Ντροπή!

Ντροπή!

ΣτονCHAMPIONS 89,2 Ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Δέδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ Σάββας Θεοδωρίδης και ο καθηγητής διαιτησίας Νίκος Ζλατάνος μίλησαν στον Champions 89,2 για το Γ’ ημίχρονο της αναμέτρησης Ολυμπιακού – Πανιωνίου.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ στον Γιώργο Κολοκοτρώνη

ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ «Υπάρχει δόλος, σκοπιμότητα. Το είχε κάνει τότε με τον Σπανέα που γελούσε όλη η Ελλάδα κι έριξε τον Πανιώνιο στη Β’ Εθνική και φέτος πάλι τα ίδια. Κατάρα του δίνω να μην τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και να έχει μέσα στο ποδόσφαιρο, αυτό που υπηρετεί γιατί δεν είναι επαγγελματίας, κάποιο σοβαρό ατύχημα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το λέω και το ξαναλέω γιατί αυτός είναι απατεώνας, δεν είναι ποδοσφαιριστής. Οπως λοιπόν πέφτει και κάνει θέατρο, ας σπάσει το χέρι του, ας σπάσει το δάχτυλό του. Δεν έχουν ηθική όταν έχοντας τις πλάτες του Βαρδινογιάννη τότε και του Κόκκαλη τώρα, κάνουν αυτούς τους θεατρινισμούς».

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ «Προσωπικά πιστεύω ότι σ’ αυτό το χθεσινό πανηγύρι δεν έχει κάποια σχέση ο Ολυμπιακός. Το θεωρώ γελοιότητα αν ο Ολυμπιακός είχε κάποια ανάμιξη. Δεν ήταν αγώνας πρωταθλήματος, δεν είχε λόγο ο επίσημος Ολυμπιακός να αναμιχθεί. Τώρα, από που προήλθε και πως έγινε, δεν ξέρω. Εγώ ίσως δεν θα άφηνα την ομάδα να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν κάποιοι ότι όπως στη δική μου περίπτωση -χρησιμοποιώντας τον ΚΑΠ και κάποιους νόμους- δεν με αφήνουν να εκπροσωπήσω ή να εκφράσω την άποψή μου επίσημα εκ μέρους μιας οποιασδήποτε ομάδας από διοικητικό πόστο έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση οι νόμοι είναι για όλους τους τομείς, όχι όπου τους βολεύει».

ΓΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ «Ο κ. Σπυρόπουλος και οι συνεργάτες του χθες, αθώωσαν στη συνείδηση του κόσμου τον κ. Σπανέα και τον κ. Παπουτσέλη. Το όνομα Σπυρόπουλος και οι συνεργάτες του θα συζητιούνται για πολλά χρόνια. Λένε ότι απέβαλλε τον Κλίμεκ γιατί είπε τη γνωστή λέξη. Σε ποιά γλώσσα την είπε; Γιατί ο Κλίμεκ δεν μιλάει ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά, ούτε γειά δεν ξέρει να πει. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε 110% τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν μια εντολή «πάμε να κάνουμε εκτέλεση». Ζήτημα να σφύριξε δύο φορές υπέρ του Πανιωνίου σε 45 λεπτά. Ολα τα άλλα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Μιλάμε για ένα αίσχος για ένα έγκλημα. Απορώ πως αυτός ο άνθρωπος θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Πιστεύαμε ότι μετά τα γεγονότα της Κυριακής θα υπήρχε μια διαιτησία 60-40 τουλάχιστον, γιατί δεν ήταν αγώνας πρωταθλήματος, δεν υπήρχε νόημα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΔΕ
«Κάποια στιγμή πρέπει ν’ αναγνωρίζουμε και κάποιες αξίες. Ο Γιώργος Δέδες εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής στο παρελθόν είναι ένας άνθρωπος με ήθος, που έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα. Κάποια πράγματα που γράφονται –για λόγους που όλοι ξέρουμε- είναι ντροπή. Ο Γιώργος Δέδες είναι μια αξία και μακάρι να υπήρχαν πολλοί στο χώρο του ποδοσφαίρου, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από οποιοδήποτε πόστο όπως αυτός. Ισως παρασύρθηκε από τον αυθορμητισμό της στιγμής και σε δεύτερη φάση να το σκέφτηκε πιο λογικά, να μίλησε με κάποιον παράγοντα (είτε αυτός λέγεται Λευτέρης Πανταζής είτε αλλιώς) και να είπαν ας αφήσουμε την ομάδα να συνεχίσει. Κάνοντάς το αυτό θέλησαν να εκθέσουν ακόμα περισσότερο τον διαιτητή αλλά κι αυτούς που προστατεύουν αυτόν και άλλους σαν αυτόν».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ «Εδώ που έφτασαν πλέον τα πράγματα, θα υπάρξει μεγάλη ρήξη. Αυτή τη στιγμή στο χώρο του ποδοσφαίρου, υπάρχει χούντα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, αυτό δεν πρόκειται να πάει άλλο. Εγώ ήμουν από τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την κατάσταση και είπα ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο χώρο της διαιτησίας αλλά δυστυχώς μετά από διάστημα δύο χρόνων, διαπιστώνω ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, Μπίκας, Τεβεκέλης και Γιαννόπουλος, είναι διακοσμητικά στοιχεία όπως ήταν κάποτε ο κ. Νικάκης. Βρίσκονται εκεί για να παίρνουν το μισθό. Αν έχουν ηθική, ευθιξία πρέπει να παραιτηθούν σήμερα κι όλας. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους θα τους πολεμήσω σαν Αχιλλέας Μπέος με όλες μου τις δυνάμεις γιατί πλέον η αδικία που έχουμε νιώσει στο πετσί μας από μικροί και σε άλλα θέματα όχι μόνο του Πανιωνίου, δεν αντέχεται άλλο. Αυτό είναι ένα αίσχος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ στον Δημοσθένη Καρμοίρη

«Σαν άνθρωπος θα κάνω κι εγώ κάποια λάθη αλλά πιστεύω ότι εδώ δεν έχω κάνει κανένα λάθος. Τι του είπα; «Κύριε Σπυρόπουλε αισθάνομαι ντροπή και θλίψη», η απάντησή του ήταν να φωνάξει τον τέταρτο διαιτητή και να του πει να με αποβάλει. Μπαίνω στα αποδυτήρια και παίρνω το φύλο αγώνα, στο οποίο ο κ. Σπυρόπουλος είχε γράψει ότι μετά από την κλήση μου στη γραμμή, του είπα «δεν είναι διαιτησία αυτή και πρέπει να ντρέπεσαι». Τέτοιες κουβέντες δεν βγαίνουν από το στόμα μου. Νομίζω πως όπου είμαστε, πρέπει να υπηρετούμε το χώρο με σεβασμό, ευλάβεια και πάνω απ’ όλα με δικαιοσύνη. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, δεν έχουν ανάγκη από τέτοια πράγματα. Οι άνθρωποι που είναι μέσα στο άθλημα και ασχολούνται με αυτό, ας προσπαθήσουν να δώσουν ποιότητα και την ανάλογη θεαματικότητα που υπάρχει σ’ αυτό το χώρο, που είναι σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων».

ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ στον Δημοσθένη Καρμοίρη

«Τα λανθασμένα σφυρίγματα και γίνονταν και γίνονται και θα γίνονται. Αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί γίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το τεράστιο θέμα όμως είναι η παραπληροφόρηση που γίνεται συνέχεια και αυτή δεν ισχύει για τον Ολυμπιακό, τα λάθος σφυρίγματα δίνονται σε όλες τις ομάδες. Στήνονται και περιμένουν το λάθος σφύριγμα στις φάσεις του Ολυμπιακού, για να δημιουργούν μετά προβλήματα κι εντυπώσεις στον κόσμο. Γι’ αυτό μιλάω πάντα για την παραπληροφόρηση. Την Κυριακή είχαν «πυροβολήσει» έναν άλλο διαιτητή. Τον ίδιο διαιτητή, τον κ. Κασναφέρη τον βράβευσε χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προπονητών. Ο κ. Βασιλάκης είπε αυτό ακριβώς που λέω κι εγώ, ότι τα λάθη γίνονται και δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθούν στο μέλλον από διάφορους διαιτητές. Το παν είναι πως εκλαμβάνονται από τα διάφορα ΜΜΕ, για την παραπληροφόρηση του κόσμου. Και να μην ασχολούνται μόνο με μια ομάδα, τη συγκεκριμένη, αλλά με όλες».

ΝΙΚΟΣ ΖΛΑΤΑΝΟΣ στον Δημοσθένη Καρμοίρη «Η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να εκλέγεται μετά από γενική συνέλευση των ΠΑΕ και η ΕΠΑΕ να έχει πιο ενεργή συμμετοχή στα θέματα της διαιτησίας. Ο κ. Γκαγκάτσης δέχεται πίεση από τις ενώσεις και έτσι αξιολογούνται οι διαιτητές. Εχει βέβαια και τον κ. Μπίκα ο οποίος είναι υπάλληλος. Εργοδότης είναι ο κ. Γκαγκάτης. Εγώ πήγαινα πόρτα πόρτα για να κάνω σχολές διαιτητών. Ωστόσο η ΕΠΑΕ και οι ΠΑΕ είναι απούσες από αυτή την πρωτοβουλία».


O πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος μίλησε και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στην εκπομπή, «Ψυχραιμία Παιδιά», στον Τάκη Τσιρτσώνη:

«Όπως όλες οι χούντες πέφτουν έτσι και αυτή θα πέσει. Το παιχνίδι το είδε όλη η Ελλάδα. Είναι ευτύχημα αυτό γιατί είδαν όλη τι έγινε. Η διαιτησία έκανε πολλά λάθη. Εγώ μπορώ να πω ότι στο 115 το μαρκάρισμα στον Τζιοβάνι ήταν πέναλτι και δεν δόθηκε. Όμως δεν ξέρω αν θα είχαμε αυτή την φάση αν δεν είχε δοθεί πέναλτι στον Γεωργιάδη και αν είχε αποφασίσει διαφορετικά ο διαιτητής στην Κλίμεκ. Ειπώθηκε ότι ο Κλίμεκ αποβλήθηκε επειδή έβρισε τον επόπτη. Από ότι γνωρίσω ο Κλίμεκ δεν γνωρίζει ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά. Σε ποια γλώσσα τον έβρισε; Την αγκωνιά του Κοστούλα στον Κλίμεκ την είδε ακόμη και ένας τυφλός. Δεν την είδε όμως ο διαιτητής!. Το χθεσινό ήταν ένα χειρουργείο»

«Για τον κύριο Δέδε, δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε κάποια στιγμή είπε στον Σπυρόπουλο, ότι αν συνεχίζει να σφυρίζει έτσι πάρει την ομάδα και θα αποχωρήσει».

«Δεν είμαι αρμόδιος. Δεν ξέρω τι θα πράξει η ΠΑΕ Πανιώνιος. Θα πρέπει να σας το πουν οι υπεύθυνοι. Όμως μπορώ να παω ότι ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα που δεν είναι ούτε κόκκινος ούτε πράσινος. Είναι ανεξάρτητος. Ο Πανιώνιος κερδίζει και χάνει μόνο στο γήπεδο».

«Αν έχουν φιλότιμοι οι κύριοι της διαιτησίας θα πρέπει να είχαν επιβάλει την παραίτηση τους»

News 24/7

24MEDIA NETWORK