Ο 14χρονος μπομπέρ της Ντόρτμουντ που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ κόσμου

Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι 14 ετών, σκοράρει κατά ριπάς εδώ και δύο χρόνια και κατέρριψε ένα ρεκόρ του Youth League που κατείχε Έλληνας. Όλα αυτά, υπό τις οδηγίες πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας!

Ο 14χρονος μπομπέρ της Ντόρτμουντ που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ κόσμου

Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι γνωστός εδώ και δύο χρόνια στον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο επειδή οι γονείς του και η Ντόρτμουντ διατείνονται ότι ήταν 12 χρονών. Σε αυτήν την ηλικία, ο γεννημένος στο Καμερούν ποδοσφαιριστής έπαιζε ήδη στην Κ17 της γερμανικής ομάδας και σκόραρε κατά ριπάς κόντρα σε (πολύ) μεγαλύτερους αντιπάλους.

Δύο χρόνια αργότερα ο ρυθμός του δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Τη σεζόν 2017-2018 σημείωσε 37 γκολ σε 25 αγώνες της Bundesliga Κ17 στον όμιλο της Δύσης, το 2018-2019 αύξησε τη συγκομιδή του σε 46 γκολ και φέτος έκανε το μεγάλο βήμα. Ο Μίχαελ Σκίμπε, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και νυν προπονητής της Ντόρτμουντ Κ19 αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία. Στα 14 του, ο Μουκοκό αγωνίζεται στη Bundesliga Κ19 και σε 8 αγώνες έχει προλάβει να σκοράρει 15 φορές!

"Είναι τόσο νέος και ήδη τόσο καλός. Το παιδί μια μέρα θα γίνει επαγγελματίας, αυτό είναι τόσο σίγουρο όσο η προσευχή στην εκκλησία. Μόνο οι τραυματισμοί μπορούν να τον σταματήσουν. Έχει πολύ καλή τεχνική, ταχύτητα και καλά τελειώματα. Είναι 3 ιδιότητες που έρχονται μαζί", εξήγησε ο Γερμανός προπονητής. "Μιλούσα με τον Σκίμπε. Όλοι όσοι εμπλέκονται έχουν λάβει οδηγίες να περιμένουν και να τον αφήσουν να αναπτυχθεί", υπερθεμάτισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόαχιμ Λεβ, με τον Μουκοκό να είναι από τα 12 του μέλος της εθνικής Γερμανίας Κ16.

Ως μέλος της Ντόρτμουντ Κ19 συμμετέχει και στις υποχρεώσεις του βεστφαλικού συλλόγου στο φετινό Youth League, το οποίο ήρθε στο προσκήνιο στην Ελλάδα για εντελώς αρνητικό λόγο προ ημερών. Ο Σκίμπε τον χρησιμοποίησε και στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο βασικό σχήμα, με τον Μουκοκό αυτήν τη φορά να χρίζεται και σκόρερ. Σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και 29 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μάλιστα, το ρεκόρ που... σμπαράλιασε, το κρατούσε ένας Ολλανδός και ένας... Έλληνας από τη φετινή σεζόν! Ο Χρήστος Λιάτσος είχε σκοράρει την προηγούμενη αγωνιστική, στην ήττα του Ολυμπιακού με 1-2 από τον Ερυθρό Αστέρα, με συνέπεια να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γιούρι Ρέζερ του Άγιαξ από την 1η αγωνιστική. Αμφότεροι είχαν σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών.

Ο Μουκοκό γεννήθηκε στην Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν, στις 20 Νοεμβρίου 2004, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς. "Ήμασταν στο Καμερούν τότε, αλλά έχω γερμανικό πιστοποιητικό γέννησης. Αμέσως μετά τη γέννα, τον δήλωσα στη γερμανική πρεσβεία της Γιαουντέ", υποστήριξε το 2017 ο πατέρας του, Τζόζεφ, όταν προέκυψε θέμα με την ηλικία του. Μάλιστα, την ίδια περίοδο υπήρχε δημοσίευμα που τον ήθελε ζευγάρι με μία... 18χρονη, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, που είναι 68 ετών και η μητέρα του μόλις 30.

Ο 14χρονος μπομπέρ της Ντόρτμουντ που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ κόσμου

Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για έναν άκρως ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που πολύ σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν διαψευστεί κάτι που να αφορά στην ηλικία του, ο 14χρονος Μουκοκό είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ταλέντο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πλέον το δείχνει με κάθε επισημότητα σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μην χάσετε: Η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Contra.gr. Τα δανεικά, τα παπούτσια που μοιράζονταν με τον Θανάση, η προπόνηση με το γυναικείο του Φιλαθλητικού, ο στόχος του να γίνει ο MVP όλων των εποχών.

Ο Λιονέλ Μέσι θα προσπεράσει στα γκολ τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK