Ντουμιτρέσκου: "Είναι θέμα κουλτούρας"

Ντουμιτρέσκου: "Είναι θέμα κουλτούρας"
Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου αποτελεί παρελθόν και επισήμως από τον Ακράτητο και το παρασκήνιο της παραίτησής του μετά τον αγώνα με τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Ιωνικό είναι πλούσιο. Ο Ρουμάνος μίλησε στον «Sportime Radio», τονίζοντας…

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ:
Είπα χθες ότι παραιτούμαι κι αυτό έγινε. Όπως όταν είχα πει ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο στα 30 μου και δεν ξανάπαιξα, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Δεν πρόκειται να αλλάξω την απόφασή μου.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ:
Κατά γνώμη μου στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, ο Ιωνικός δεν έκανε ευκαιρία, εμείς είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο ημίχρονο (δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει ούτε στο ελληνικό αλλά ούτε και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο) έγινε ένα μικρό επεισόδιο με εμένα και τον κύριο Ψωμιάδη, εξαιτίας του οποίου ήθελα να φύγω από τον πάγκο από την ανάπαυλα. Σκέφτηκα όμως ότι δεν είναι καλό να εγκαταλείψω το καράβι στα μέσα του αγώνα. Όσα έγιναν μεταφέρθηκαν στους παίκτες, τα έμαθαν όλα κι αυτό δεν είναι καλό.

Όλοι άκουσαν τι έγινε, δεν θέλω να το συζητήσω, δεν είναι το στιλ μου να μιλάω για τέτοια πράγματα. Όλοι οι πρόεδροι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουν, ότι βάζουν τα λεφτά τους, κάνουν θυσίες ενώ θα μπορούσαν να τα ξοδέψουν με την οικογένειά τους. Όμως πρέπει να καταλάβουν ότι την ευθύνη σε μια ομάδα την έχουν οι προπονητές. Δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή μου να δεχθώ κάτι τέτοιο. Για μένα φτάνει και μόνο να μου πει κανείς κάτι, όχι να με πείσει, απλά να μου κάτι τέτοιο, έχει τελειώσει. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα του προπονητή. Ο προπονητής που δέχεται τέτοιες συζητήσεις, είναι μαριονέτα. Εγώ ξέρω τι θέλω, είμαι επαγγελματίας, δουλεύω πολύ σκληρά για να κερδίζουν οι ομάδες μου αλλά τους είχα πει ότι την πρώτη φορά που θα αναμιχθεί κάποιος στην ομάδα θα φύγω, και χθες ήταν η πρώτη φορά.

Είναι θέμα κουλτούρας, υπάρχουν προπονητές που έχουν ανάγκη τα λεφτά και δέχονται τις παρεμβάσεις, άλλοι που θέλουν οπωσδήποτε να δουλεύουν και επίσης δέχονται τα πάντα από τους προέδρους. Τους καταλαβαίνω αλλά εγώ είμαι εντάξει με τις γνώσεις μου, δεν έχω οικονομικά προβλήματα και δεν τις δέχομαι.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ:
Τώρα θα πάω στο Βουκουρέστι, θα παρακολουθήσω παιχνίδια Champions League και εθνικών ομάδων, για να έχω πληροφόρηση, πρέπει πάντα να παρακολουθείς τα νέα γύρω από το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φανταστικά στο πρωτάθλημα, έχει μεγάλο αβαντάζ. Κέρδισε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας, παράλληλα παίζει στο σπίτι του χωρίς κόσμο, είναι το φαβορί για μένα. Ακόμα κι αν είναι νωρίς, έχει κερδίσει δύσκολα παιχνίδια, έχει και την καλύτερη ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:
Θέλω να είμαι στην Ελλάδα, είναι καλή αρχή για την καριέρα μου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε μεγάλη πρόοδο τον τελευταίο χρόνο. Δεν κρίνεται από ένα συμβάν, για μένα είναι σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα κέρδισε το Euro, βγάζει δύο ομάδες στο Champions League. Πάντα θα θέλω να δουλεύω στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK