Ο αγαπημένος 'φονιάς' στημένων του Γκουαρδιόλα είναι Άγιος

Πριν δύο χρόνια ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε αποκαλύψει τον παίκτη που θεωρεί καλύτερο εκτελεστή στημένων φάσεων στην Premier League, προκαλώντας απορίες. Έκτοτε εκείνος φροντίζει να τον δικαιώνει. Τελευταίο του θύμα η Άστον Βίλα, στο 3-4 με τη Σάουθαμπτον στο 'Villa Park' το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ σκόραρε με δύο εκτελέσεις φάουλ και με μια ακόμη έκανε την ασίστ στον Βέστεργκααρντ, στη νίκη της Σάουθαμπτον με σκορ 3-4 στο 'Villa Park' του Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα, για την 7η αγωνιστική της Premier League | 01/11/2020 (Michael Steele/Pool via AP)
Ο Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ σκόραρε με δύο εκτελέσεις φάουλ και με μια ακόμη έκανε την ασίστ στον Βέστεργκααρντ, στη νίκη της Σάουθαμπτον με σκορ 3-4 στο 'Villa Park' του Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα, για την 7η αγωνιστική της Premier League | 01/11/2020 MICHAEL STEELE/POOL VIA AP

Το Νοέμβριο του 2018, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 6-2 της Σάουθαμπτον στο 'Etihad'. Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αιφνιδίασε αρκετό κόσμο κάνοντας ξεχωριστή μνεία σε έναν παίκτη των 'Αγίων'. Ο Καταλανός τεχνικός υπέδειξε τον Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ, ως τον καλύτερο εκτελεστή στημένων φάσεων στην Premier League.

Έκτοτε, ο 26χρονος διεθνής χαφ φροντίζει να δικαιώνει τον Γκουαρδιόλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εκτελεί φάουλ και κόρνερ με ακρίβεια για τους συμπαίκτες του, ενώ όταν η μπάλα είναι στημένη κοντά στην περιοχή και ευνοεί το απευθείας χτύπημα, ο Γουόρντ Πρόουζ μοιάζει να κάνει προπόνηση στα... πέναλτι.

Την Κυριακή, η Σάουθαμπτον επισκέφθηκε το 'Villa Park', για να αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα. Ανήμερα των γενεθλίων του (γεννημένος την 1η Νοέμβρη του 1994, στο Πόρτσμουθ), ο χαφ των 'Αγίων' είπε να στήσει το δικό του πάρτι στο χορτάρι. Στο 45', το σκορ ήταν στο 0-3. Εξ ολοκλήρου γραμμένο από τα δικά του πόδια. Ισάριθμες φορές με τη μπάλα στημένη!

Στο 20', ο Γουόρντ Πρόουζ σημάδεψε με ακρίβεια του κεφάλι του Βέστεργκααρντ που νίκησε τον Μαρτίνες για το 0-1. Στο 33', άφησε σύξυλο τον Αργεντίνο γκολκίπερ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και στο 45' έκανε ξανά το ίδιο... Το τελικό 3-4 για τη Σάουθαμπτον ήρθε πιο εύκολα από όσο φαίνεται, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δις στις καθυστερήσεις.

Οι Άγιοι' πέτυχαν την 4η νίκη τους στα 5 τελευταία παιχνίδια (συν την ισοπαλία με 3-3 στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι), με τον Γουόρντ Πρόουζ να βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του γηπέδου, δίνοντας πολύτιμες λύσεις με τα στημένα του. Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Σάουθαμπτον, έκανε το άλμα στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2012, σε ηλικία 18 ετών και από τότε έχει φτάσει τις 286 επίσημες συμμετοχές με 27 γκολ και 34 ασίστ. Τον Αύγουστο υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του ως το 2025, αν και δεν είναι λίγοι όσοι ποντάρουν ότι δεν πρόκειται να μείνει για πολύ ακόμη στη Σάουθαμπτον. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει ο νέος Μάθιου Λε Τισιέ. Ο θρυλικός μεσοεπιθετικός των 'Αγίων', που φόρεσε τη φανέλα τους από το 1986 μέχρι και το 2001.


News 24/7

24MEDIA NETWORK