Ο Άνσου Φάτι απαγορεύεται δια νόμου να είναι MOM μέχρι τις 31 Οκτώβρη

Πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι, μοίρασε εφιάλτες στον Γκασπάρ στο 4-0 της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Εντούτοις ο Άνσου Φάτι δεν πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου γιατί... το απαγορεύει ο νόμος.

Ο Άνσου Φάτι πανηγυρίζει ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λεβάντε στις 2 Φεβρουαρίου του 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Άνσου Φάτι πανηγυρίζει ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λεβάντε στις 2 Φεβρουαρίου του 2020. AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Βιγιαρεάλ στο 'Camp Nou' για τη δική της πρεμιέρα στη La Liga - και 3η αγωνιστική της διοργάνωσης συνολικά. Ένα παιχνίδι που αναμενόταν μια ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τα όσα έχουν συμβεί στο στρατόπεδο των Καταλανών τις τελευταίες εβδομάδες. Το σήριαλ με την παραμονή του Λιονέλ Μέσι, τις αποχωρήσεις των Βιδάλ, Ράκιτιτς, Σουάρες, το ναυάγιο σε διάφορες μεταγραφικές υποθέσεις, την αμφισβήτηση κάτω από την οποία καλείται να λειτουργήσει ο Κούμαν αλλά και ολόκληρος ο οργανισμός.

Μια άνω τελεία σε όλα αυτά είπα να βάλει ο Άνσου Φάτι, το τελευταίο χρονικά wonderkid της Μπαρτσελόνα. Ο 17χρονος ακραίος κυνηγός συμπλήρωσε με τους Κοουτίνιο και Μέσι την τριάδα στην πλάτη του Γκριεζμάν, έκανε... παπάδες και οδήγησε την ομάδα του στο τελικό 4-0 κόντρα στο 'κίτρινο υποβρύχιο'. Πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, μοιράζοντας εφιάλτες στον Μάριο Γκασπάρ.

Φυσιολογικό ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Ο MVP ή πιο σωστά ο ΜΟΜ (Man Of the Match) όπως συνηθίζουν στο εξωτερικό. Μοιραία θα έπρεπε να εμφανιστεί στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο των αποδυτηρίων για λάβει το βραβείο του και να φωτογραφηθεί με αυτό, παραχωρώντας και τις σχετικές δηλώσεις.

Μόνο που στη θέση του εμφανίστηκε ο Τζόρντι Άλμπα. Ο αριστερός μπακ-χαφ των 'μπλαουγκράνα' ήταν ο ΜΟΜ κόντρα στη Βιγιαρεάλ γιατί... έτσι υπαγορεύει ο νόμος. Η χορηγός του σχετικού βραβείου είναι η μπύρα Budweiser. Ο Άνσου Φάτι μπορεί να είναι διεθνής με την εθνική ανδρών της Ισπανίας, όμως στα μάτια του νόμου είναι ακόμη ανήλικος. Έτσι όχι μόνο απαγορεύεται να καταναλώσει αλκοόλ, δεν μπορεί και να λάβει μέρος σε καμία εκδήλωση που το προμοτάρει.

Για τους συμπαίκτες και τον προπονητή του, αυτός ήταν ο άνθρωπος του αγώνα με την Βιγιαρεάλ. Για την τήρηση της νομοθεσίας, ο Τζόρντι Άλμπα πήρε τελικά το βραβείο. Το οποίο δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ο Άνσου Φάτι ό,τι και να κάνει μέχρι και τις 31 Οκτώβρη, όταν κλείσει τα 18. Μετά, θα μπορεί να πιει και μια μπύρα για να το γιορτάσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK