Ο απόηχος των ματς της Τρίτης

Ο απόηχος των ματς της Τρίτης
Η... πρώτη δόση της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ ανήκει στο παρελθόν και οι ομάδες που αγωνίστηκαν τη Τρίτη έκαναν ταμείο, επιτυχημένο ή μη. Ας ρίξουμε μία ματιά, αρχίζοντας από τον όμιλο του Ολυμπιακού.

Το μήνυμα εστάλη

Το να γράψουμε πως άπαντες στη Λιόν είναι ικανοποιημένοι μετά τον θρίαμβο (3-0) επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως είναι περιττό. Ο Ζεράρ Ουγέ, ήταν σαφής: " Παίξαμε εξαιρετικά απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα και δε με απασχολεί τι γράφουν οι Ισπανοί". Ο ομόλογός του στον πάγκο των Μαδριλένων, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ήταν ακόμη πιο δεικτικός... " Δεν είναι τυχερό αυτό που έκανε η Λιόν. Είναι θέμα ικανότητας". Τέλος, ο Βραζιλιάνος στόπερ των πρωταθλητών Γαλλίας, Κλαούντιο Κασάπα, υπερθεμάτισε: "Αποδείξαμε πως μπορούμε να πάμε μακριά. Η νίκη έκανε καλό στην αυτοπεποίθησή μας αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Δώσαμε μόλις ένα από τα περίπου 55 παιχνίδια που υπολογίζουμε να παίξουμε εφέτος".

Αντίθετα, ο αρχηγός των Ιβήρων, Ραούλ Γκονζάλες, ήταν σκεπτικός και αποφασισμένος τόσο εκείνος, όσο και οι συμπαίκτες του, να δουλέψουν όσο χρειάζεται για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα... " Γνωρίζαμε πως η Λιόν είναι πολύ καλή ομάδα αλλά η διαφορά έγινε λόγω του ότι εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους. Στο ποδόσφαιρο, οι στημένες φάσεις είναι ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο και μέσω αυτών δεχτήκαμε γκολ τόσο στο ματς με τη Θέλτα, όσο και τη Τρίτη. Οφείλουμε να το ψάξουμε".

Άκρατη χαρά

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ρόζενμποργκ μετά από έξι χρόνια, δεν ήταν δυνατόν να μην προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στις τάξεις των Νορβηγών. Ο τεχνικός τους, Περ Ματίας Χούγκμο, πάντως, τόνισε πως το τρίποντο πρέπει να βοηθήσει εντός των συνόρων... " Δείξαμε πως μπορούμε να σκοράρουμε και θέλουμε αυτό το στοιχείο να μας ακολουθήσει και στο ματς με τη Μόλντε". Να θυμίσουμε πως τελευταία εκτός έδρας επικράτηση για τους "Βίκινγκ" ήταν τον Οκτώβριο του 1999, όταν και είχαν αλώσει το "Βεστφάλεν" της Ντόρτμουντ με το υπεράνω πάσης αμφισβήτησης 3-0.

Ναι μεν αλλά

Η νίκη της Ίντερ (1-0) επί της Πετρζάλκα Αρτμίντια στη Μπρατισλάβα, δεν ήταν δα και πρώτου μεγέθους είδηση. Ο τεχνικός των Μιλανέζων, Ρομπέρτο Μαντσίνι, στάθηκε περισσότερο στην αποβολή του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν... " Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε. Ο διαιτητής έκανε λάθος. Ρώτησε τον Βερόν αν ήθελε το τείχος να πάει πιο πίσω, ο παίκτης μας του απάντησε όχι και έκανε το σουτ. Στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη". Βέβαια, ο άλλοτε τεχνικός της Λάτσιο δεν αμέλησε να δώσει την αρμόζουσα σημασία στο τρίποντο... " Με τη νίκη μας αποδείξαμε πως η ατυχία στο Παλέρμο ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και τίποτα περισσότερο».

Κακά εσύ σούπερ σταρ

Η Μίλαν επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 3-1, σκοράροντας δις στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ωστόσο, η αρχοντική εμφάνιση του Κακά Λέιτε δε θα μπορούσε παρά να προκαλέσει τον θαυμασμό του προπονητή του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος μάλλον το... παράκανε... " Το δεύτερο γκολ του Κακά ήταν από άλλη εποχή. Μου θύμισε εκείνο του Μαραντόνα το 1986 στο Μεξικό, απέναντι στην Αγγλία. Είναι ο μοναδικός παίκτης των ημερών μας που μπορεί να κάνει κάτι τόσο δύσκολο και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια".

Απόν το θέαμα

Το χρονόμετρο του "Στάμφορντ Μπριτζ" αγγίζει το 90ο λεπτό. Η Τσέλσι προηγείται της Άντερλεχτ με 1-0 δίχως να έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και οι κάμερες "πιάνουν" τον Ζοσέ Μουρίνιο. Το βλοσυρό ύφος του Πορτογάλου δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης για το ότι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος ήταν. Ο αρχηγός των "Τσέλσκι", Τζον Τέρι, ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... " Ακόμη δεν είμαστε στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στα επόμενα παιχνίδια θα βελτιωθούμε και θα προσφέρουμε πολύ καλύτερο θέαμα στον κόσμο".
Και να σκεφτεί κάποιος πως οι Λονδρέζοι έχουν δώσει έξι επίσημα παιχνίδια, μετρούν ισάριθμες νίκες και δεν έχουν δεχθεί ακόμη γκολ. Απαιτήσεις είναι αυτές...

Νίκησε Σάλκε, κέρδισε Αφελάι

Η νέα προσπάθεια της Αϊντχόφεν τη βρίσκει σε μεταβατικό στάδιο, λόγω των αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων παικτών. Ένας από αυτούς, ο μέσος Μαρκ Φαν Μπόμελ. Οι Ολλανδοί όμως επικράτησαν με 1-0 της Σάλκε και ο Γκους Χίντινκ, είδε με ευχαρίστηση τον 20χρονο Ιμπραΐμ Αφελάι να "γεμίζει" το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής... " Ο Αφελάι άρχισε με δύο λάθη αλλά στη συνέχεια ήταν άψογος. Δεν είναι μικρό πράγμα να καλείται κάποιος να αντικαταστήσει τον Φαν Μπόμελ και να τα καταφέρνει. Το μέλλον είναι δικό του", τόνισε ο πολύπειρος τεχνικός.

Περισυλλογή στο Ρουρ

Αν η Αϊντχόφεν έκανε μία τυπική εμφάνιση για να πάρει τη νίκη, η Σάλκε απογοήτευσε. Οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ δεν όρθωσαν ανάστημα σε κάποιο σημείο του αγώνα και ο τεχνικός διευθυντής των Γερμανών, Ρούντι Ασάουερ, ήταν απόλυτος: " Δεν δέχομαι τέτοια εμφάνιση. Δεν εξηγείται. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος και θέλω να το συζητήσω με τον προπονητή αλλά και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά".
Όσοι πάντως περιμένουν απόλυση του έμπειρου προπονητή ίσως θα πρέπει να είναι πιο διαλλακτικοί. Θυμίζουμε πως ο Ράνγκνικ ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2004, πήρε την ομάδα από τη 15η θέση, την κατέστησε μνηστήρα τίτλου, για να τη βγάλει εν τέλει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι και λίγο.

Κρατούν την εμφάνιση

" Κάθε αρχή και δύσκολη ", λέει ο θυμόσοφος λαός και στη περίπτωση της Ρεάλ Μπέτις φαίνεται πως η ρήση ταιριάζει γάντι. Οι Ανδαλουσιάνοι ηττήθηκαν στο "Λοπέρα" με 1-2 από τη Λίβερπουλ αλλά ο πορτιέρο τους, Τόνι Ντόμπλας, δεν απογοητεύεται... " Ήμαστε νευρικοί και δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Οι Άγγλοι είχαν τρεις ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ. Πάντως, δεν παίξαμε άσχημα και αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα τελειώσουμε τον όμιλο με πολλούς πόντους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK