Ο Αλβανός γκολτζής που κατέκτησε την Αυστραλία

Πήγε στην Αυστραλία το καλοκαίρι του 2011 και πεντέμισι χρόνια αργότερα κατάφερε να γίνει ο καλύτερος επιθετικός στην ιστορία του πρωταθλήματος, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο... οκτώ. Διαβάστε ποιος είναι (VIDEO).

Juventus' Angelo Ogbonna, right, heads the ball away from Australian A-League's Besart Berisha during their exhibition soccer match in Sydney, Sunday, Aug. 10, 2014. (AP Photo/Rick Rycroft)
Besart Berisha AP

Έχει περάσει από πολλά πρωταθλήματα και ομάδες στις οποίες, αν είχε... μυαλό, θα μπορούσε να αφήσει εποχή. Αδίκησε τον εαυτό του και το 2011 αποφάσισε να αλλάξει ήπειρο υπογράφοντας συμβόλαιο με την Brisbane Roar του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Τρία χρόνια αργότερα, μετά από εκπληκτικές εμφανίσεις, πήρε μεταγραφή στην Melbourne Victory και το 2017 έφτασε στο σημείο να γράψει ιστορία.

Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 γκολ στην πρώτη κατηγορία της Αυστραλίας και... συνεχίζει. Το περίεργο είναι πως ο Μπεσάρτ Μπερίσα δεν αποτελεί μέλος της εθνικής Αλβανίας εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να γίνει διεθνής με το Κόσοβο το καλοκαίρι του 2016!

Το όνομα του "έπαιξε" κάποια καλοκαίρι και για τη δική μας Super League, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Λέτε να αλλάξει αυτό τώρα που πήγε στα 32;



Photo credit: AP Photo/Rick Rycroft

News 24/7

24MEDIA NETWORK