Ο Ακης Ζήκος αναλύει τη Λυόν

Ο Ακης Ζήκος αναλύει τη Λυόν
Την ομάδα της Λιόν αντιμετώπισε αυτήν την αγωνιστική η Μονακό και ο Ακης Ζήκος ήταν ο «αυτόπτης μάρτυρας» των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα του αλλά και των δυνατοτήτων μιας εκ των προσεχών αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.Μιλώντας για την Λυόν, την οποία ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την 3η αγωνιστική (19/10) και εντός την 4η (1/11), ο Ελληνας άσος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών Πασχάλη Παπαδόπουλου:

"Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές με πέρυσι. Η Λιόν δεν έχει αποδυναμωθεί, αντίθετα εκτιμώ ότι έχει δυναμώσει κιόλας. Απέκτησε δύο πολύ καλούς επιθετικούς, τον Κάριου και τον Φρέντ, οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί στην ομάδα και ήδη σκοράρουν από τα πρώτα παιχνίδια".

"H μεγαλύτερη δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο Γκοβού με τον Μαλουντά που κινούνται από τα πλάγια, ενώ φυσικά θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή και οι στημένες φάσεις, αφού είναι γνωστό ότι ο Ζουνίνιο σκοράρει συστηματικά με αυτόν τον τρόπο".
"Η ομάδα στηρίζεται στο ίδιο σύστημα με το περσινό. Μπορεί να έχει αλλάξει προπονητή αλλά το σύστημα και η νοοτροπία δεν έχουν αλλάξει. Χρησιμοποιεί το 4-3-3 κατά κύριο λόγο, εξαρτάται όμως και από τον αντίπαλο. Ετσι, μπορεί να προσαρμοστεί και στο 4-4-2, αλλά κυρίως εφαρμόζει το 4-3-3. Παίζει στα χαφ με κεντρικό τον Ντιαρά ο οποίος έχει κοντά του τους Ζουνίνιο και Τιάγκο. Εχει πολύ δυνατό κέντρο αλλά θεωρώ πως η μεγάλη δύναμή της είναι στα πλάγια με τους Γκοβού και Μαλουντά να δημιουργούν πολλά προβλήματα".

"Ενα από τα πλεονεκτήματα αυτής της ομάδας είναι το γεγονός ότι διαθέτει πολλούς παίκτες κι αυτό επιτρέπει στον προπονητή να έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Είναι σαφές ότι πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, ομάδα που πιστεύω ότι είναι ανάμεσα στις κορυφαίες αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι σε ένα τέτοιο επίπεδο που μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ".

"Εχει πολύ δυνατό κέντρο αλλά θεωρώ πως η μεγάλη δύναμή της είναι στα πλάγια με τους Γκοβού και Μαλουντά να δημιουργούν πολλά προβλήματα".
"Αρνητικό σημείο είναι μάλλον η άμυνά της και κυρίως τα άκρα της άμυνας. Αυτά δημιουργούνται γιατί οι δύο πλάγιοι μπακ, ο Ρεβεγιέ με τον Μπερντό ανεβαίνουν πολύ ψηλά, αφήνοντας συχνά ακάλυπτη την άμυνα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η Λιόν παίζει στην έδρα της. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και να σκοράρει. Δεν χρειάζεται να την φοβηθεί καθόλου, αντίθετα να την παίξει στα ίσια και να προσπαθήσει να περιορίσει τις ατομικές δυνατότητες και το χώρο δράσης κάποιων παικτών. Είναι δύσκολη ομάδα αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να την αντιμετωπίσει. Χρειάζεται, ωστόσο, να καταβάλλει τα μέγιστα για να πάρει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα".

"Η Λυόν έχει δυνατή έδρα, ένα ποδοσφαιρικό, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, γήπεδο, οι κερκίδες του οποίου θα είναι γεμάτες. Εχει διαφορετικό προπονητή, αλλά την ίδια με την περσινή φιλοσοφία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Κουπέ. Από τους επιθετικούς, ο Κάριου είναι γνωστός για τις ικανότητές του, ο Βιλτόρ είναι γρήγορος, ενώ ο τελευταίος που ήρθε στην ομάδα, ο Φρέντ, είναι παίκτης περιοχής. Δεν κάνει τόσα πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, σου δίνει όμως την αίσθηση ότι την πρώτη ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί θα την κάνει γκολ. Αλλωστε, σε εμάς σκόραρε δύο φορές, στο πρώτο του μάλιστα παιχνίδι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK