Ο ακριβοπληρωμένος Φαν Ντάικ θα παίρνει τα μισά λεφτά απ' τον Ντε Λιχτ

Ακόμη και μετά την επικείμενη επέκταση της συνεργασίας του με την Λίβερπουλ, με όρους που θα τον αναγάγουν στον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία των 'κόκκινων', ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ θα αμείβεται με τα μισά σχεδόν χρήματα από τον Ματίας Ντε Λιχτ στην Γιουβέντους.

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει με τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ γκολ κόντρα στη Γκενκ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Άνφιλντ', Λίβερπουλ, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019
Ο Βίρχιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει με τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ γκολ κόντρα στη Γκενκ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Άνφιλντ', Λίβερπουλ, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/JON SUPER

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sun, τον επόμενο μήνα η Λίβερπουλ θα ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ, με τη νέα συμφωνία να έχει ορίζοντα την σεζόν 2024-2025. Πρόθεση των 'κόκκινων', σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα, είναι να κάνουν τον Ολλανδό στόπερ τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της ομάδας.

Μαζί με τα μπόνους, το νυν συμβόλαιο του Φαν Ντάικ μετά βίας έφτανε τις 200.000 ευρώ εβδομαδιαίως. Με τους νέους όρους, αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία. Αν μιλήσουμε για εβδομαδιαίες αποδοχές, τότε ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός θα λαμβάνει περί τις 250.000.

Ξεπερνώντας έτσι και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, τον πιο υψηλά αμειβόμενο παίκτη της Λίβερπουλ σήμερα, με 220.000 ευρώ την εβδομάδα. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Φαν Ντάικ θα γίνει έτσι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ, αλλά μετά βίας μπαίνει στην πεντάδα με τους καλύτερα αμειβόμενους κεντρικούς αμυντικούς του κόσμου!

Ο Χάρι Μαγκουάιρ της Γιουνάιτεντ παίρνει 'καθαρά' 210.000 ευρώ την εβδομάδα, οι Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ 220.000 ευρώ, ο Σαμουέλ Ουμτιτί της Μπαρτσελόνα 230.000, ο Μαρκίνιος της Παρί Σεν Ζερμέν 240.000. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα παίρνουν περισσότερα χρήματα από τον Φαν Ντάικ, από τη στιγμή που αυτός θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ...

Ο Ζεράρ Πικέ αμείβεται με 255.000 ευρώ εβδομαδιαίως στην Μπαρτσελόνα, ο Λουκάς Φερναντέζ με 280.000 στην Μπάγερν Μονάχου, ο Τιάγκο Σίλβα με 340.000 ευρώ στην Παρί και ο Ματίας Ντε Λιχτ με... 460.000 την εβδομάδα στην Γιουβέντους. Έστω κι αν η συμφωνία των 'μπιανκονέρι' με τον 21χρονο διεθνή στόπερ περιλαμβάνει υψηλά μπόνους.

Η Λίβερπουλ έχει 'σφιχτή' οικονομική πολιτική στις μεταγραφές, δεν κυνήγησε τον Τίμο Βέρνερ λόγω των χρημάτων που απαιτούνταν και θα περίμενε κανείς η νέα συμφωνία με τον MVP της να είναι αρκετά πιο προσοδοφόρα. Ωστόσο οι 'κόκκινοι' μοιάζουν να προσπαθούν να κρατήσουν τον οικονομικό πήχη όσο πιο χαμηλά γίνεται, καθώς θέλουν να μπουν άμεσα σε ανάλογες συζητήσεις τόσο με τον Σαντιό Μανέ, όσο και με τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Και όσα περισσότερα χρήματα πρόσφεραν στον Φαν Ντάικ, τόσο μεγαλύτερη ανισορροπία θα δημιουργούνταν με τα υπόλοιπα συμβόλαια.

Σε κάθε περίπτωση, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ, στα 28 του χρόνια θα εισπράττει σημαντικά λιγότερα χρήματα από όσα ο 21χρονος Ματάις Ντε Λιχτ στην Γιουβέντους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK