Ο Αλίν Τόσκα που θέλει ο ΠΑΟΚ στο πιάτο σας

Ο Αλίν Τόσκα της Ρεάλ Μπέτις είναι ένας από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ και το Contra.gr σας αναλύει τις δυνατότητές του πάντα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της παρατήρησης. Στο ρόλο του...αναλυτή και του σκάουτ ο Αντώνης Τσακαλέας.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, challenges Real Betis' Alin Tosca during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, March 12, 2017. Ronaldo scored once in Real Madrid's 2-1 victory. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, challenges Real Betis' Alin Tosca during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, March 12, 2017. Ronaldo scored once in Real Madrid's 2-1 victory. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Το Sport24.gr έφερε στο προσκήνιο τον Αλίν Τόσκα, της Ρεάλ Μπέτις, που φέρεται να έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ για δανεισμό και το Contra.gr «σκανάρει» το αγωνιστικό του προφίλ. Η ικανότητά του να αγωνίζεται και στο κέντρο της άμυνας, οι περιορισμένες δυνατότητές του πάνω από τη μεσαία γραμμή όπως αυτές καταγράφονται μέσω Wyscout, η διετής συνύπαρξή του με τον Φερνάντο Βαρέλα και τα οικονομικά δεδομένα.

Γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1992, ο Αλίν Ντορινέλ Τόσκα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Στεάουα Βουκουρεστίου, από όπου έφυγε και περιπλανήθηκε μέχρι να επιστρέψει. Χρειάστηκε να περάσει από τις Ουνιρέα Ουρζισένι και Σαγκεάτα Ναβοντάρι μέχρι να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας της Ρουμανίας, με την Βιτορούλ να τον αποκτά το καλοκαίρι του 2012 , μέσω της οποίας... μπήκε στο μάτι της Στεάουα.

ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΕΡΑ

Η «μετοχή» του Τόσκα συνεχώς ανέβαινε. Μετά από 56 συμμετοχές με την φανέλα της Βιτολούλ, έκανε το μεγάλο «εσωτερικό» άλμα (επιστροφής) στην Στεάουα, με την οποί αγωνίστηκε 96 φορές. Την σεζόν 2016-17, ο Τόσκα έκανε 29 συμμετοχές με την Στεάουα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Ιανουάριο, όταν και η Ρεάλ Μπέτις τον απέκτησε. Ο Ρουμάνος, με κεκτημένη ταχύτητα, πήρε φανέλα βασικού στην Ισπανία και την κράτησε μέχρι το τέλος της σεζόν, γράφοντας 17 συμμετοχές με τη φανέλα των Ανδαλουσιανών.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Φέτος, ο Τόσκα έχει αγωνιστεί σε επτά αναμετρήσεις της Ρεάλ Μπέτις, εκ των οποίων οι πέντε στο πρωτάθλημα και οι δύο στο κύπελλο. Ενας τραυματισμός στο χέρι τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα, και συγκεκριμένα από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Με την επιστροφή του έκανε τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έμεινε στον πάγκο. Στις θέσεις που αγωνίζεται ο Τόσκα, οι ποδοσφαιριστές που πήραν χρόνο συμμετοχής στη Μπέτις έχουν κάνει τον προπονητή, Κίκε Σετιέν, να μην επιχειρεί κάποια αλλαγή. Στην αριστερή πλευρά του κέντρου της άμυνας έχει καθιερωθεί ο Φεντάλ Ζουχαΐρ και στο αριστερό άκρο ο Ρίζα Νουτρμίσι.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Αλίν Τόσκα έχει συμβόλαιο με την Ρέάλ Μπέτις μέχρι το καλοκαίρι του 2021, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 210.000 Ευρώ, με την ισπανική ομάδα να έχει αποκτήσει τον Ρουμάνο έναντι ενός εκ. Ευρώ. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ φέρεται να εξετάζει τον δανεισμό του Τόσκα για έξι μήνες, ενώ σε περίπτωση που οι δυο πλευρές καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, θα διαπιστωθεί αν θα προκύψουν και συζητήσεις για πιθανή οψιόν αγοράς.

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΕΛΑ

Αλίν Τόσκα και Φεράντο Βαρέλα έχουν αγωνιστεί ως συμπαίκτες σε 46 αναμετρήσεις της Στεάουα Βουκουρεστίου προτού ο Αφρικανός αποχωρήσει από την ρουμανική ομάδα με προορισμό την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Το συγκεκριμένο στοιχείο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αν και ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα γνωρίζει τον συμπατριώτη του, για τον οποίο μπορεί να πάρει και την άποψη του πρώην συμπαίκτη του Τόσκα.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο θερμικός του χάρτης καταγράφει και την αγωνιστική του ταυτότητα, με τον Τόσκα να είναι ένας αμυντικογεννής ακραίος μπακ. Η συγκεκριμένη απεικόνιση αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά του Ρουμάνου τον τελευταίο ημερολογιακό χρόνο, το διάστημα δηλαδή που βρίσκεται στην ομάδα της Μπέτις. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17, ο Τόσκα αγωνίστηκε ως κεντρικό αμυντικός στην Ισπανική ομάδα και φέτος πήρε κάποια συμμετοχές ως ακραίο μπακ. Οι επιθετικές μονομαχίες που καταγράφηκαν ήταν 37, σχεδόν μια ανά αναμέτρηση, με ποσοστό επιτυχία στο 78%. Οσον αφορά τις αμυντικές του μονομαχίες, αυτές είναι κατά μέσο όρο πέντε, με ποσοστό επιτυχίας στο 73% ενώ στην αντιμετώπιση ντρίπλας, το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 34%.

Ο Αλίν Τόσκα που θέλει ο ΠΑΟΚ στο πιάτο σας

News 24/7

24MEDIA NETWORK