Ο Άγιαξ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

ΜΑΥΡΟ ΒΡΑΔΥ! Παρά το γκολ του Μπεργκ στο 5', ο Παναθηναϊκός έχασε 2-1 από τον Άγιαξ στη Λεωφόρο και άρχισε με το αριστερό την περιπέτεια στον όμιλο του Europa League. Δύο αποβολές το "τριφύλλι" (Ιβανόφ, Γουακάσο), μία για τον "Αίαντα".

Ο Άγιαξ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός περίμενε 20 χρόνια και 5 μήνες για εκδίκηση! Εκείνο το 3-0 του Άγιαξ στον ημιτελικό του Champions League στοιχειώνει ακόμη τους "πράσινους", αφού είχε χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία να φτάσουν στον τελικό του Champions League.

Από εκείνη τη βραδιά της 17ης Απριλίου του '96 άλλαξαν τα πάντα: το γήπεδο, προπονητές και ποδοσφαιριστές, ακόμη και (σε μεγάλο βαθμό) η σύνθεση της κερκίδας, αφού οι πρεσβύτεροι έδωσαν τη σκυτάλη σε νεότερους.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ιδίως η διαχείριση του πολύ γρήγορου 1-0 από το γκολ του Μπεργκ στο 5'. Ο Σουηδός γκολτζής έκανε τη δουλειά του, αλλά η συνέχεια αποδείχθηκε εφιαλτική.

Διότι μετά το πρώτο 20λεπτο ο Άγιαξ ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο, πόνταρε στην ταχύτητα και έφερε το ματς στα δικά του μέτρα. "Χτυπώντας" μάλιστα στην πλευρά των Μέστο-Κουτρουμπή, βρήκε το 1-1 στο 34' με τον Τραορέ, έχασε μια απίθανη ευκαιρία στο 36' με τον Σάντσες και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 67' μετά το διπλό λάθος του Ιταλού μπακ (απώλεια μπάλας, πέναλτι) και το γκολ του Ρίντεβαλντ μετά την επέμβαση του Στιλ στην εκτέλεση του Κλάσεν.

Η αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Ιβανόφ στο 70' σχεδόν μηδένισε τις πιθανότητες του "τριφυλλιού", αφού η απογοήτευση ήταν έκδηλη και η σχεδόν ταυτόχρονη είσοδος των Λέτο-Βιγιαφάνιες δεν αύξησε το τέμπο ανεξαρτήτως αν και ο Ζιγές δέχθηκε κόκκινη στο 80'. Χειρότερο από τα παραπάνω; Η αποβολή του Γουακάσο στο 92'. Μαζί με τον Βούλγαρο στόπερ χάνουν το ματς στο Βίγκο στις 29/9!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (68' Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα (65' Λέτο), Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (73' Σαμπά), Μπεργκ

Άγιαξ: Ονανά, Φίρχεφερ, Φέλτμαν, Σάντσες, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Γκούντελ, Ζιγές, Γιουνές (86' Σινκγκράβεν), Κλάσεν (89' Σένε), Τραορέ (73' Ντόλμπεργκ)

Τα γκολ: 5' Μπεργκ - 34' Τραορέ, 67' Ρίντεβαλντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκολάρα ο Ντοσεβί, πήρε βαθμό η Θέλτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK