Ο άφθαρτος Ινιάκι Γουίλιαμς έσπασε επίδοση 60 χρόνων του Ντι Στεφάνο

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς τον Απρίλιο του 2016 ξεκίνησε ένα σερί που μοιάζει ασσύληπτο για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και την καταπόνηση που δημιουργεί στους ποδοσφαιριστές. Με συνέπεια το βράδυ της Τρίτης να πάρει καταρρίψει ένα ρεκόρ που κρατούσε για μισό και πλέον αιώνα ο θρυλικός Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πανηγυρίζει ένα τέρμα του στην περσινή σεζόν, σε αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Βαγιαδολίδ στο 'San Mames' | 20/10/2019 (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πανηγυρίζει ένα τέρμα του στην περσινή σεζόν, σε αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Βαγιαδολίδ στο 'San Mames' | 20/10/2019 AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Το βράδυ της Τρίτης (22/12) η Βιγιαρεάλ υποδέχθηκε στο 'Estadio de la Ceramica' την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς άνοιξε το σκορ για τους Βάσκους στο 19', έπειτα από ασίστ του Μπερτσίτσε, με τον Πίνο να ισοφαρίζει στο 74' μετά από ασίστ του Τριγκέρος για το τελικό 1-1 στην αναμέτρηση. Μέχρι εδώ τίποτε περίεργο. Μόνο που σε αυτό το παιχνίδι καταρρίφθηκε ένα ρεκόρ 61 ετών του Αλφρέντο Ντι Στέφανο, που από το 1953 ως το 1959 πραγματοποίησε 171 συνεχόμενες εμφανίσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης! Δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι για τους 'μερένγκες'σε αυτό το διάστημα...

Ένα ρεκόρ που έστεκε για περισσότερο από μισό αιώνα, αλλά τώρα βρήκε νέο κάτοχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ινιάκι Γουίλιαμς, που κατάφερε να το πανηγυρίσει και με ένα τέρμα. Από τη στιγμή που πάτησε το χορτάρι στην έδρα της Βιγιαρεάλ, ο Βάσκος επιθετικός έφτασε τα 172 συνεχόμενα παιχνίδια με την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο! Ένα ασύλληπτο -για το σύγχρονο ποδόσφαιρο- σερί, την απαρχή του οποίου συναντάμε πίσω στις 20 Απριλίου του 2016.

Τέσσερις μέρες πριν, ο Γουίλιαμς είχε γράψει απουσία. Ακολούθως ξεκίνησε στην αναμέτρηση της Μπιλμπάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο 'San Mames', για την 34η αγωνιστική της La Liga. Έπαιξε σε όλα τα υπόλοιπα ματς ως το τέλος της περιόδου. Εν συνεχεία δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι τις σεζόν 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 και έχει αγωνιστεί και στα 14 ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Από αυτά τα 172 παιχνίδια, ο Γουίλιαμς ξεκίνησε βασικός στα 149 και ήρθε από τον πάγκο 23 φορές. Σκοράροντας συνολικά 33 φορές. Πλέον, ο Βάσκος κυνηγός στοχεύει τους γκολκίπερ Άντονι Θουμπιθαρέτα και Λουίς Αρκονάδα με 184 και 188 σερί συμμετοχές στη La Liga αντίστοιχα, ενώ ρέκορντμαν όλων των εποχών παραμένει ο Χουάν Αντόνιο Λαρανάνγκα, που έφτασε τις 202 συνεχόμενες εμφανίσεις από το 1986 ως το 1992.

O 26χρονος all around επιθετικός, με καταγωγή από τη Γκάνα αλλά γέννημα-θρέμμα του Μπιλμπάο και διεθνής με την Ισπανία, 'άνθισε' στα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε που του έδωσε προαγωγή από την δεύτερη ομάδα της Μπιλμπάο στην πρώτη το 2015 και μαζί δούλεψαν για την επόμενη διετία. Ο Γουίλιαμς έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Βάσκους μέχρι το... 2028(!) και μέχρι σήμερα μετράει 264 επίσημες συμμετοχές, με 62 γκολ και 35 ασίστ.

Αν συνεχιστεί η καλοδαιμονία του, τότε μπορεί να μπει στα βιβλία της ιστορίας καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Χουάν Αντόνιο Λαρανάνγκα. Δεν είναι λίγοι όσοι εικάζουν πως σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από την Μπιλμπάο, καταλήγοντας σε μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους, ωστόσο ο ίδιος δεν μοιάζει για την ώρα να 'καίγεται' για μεταγραφή. Αν καταφέρει να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την Αθλέτικ, τότε δεδομένα θα γράψει το όνομα του δίπλα στους 'θρύλους' της ομάδας-καμάρι των Βάσκων...

News 24/7

24MEDIA NETWORK