Ο Απόλλων Λάρισας γίνεται το 'αντίπαλο δέος' του Κούγια

Η ΑΕΛ έχει αποκτήσει έναν απρόσμενο 'ανταγωνιστή' στη Λάρισα, ο οποίος θα χρησιμοποιεί την έδρα της και με δικούς της ποδοσφαιριστές.

Ο Βαγγέλης Μόρας υπέγραψε στον Απόλλωνα Λάρισας
Ο Βαγγέλης Μόρας υπέγραψε στον Απόλλωνα Λάρισας EUROKINISSI SPORTS

Τον περασμένο Μάρτιο ο Αλέξης Κούγιας υποστήριζε πως ο Απόλλων Λάρισας "δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης" στη Super League 2, μιλώντας ευθέως για στοιχηματικά σκάνδαλα και "δεκαπέντε άτομα στο γήπεδο μ' ένα λάπτοπ το καθένα". Το τι πιστεύει ένας ποδοσφαιροπαράγοντας και κυρίως πώς το εκφράζει είναι αποκλειστικά και μόνο δική του επιλογή. Το σίγουρο είναι ότι προσώρας η ομάδα που ήταν στην έκτη θέση της κατάταξης όταν αποφασίστηκε να πέσει η αυλαία της δεύτερης λίγκας χωρίς την ολοκλήρωση όλων των αγωνιστικών εξελίσσεται στο δεύτερο άξονα του ποδοσφαίρου της πόλης, επιχειρώντας να κερδίσει από την αίγλη που κουβαλούν παραδοσιακά οι 'βυσσινί' των τίτλων.

Σε πρώτη φάση αποκτώντας έμπειρους ποδοσφαιριστές που πέρυσι ανήκαν στο ρόστερ της ΑΕΛ. Ο ένας ήταν ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος στα 39 του δεν θέλησε να ρίξει τους τίτλους τέλους και υπέγραψε συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο, ενισχύοντας με το κορμί, το μυαλό και κυρίως τις εμπειρίες του την οπισθοφυλακή των 'γαλάζιων' και φυσικά τ' αποδυτήρια. "Ήμουνα πιο κοντά στο να σταματήσω το ποδόσφαιρο, όμως σε μια συζήτηση που είχαμε με τον κ. Μαντζανά μού παρουσίασε ένα πρότζεκτ πολύ καλό για τον Απόλλωνα Λάρισας που θέλει να κάνει κάτι παραπάνω φέτος, κάνοντας υπέρβαση", ισχυρίστηκε ο μουντιαλικός στόπερ, εξηγώντας πως "η συμφωνία θα ήταν κάτι καλό και για εμένα, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο, ώστε να παρουσιάσουμε, να προσφέρουμε και δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που θα παίζει διαχρονικά καλό ποδόσφαιρο, για τα νέα παιδιά, για την πόλη της Λάρισας και για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο άλλος πρώην 'βυσσινί' ήταν ο κεντρικός χαφ Παναγιώτης Μπάλλας. Καρδιτσιώτης ο ίδιος στην καταγωγή, δεν αγωνιζόταν πολύ στην ΑΕΛ και έψαχνε κάτι νέο στην καριέρα του μετά το εντυπωσιακό ξεπέταγμά του στον Ατρόμητο, τις σταθερές παρουσίες του στις μικρές εθνικές (EURO K19, Παγκόσμιο U20), της ποδοσφαιρικής γενιάς των Καπίνο, Κουρμπέλη, Σταφυλίδη και Μπουχαλάκη, τη δοκιμασία του εξωτερικού (Γερμανία) και την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Σε δεύτερο επίπεδο ο Απόλλων Λάρισας θα χρησιμοποιεί ως έδρα την AEL FC Arena. Το γήπεδο που χτίστηκε επί θητείας Πηλαδάκη στη Λάρισα για να χρησιμοποιείται από το 'αλογάκι', αλλά κατέληξε να γίνει σημείο τριβής από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο Αλέξης Κούγιας εξαιτίας του αντιτίμου που έπρεπε να καταβάλλεται στην ιδιοκτησία της.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του γηπέδου, ο Απόλλων, που από το 2015 μπήκε σε διαφορετική τροχιά με πρόεδρο πια έναν Τρικαλινό (Παναγιώτης Μαντζανάς) και διαδοχικές ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, δεν φέρεται να εξασφάλισε κάποια προνομιακή τιμή για ν' αφήσει τη φυσική έδρα του στη Φιλιππούπολη, μια έδρα εξέδρας 5.000 θέσεων, και να κάνει χρήση των εγκαταταστάσεων του θεσσαλικού 'κοσμήματος'. "Οι όροι χρήσης παρά τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες λόγω του Covid 19 είναι παρόμοιες με αυτές προς την ΠΑΕ ΑΕΛ στη τότε Football League", διευκρίνισε ο υπεύθυνος Μίμης Τσακμακίδης, ο οποίος ως παλαίμαχος του Απόλλωνα (αλλά και της ΑΕΛ) είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να φέρει κοντά τις δύο πλευρές και να προκύψει συμφωνία. Διαψεύδοντας παράλληλα ότι ο πρώην ιδιοκτήτης των 'βυσσινί' θα επανέλθει στο προσκήνιο ως χρηματοδότης.

Ομολογουμένως η ομάδα που εφέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής, ως αποτέλεσμα της συντονισμένης ενέργειας των φοιτητών της 'Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής' που αρχικά της είχαν δώσει το όνομα 'Δήμητρα', δεν διαθέτει την ισχυρή βάση οπαδών που η ΑΕΛ έφτιαξε χάρη στις επιτυχίες της (πρωτάθλημα, κύπελλα, ευρωπαϊκές προκρίσεις). Για τον Απόλλωνα Λάρισας άλλωστε η πιο αξιοσημείωτη στιγμή υπήρξε η παρουσία στα προημιτελικά του κυπέλλου κατά τη σεζόν 1997-98, όταν απέκλεισε διαδοχικά τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Εργοτέλη και την Παναχαϊκή προτού μείνει εκτός από τον Ηρακλή. Και καύχημα αποτελεί η παραγωγή ποδοσφαιριστών όπως ο Παύλος Αδάμος και ο Στέλιος Χασιώτης ή ο Τάσος Βενέτης. Παρόλα αυτά στη δεύτερη διαδοχική σεζόν του στη Super League 2 (τρίτη συνολικά στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Γιάννη Μάγγο πια στο τιμόνι αντί του Αριάν Μπελά, ο Απόλλων ανεβάζει τον πήχη κλείνοντας αξιοπρόσεκτες συμφωνίες (Nike) και, ενδεχομένως, διεκδικεί κάτι παραπάνω από τη μονιμοποίησή του σε αυτό το level.


News 24/7

24MEDIA NETWORK