O 40άρης που αγωνίστηκε στην Α' Εθνική με ψεύτικη ηλικία

Το όνομα του δεν ήταν 'Αντώνης Νικοπολίδης' ούτε καν 'Τάσος Μητρόπουλος'. Η ιστορία του Μίλαν Σέβο είναι η ποδοσφαιρική εκδοχή του 'Ηλία Ρίχτο'.

O 40άρης που αγωνίστηκε στην Α' Εθνική με ψεύτικη ηλικία

O Καζουγιόσι Μιούρα ετοιμάζεται να παίξει στην Α' Εθνική του ιαπωνικού ποδοσφαίρου με τη φανέλα της Γιοκοχάμα, έχοντας περάσει προ πολλού τα 50 (αισίως 52) και κατέχει ήδη το ρεκόρ του πιο ηλικιωμένου επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που ακόμα παλεύει στο χορτάρι να δημιουργήσει παιχνίδι, φάσεις, ευκαιρίες. Όμως, η ιστορία του Μιούρα δεν φτάνει σε τίποτα εκείνη του Μιλάν Σέβο, του -οριακά- γηραιότερου ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ελληνικής Α' Εθνικής, με τη στολή τερματοφύλακα των Τρικάλων.

Στιγμιότυπο της αναμέτρησης ΠΑΟ-Τρίκαλα: Ο Μίλαν Σέβο μπλοκάρει την μπάλα σε σουτ ποδοσφαιριστή του Παναθηναικού.
Στιγμιότυπο της αναμέτρησης ΠΑΟ-Τρίκαλα: Ο Μίλαν Σέβο μπλοκάρει την μπάλα σε σουτ ποδοσφαιριστή του Παναθηναικού. EUROKINISSI

O Σέβο πήγε τον Δεκέμβριο του 2000 στα Τρίκαλα και όταν αγωνίστηκε κόντρα στον ΟΦΗ, σύμφωνα με πληροφορίες της Super League, ήταν 40 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών. Ο ίδιος βέβαια, είχε προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας του πως είχε γεννηθεί το 1969. Ο Σέβο αγωνίστηκε σε 10 αναμετρήσεις με τα Τρίκαλα, έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό και έφυγε νύχτα, ύστερα από θρυλική κραιπάλη στο κέντρο της πόλης (πετούσε πατάτες τηγανητές στους περαστικούς!), όπου σύμφωνα με το Sports-trikala.gr, τον περιμάζεψε συμπαίκτης του και τον βοήθησε να ξεμεθύσει. Ο Σέβο σήμερα είναι προπονητής τερματοφυλάκων στην Κίνα. Για το αν ήταν όντως 40,5 ετών όταν αγωνίστηκε στην Ελλάδα και όχι κλεισμένα 50, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά.

Θα καταφέρει να κάνει ζημιές στα πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK