Ο αγνώριστος Αγκουέρο, ο Σνεντερλέν και η Βοσνία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Σέρχιο Αγκουέρο ίσως ολοκληρώθηκε και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για την Αργεντινή, έτσι όπως παίζει ο Αργεντινός αστέρας, η Σαουθάμπτον εξακολουθεί να εκπροσωπείται στο Μουντιάλ από έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ενώ το παράδειγμα προς μίμηση Βοσνία Ερζεγοβίνη αποχαιρέτησε τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο παιχνίδια πριν από την Ελλάδα.

Ο αγνώριστος Αγκουέρο, ο Σνεντερλέν και η Βοσνία

Αγκουέρο, αυτός ο άγνωστος

Είναι από τους λίγους παίκτες της εθνικής Αργεντινής που δεν επισκιάζεται παντελώς από τον Λιονέλ Μέσι βάσει ονομάτων. Βάσει απόδοσης, όμως, ακόμα και από αυτόν τον Μέσι που δεν έχει πιάσει τα υψηλότερα στάνταρ, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι απέχει μίλια μακριά.

Η αποχώρησή του στο 38ο λεπτό του αγώνα με τη Νιγηρία με πρόβλημα τραυματισμού περιελάμβανε τα συνήθη χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του στη φάση των ομίλων. Αρκετά σπριντ, λίγα χιλιόμετρα, ελάχιστες συνεργασίες και σουτ με το σταγονόμετρο. Κοινώς, το παιχνίδι του δεν εντάσσεται σε αυτό της Αργεντινής.

Ο αγνώριστος Αγκουέρο, ο Σνεντερλέν και η Βοσνία

Αυτό δεν μπορεί να ευθύνεται στην παρουσία του Μέσι, με τον οποίο πάντοτε είχαν συνεργασία με κλειστά μάτια και το έδειξαν και στα προκριματικά, όπου το σχήμα της Αργεντινής περιελάμβανε και τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Η παρουσία του Φερνάντο Γκάγκο δεν είναι ιδανική και η τροφοδοσία από το κέντρο δεν βοηθάει, ωστόσο σε 2,5 παιχνίδια ο αρχισκόρερ της φετινής πρωταθλήτριας Αγγλίας έχει επιχειρήσει μόλις 6 σουτ και αυτό δείχνει ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο καλύτερος της Σαουθάμπτον

Λουκ Σο και Άνταμ Λαλάνα ταξίδεψαν στα γήπεδα της Βραζιλίας μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, λόγω της παρουσίας τους στη Σαουθάμπτον, την έκπληξη της σεζόν στην Αγγλία. Αμφότεροι αποχώρησαν χωρίς πολλά λεπτά συμμετοχής και με απόδοση που δεν έμεινε στο πίσω μέρος του κεφαλιού ούτε των πιο "σκληροπυρηνικών" οπαδών των "Αγίων".

Αντιθέτως, ένας πολύ λιγότερο προβεβλημένος παίκτης του συλλόγου, ο Γάλλος αμυντικός χαφ, ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας τους φέτος, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με το Εκουαδόρ και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Μεταξύ των στατιστικών του τα 12,228 χιλιόμετρα που κάλυψε στον αγωνιστικό χώρο, μία από τις ανώτερες επιδόσεις σε όλη τη διοργάνωση. Επιχείρησε 70 πάσες και ολοκλήρωσε τις 65, ανέκτησε 9 φορές την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε 2 ευκαιρίες και λειτούργησε άψογα ως ο τρίτος μέσος στο δυναμό των "τρικολόρ" που κάνει τη διαφορά.

Ο Γιοάν Καμπάιγ παραμένει βασικός δίπλα στους Πολ Πογκμπά και Μπλεζ Ματουιντί, ωστόσο ο 24χρονος μέσος που στο προηγούμενο Μουντιάλ αγωνιζόταν στη League One δείχνει πως ότι κι αν συμβεί, η Γαλλία δεν θα αποκλειστεί εξαιτίας προβλημάτων στη μεσαία γραμμή της.

Ο αγνώριστος Αγκουέρο, ο Σνεντερλέν και η Βοσνία


Οι πάσες του Σνεντερλέν

Η Βοσνία και η Ελλάδα

Επί δύο χρόνια, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, η Βοσνία είχε εξελιχθεί στο απόλυτο μέτρο σύγκρισης της Εθνικής Ελλάδας. Καταιγιστική επιθετικά, αξιοπρεπής ανασταλτικά, απέσπασε "λευκή" ισοπαλία στο "Γ. Καραϊσκάκης" και επικράτησε 3-1 στο εντός έδρας παιχνίδι της με την ελληνική ομάδα.

Με παίκτες δεκάδων εκατομμυρίων όπως ο Μίραλεμ Πιάνιτς (σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με Μπαρτσελόνα), ο Έντιν Τζέκο και ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς, και άλλους που θα εξελιχθούν σε τέτοιοι (Μουχάμεντ Μπέσιτς, Ιζέτ Χαΐροβιτς), έπαιξε ποδόσφαιρο που ήθελε κάθε φίλος της και προχώρησε απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο αγνώριστος Αγκουέρο, ο Σνεντερλέν και η Βοσνία

Τρεις αγώνες ομίλων αργότερα, έμεινε με μία καλή (αμυντικά) εμφάνιση απέναντι στην Αργεντινή, μία πολυσυζητημένη (ελέω γκολ που ακυρώθηκε άδικα) ήττα από τη Νιγηρία και μία αδιάφορη νίκη επί του Ιράν. Χάρη και στα τερτίπια του προγράμματος, η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς είχε αποκλειστεί από τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ενώ η Ελλάδα προχώρησε στη φάση των 16, παίζοντας αρκετά χειρότερη μπάλα σε σχέση με την αντίπαλό της στα προκριματικά.

Ορισμένα συμπεράσματα είναι πασιφανή. Η απειρία σε τέτοιες διοργανώσεις (ντεμπούτο σε Μουντιάλ για τη Βοσνία), η ατυχία, η διαιτησία είναι παράγοντες που μπορούν να υποσκελίσουν οποιοδήποτε θέαμα. Η Βοσνία εκτροχιάστηκε από τον στόχο της διότι δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε μία κάκιστη άμυνα όπως αυτή της Νιγηρίας. Το ακυρωθέν τέρμα του Τζέκο δεν μπορεί να είναι απόλυτη δικαιολογία, μιας και ο αγώνας διήρκεσε 90 λεπτά. Εκεί που μετρούσε, η επίθεση της Βοσνίας δεν τα κατάφερε. Απέναντι στο Ιράν, στη Λετονία και στο Λίχτενσταϊν ήταν αξιοθαύμαστη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK