέιγ μείωσε στο 45' με την κεφαλιά του Ρεμί, ουδείς Γερμανός ανησύχησε.

Μέχρι το 70' η Μπορούσια έχασε μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει τη νίκη της, αλλά κάπου εκεί επήλθε η καθίζηση. Η Μαρσέιγ, μην έχοντας κάτι άλλο να χάσει, έπαιξε το χαρτί της άναρχης πίεσης και δικαιώθηκε. Ο Αγιού ισοφάρισε στο 85' και ο Βαλμπουενά μ' ένα εξαιρετικό γκολ στο 87' χάρισε τη νίκη-πρόκριση στους Μασσαλούς.

MVP

Eτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Ματιέ Βαλμπουενά πέτυχε ένα γκολ που αξίζει χρυσάφι. Το πέτυχε μάλιστα μ' ένα εντυπωσιακό τρόπο αδειάζοντας δύο αντιπάλους και εξαπολύοντας έναν κεραυνό. Εξαιρετικό τέρμα.

Κλειδί αγώνα

Τι άλλο παρά το γεγονός ότι η Μπορούσια ουσιαστικά σταμάτησε να παίζει στα τελευταία 20 λεπτά. Εβαλε βούτυρο στο ψωμί της Μαρσέιγ και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Γιούργκεν Κλοπ. Η ομάδα του έχανε και αυτός γελούσε στον πάγκο. Ωραία αντιμετώπιση αγώνα.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σαντάνα, Χούμελς, Λέβε, Κελ (32' Αντόνιο ντα Σίλβα), Γκεντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε (46' Πέρισιτς), Λεβαντόβσκι, Μπάριος (63' Καγκάβα).

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν'Κουλού, Ντιαβαρά, Τραορέ, Μ'Μπιά (46' Σεϊρού), Ντιαρά, Γκονσάλες (67' Τζόρνταν Αγιού), Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Ρεμί (74' Βαλμπουενά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK