Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 0-2 παρ.

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας επικρατώντας της Ντόρτμουντ με 2-0 σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση. Άριεν Ρόμπεν και Τόμας Μίλερ τα γκολ των Βαυαρών που πανηγυρίζουν το νταμπλ.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 0-2 παρ.

Εάν κάποιος πίστευε ότι τα είχε δει όλα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Καταλανός τεχνικός τον διέψευσε με την ενδεκάδα και τον σχηματισμό της Μπάγερν Μονάχου. Ένα συνεχώς μεταβαλόμενο 3-4-2-1, με τους Πιερ Εμίλ Χέιμπιεργκ και Ραφίνια στα άκρα να καλύπτουν όλη την πλευρά και τον Άριεν Ρόμπεν σε ρόλο "ψευδοεννιαριού". Ο Γίργκεν Κλοπ, πάντως, ετοίμασε και ο ίδιος αλλαγές, με ένα σχήμα 4-3-3 και την ταχύτητα του Μάρκο Ρόις αρχικά σε κεντρικό ρόλο.

Ο Ρόμαν Βάιντενφελερ κράτησε το μηδέν στα πρώτα λεπτά με τις επεμβάσεις του, σε ένα παιχνίδι γεμάτο ταχύτητα και ρυθμό. Η Μπορούσια κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι στη συνέχεια και ευνοήθηκε στο 22', όταν "λαβώθηκε" ο Φίλιπ Λαμ και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Φρανκ Ριμπερί.

Μία πτώση του Ρόμπεν στην περιοχή άναψε φωτιές στο 38ο λεπτό, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι. Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν συνεχίστηκαν, μέχρι το 64ο λεπτό, όταν σε μία αναμπουμπούλα στην περιοχή της Μπάγερν, ο Ματς Χούμελς έπιασε την κεφαλιά και ο Ντάντε έδιωξε, χωρίς διαφωτιστικό ριπλέι που να καταγράφει εάν αυτό συνέβη αφότου η προβολή της μπάλας πέρασε ολόκληρη τη γραμμή της εστίας.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 0-2 παρ.

Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, του κορυφαίου στην άμυνα της Ντόρτμουντ, είχε το μομέντουμ στα τελευταία λεπτά, έχασε ευκαιρίες και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, δίχως γκολ.

Οι κράμπες και οι διακοπές ήταν αμέτρητες στο τελευταίο ημίωρο της σεζόν για τις δύο κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας. Μέσα σε αυτήν την κόπωση και την απώλεια καθαρού μυαλού, ο Ρόμπεν εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Ντόρτμουντ και από θέση τετ α τετ άνοιξε το σκορ στο 109'.

Η Μπορούσια δεν είχε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να αντιδράσει, ακόμα κι αν είχε στο γήπεδο "φρέσκο" τον πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή του κόσμου δίχως μπάλα, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Μίλερ με ατομική προσπάθεια πέρασε και τον Ρόμαν Βάιντενφελερ και "σφράγισε" τον θρίαμβο της Μπάγερν με 2-0.

Ντόρτμουντ (4-3-3): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γιόγιτς (83' Ομπαμεγιάνγκ), Σαχίν, Γκρόσκροϊτς (110' Χόφμαν), Μεχιταριάν (60' Κιρχ), Ρόις, Λεβαντόφσκι

Μπάγερν Μονάχου (3-4-2-1): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ, Ντάντε, Χέιμπιεργκ (102' Βαν Μπούιτεν), Λαμ (30' Ριμπερί, 109' Πισάρο), Κρόος, Ραφίνια, Μίλερ, Γκέτσε, Ρόμπεν

Δείτε την απονομή του Κυπέλλου στην Μπάγερν

Διαβάστε ακόμη

Το live της συνάντησης

Η "χρυσή Βίβλος" του DFB Pokal

News 24/7

24MEDIA NETWORK