Ο 40χρονος που έβλεπε 'Desperate Housewives' έφερε σε απόγνωση τη Νιουκάστλ

Ούτε στο Κύπελλο αναθάρρησε η Νιούκαστλ, καθώς ένας βετεράνος των γηπέδων που σκόραρε σε παιχνίδι τέταρτης διαφορετικής 10ετίας την έβαλε σε περιπέτειες.

Ο Άαρον Γουίλμπραχαμ έχει μόλις στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Νιουκάστλ και πανηγυρίζει
Ο Άαρον Γουίλμπραχαμ έχει μόλις στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Νιουκάστλ και πανηγυρίζει RICHARD SELLERS/PA VIA AP

Η τέχνη του γκολ χρόνια δεν κοιτά. Ειδάλλως ο Άαρον Γουίλμπραχαμ δεν θα 'βγαζε τίμια το ψωμί του στη Ροτσντέιλ, ομάδα της γ' κατηγορίας στην Αγγλία, παρόλο που στις 21 του περασμένου Οκτώβρη γιόρτασε με μια κατά παραγγελία τούρτα το 40ο έτος της ηλικίας του.

75 ημέρες αργότερα ο γεννημένος στο Κνάτσφορντ, πόλη που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μάντσεστερ, ήταν αυτός που στέρησε από τη Νιούκαστλ, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του FA Cup. Της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης του αγγλικού ποδοσφαίρου, τα δικαιώματα μετάδοσης της οποίας για την Ελλάδα έχει εξασφαλίσει κατ' αποκλειστικότητα το One Channel.

Οι 'καρακάξες' του Στιβ Μπρους μπήκαν με όρεξη στην 'Κράουν Όιλ Αρίνα' και προηγήθηκαν νωρίς, χάρη σε γκολ του Παραγουανού Μιγκέλ Αλμιρόν στο 17', σε μια προσπάθεια να ξεμπερδέψουν γρήγορα από την αγγαρεία και να κερδίσουν αυτοπεποίθηση μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και παθητικό 9 γκολ! Επαναπαύτηκαν ωστόσο και 11 λεπτά πριν από τη λήξη, στο 79', ο βετεράνος φορ έκανε αυτό για το οποίο έχει πληρωθεί κατά καιρούς από τη Στόκπορτ, τη Μος (Νορβηγία), τη Χαλ, την Όλνταμ, τη Μίλτον Κέινς Ντονς, την Μπράντφορντ, τη Νόριτς (με την οποία κατέγραψε τη μοναδική συμμετοχή του στην Premier League), την Κρίσταλ Πάλας, την Μπρίστολ Σίτι και την Μπόλτον. Προτού δηλαδή το καλοκαίρι του 2018 υπογράψει στη Ροτσντέιλ, συνεχίζοντας την περιήγησή του ως άλλος Παυσανίας ποδοσφαιρικών τόπων.

Ο Γουίλμπραχαμ είχε σημειώσει το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του το 1998 και μετά από 22 χρόνια βρήκε εκ νέου δίχτυα! Η μοναδική χρονιά που δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ήταν το 'στείρο' 2013.

Σε συνέντευξή του πριν από 5 χρόνια ο ήρωας μας είχε πει ότι αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε να είναι γκόλφερ, ομολογώντας παράλληλα τις μύχιες απολαύσεις του: διότι ως έφηβος άκουγε μανιωδώς 'New Kids On The Block' (δημοφιλές αμερικάνικο boy band των mid80s-mid90s), ως ενήλικος παρακολουθούσε σταθερά το 'Νοικοκυρές Σε Απόγνωση' παρέα με τη σύζυγό του, ενώ εξακολουθεί ν' αγαπάει το -the one that I want- 'Grease' με το δίδυμο των Τζον Τραβόλτα και Ολίβια Νιούτον-Τζον.

Το άκρον άωτον της αποτυχίας της Νιουκάστλ απέναντι σε μια ομάδα δύο κατηγοριών χαμηλότερα; Στο γκολ που πέτυχε ο 40χρονος φορ την προσπάθεια είχε κάνει ο Λουκ Μάθισον, ένας ποδοσφαιριστής που μόλις στις 2 Οκτωβρίου έκλεισε τα 16 του! Ένα παιδί που θέλει όλη η Premier League, ένα θαυματουργός πλάγιος αμυντικός που θα μπορούσε -υπό φυσιολογικές συνθήκες- να είναι γιος του Άγγλου φορ.

Οι δυο τους ήταν που υποχρέωσαν την ομάδα της Premier να μπει στη σκληρή διαδικασία του επαναληπτικού στην έδρα της, με την πίεση να είναι πολλαπλάσια.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; Το Pod-οσφαιρο έχει τις απαντήσεις:

News 24/7

24MEDIA NETWORK