Ο απολογισμός της Α/Δ Βοιωτίας

Τρεις συλλήψεις ατόμων που κατείχαν ναρκωτικές ουσίες ήταν η...συγκομιδή της αστυνομικής διεύθυνσης Βοιωτίας για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής (27/11) στο γήπεδο του Λεβαδειακού. Παράλληλα, υπήρξε και η αναγνώριση ενός (!) από αυτούς που συμμετείχαν ενεργά στα έκτροπα. Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας

Ο απολογισμός της Α/Δ Βοιωτίας

Τρεις συλλήψεις ατόμων που κατείχαν ναρκωτικές ουσίες ήταν η...συγκομιδή της αστυνομικής διεύθυνσης Βοιωτίας για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής (27/11) στο γήπεδο του Λεβαδειακού.Παράλληλα, υπήρξε και η αναγνώριση ενός από αυτούς που συμμετείχαν ενεργά στα έκτροπα. Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσεη αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας και έχει ως εξής:

"Σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς την 27-11-2005 κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων "ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ" η αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας ανακοινώνει τα παρακάτω:

Την 17:45' ώρα και ενώ είχε αρχίσει η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο, εκατό περίπου φίλαθλοι της ΑΕΚ εξωτερικά της νοτιοδυτικής κερκίδας του γηπέδου επετέθησαν στις αστυνομικές δυνάμεις, κατέστρεψαν την πρόχειρη περίφραξη από μεταλλικά ελάσματα και πλέγματα που υπήρχε εκεί, εισήλθαν κάτω από την μεταλλική κερκίδα, πήραν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στο σημείο, λόγω του ότι το γήπεδο βρίσκεται στο στάδιο ανακατασκευής, αναρριχήθηκαν στην κερκίδα από τις μεταλλικές κατασκευές και στη συνέχεια εκσφενδόνισαν τα αντικείμενα αυτά εναντίον των αστυνομικών που διενεργούσαν τον έλεγχο στις θύρες (5) και (5Δ) του γηπέδου.

Το ίδιο έκαναν και άλλοι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ που ήταν εξωτερικά και ανέμεναν να εισέλθουν. Με την άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων τα επεισόδια έλαβαν τέλος.

Την 19:15΄ώρα φίλαθλοι, της ΠΑΕ ΑΕΚ, στη νότια κερκίδα αφού κατήλθαν κάτωθι της μεταλλικής κατασκευής παρέλαβαν εκ νέου αντικείμενα εξήλθαν του γηπέδου και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν εξωτερικά του γηπέδου και ταυτόχρονα έβαλαν φωτιά σε όχημα τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκονταν εκεί για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα και προξένησαν υλικές ζημιές σε άλλα δύο οχήματα τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται εκεί για τον ίδιο λόγο.

Προσήχθησαν 40 άτομα, φίλαθλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ. Από αυτούς μέχρι τώρα συνελήφθησαν τρεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ένας που αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στα επεισόδια. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την εφαρμογή των νομίμων σε βάρος των υπαιτίων των επεισοδίων.

Τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΓΝΝ Λιβαδειάς και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν. Στο γήπεδο είχε διατεθεί επαρκής αστυνομική δύναμη, για τη λήψη μέτρων στο συγκεκριμένο αγώνα.

Επισημαίνεται ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην επιτροπή καταλληλότητας του γηπέδου και στις 5 επιθεωρήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς από την έναρξη της αθλητικής περιόδου μέχρι και σήμερα δεν συνηγόρησε για την διεξαγωγή αγώνων στο γήπεδο κρίνοντας ότι στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση δεν συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφάλειας αθλουμένων θεατών και παραγόντων λόγω των εργασιών ανακατασκευής που πραγματοποιούνται.

Με την εποπτεία του κ.Αντεισαγγελέα Λιβαδειάς διενεργείται προανάκριση από το τμήμα ασφαλείας Λιβαδειάς.''

News 24/7

24MEDIA NETWORK