Ντούνγκα για Αμάουρι: "Ναι μεν, αλλά..."

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιουβέντους τον έχουν καταστήσει ως το "μήλο της έριδος" μεταξύ της Εθνικής Βραζιλίας και της Εθνικής Ιταλίας. Ο Αμάουρι βρίσκεται στα πλάνα του Ντούνγκα αρκεί να μείνει μακριά από τις απόψεις του μάνατζέρ του περί μόνιμης θέσης στην ενδεκάδα της "σελεσάο".

Ντούνγκα για Αμάουρι: "Ναι μεν, αλλά..."

Από τη στιγμή που δεν έχει κληθεί ποτέ στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία, ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει ιταλική υπηκόοτητα και να τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού των πρωταθλητών κόσμου, Μαρσέλο Λίπι.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη ότι απαιτεί ο Αμάουρι να είναι βασικός στην εθνική Βραζιλίας, έβαλε στα αίματα τον τεχνικό της "σελεσάο", Κάρλος Ντούνγκα ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ανοικτά για την περίπτωσή του: "Είμαι έτοιμος νακαλέσω τον Αμάουριαπό τη στιγμή που δεν θα απαιτεί θέση βασικού. Θα ήταν καλύτερο γι'αυτόν να μπει στην ομάδα ήσυχα. Ολοι θέλουμε τον Αμάουρι στην Εθνική αλλά εάν κάνει αυτό το λάθος από την πρώτη ημέρα, θα καταστρέψει την επόμενη".

Ο Ντούνγκα δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστες τις δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη: "Ούτε ο Πελέ δεν είχε απαιτήσει μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα. Ο Αμάουρι θα πρέπει να ρωτήσει τον Κακά και τον Ροναλντίνιο, δύο νικητές της "χρυσής μπάλας", εάν έχουν ποτέ απαιτήσει θέση βασικού στη σελεσάο".

Και επειδή η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια, εάν ο Ντούνγκα καλέσει τον Αμάουρι, αυτό θα συμβεί ενόψει του φιλικού αγώνα με την Ιταλία (!) στις 10 Φεβρουαρίου στο Emirates του Λονδίνου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK