Ο απόλυτος οδηγός της νέας Super League 1

Το Contra.gr παρουσιάζει τον οδηγό της εφετινής Super League 1, καταγράφει τις χρηματιστηριακές αξίες των 14 ομάδων και κάνει προβλέψεις για όλους.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Μπασάκσεχιρ, στο δεύτερο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League 2019-2020, 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
Ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Μπασάκσεχιρ, στο δεύτερο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League 2019-2020, 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Έφτασε και η δική μας ώρα. Ακούγεται λίγο 'μαύρο', αλλά όταν αναφερόμαστε στο δικό μας προϊόν, το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ευχή είναι πρωτίστως όλα να κυλήσουν ομαλά. Το πρωτάθλημα της Super League 1 αρχίζει και το Contra.gr σάς παρουσιάζει το club-to-club guide για τους 14 μονομάχους, στο νέο πρωτάθλημα, με τη νέα μορφή και τις νέες προσδοκίες. Το σημαντικότερο, κάνουμε τις προβλέψεις μας για την τελική θέση των ομάδων στο τέλος της σεζόν. Πεδίο σχολιασμού και αντιρρήσεων, λαμπρό.

ΑΕΚ

Μπαίνει στο πρωτάθλημα με θεωρητικό μειονέκτημα έναντι των βασικών αντιπάλων της, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, και επιδιώκει πρωτίστως να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Η ευρωπαϊκή πορεία στο άδειο κι 'άραχνο' ΟΑΚΑ προβλημάτισε κόσμο και διοίκηση, η Τραμπζονσπόρ είναι η ανοιχτή πληγή. 'Κλειδί' η διαχείριση της κρίσης από τον Μιγκέλ Καρντόσο (αν αντέξει στον πάγκο), μειονέκτημα η γκρίνια του κόσμου που δείχνει απογοητευμένος πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Προπονητής: Η ΑΕΚ αναζητά ακόμα τον προπονητή που θα κάτσει περισσότερο από τον Τραϊανό Δέλλα. Ο Καρντόσο ανέλαβε την ΑΕΚ με στόχο να την κάνει ανταγωνιστική και πρωταθληματική. Προς το παρόν, την έχει κάνει... προβληματική.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τράμπζονσπορ για τον πρώτο αγώνα των playoffs του Europa League 2019-2020, Ολυμπιακό Στάδιο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τράμπζονσπορ για τον πρώτο αγώνα των playoffs του Europa League 2019-2020, Ολυμπιακό Στάδιο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 KOSTAS VILLA / EUROKINISSI SPORTS

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Ντανιέλε Βέρντε, Όγκνιεν Βράνιες, Νέλσον Ολιβέιρα / Τάσος Μπακασέτας, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Εσεκιέλ Πόνσε

Ισοζύγιο μεταγραφών: -1.400.000 / +700.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Πέτρος Μάνταλος/Μάρκο Λιβάγια (4.000.000)

Αξία Transfermarkt.com: 42.600.000 (3)

Θέση που τερμάτισε: 3

Θέση που θα τερματίσει: 3-5

ΑΕΛ

Η ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια (πάντα αυτό ως υποσημείωση) αρχίζει με στόχο τα playoffs, μακριά από 'περιπέτειες' και εσωστρέφειες.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Η θεσσαλική ομάδα κινήθηκε ιδιαίτερα 'ζεστά' στο 'παζάρι', ενισχύθηκε σε θέσεις που πονούσε και θέλει να ξεμπερδέψει από νωρίς με τη σωτηρία, για να στοχεύσει πιο ψηλά. Η έδρα παραμένει η 'αχίλλειος πτέρνα' της ΑΕΛ, αφού δυσκολεύεται να δημιουργήσει ένα 'απόρθητο κάστρο'.

Προπονητής: Άρχισε με νέο προπονητή, αλλά επειδή μιλάμε για την ΑΕΛ του Κούγια, από τις 8 Αυγούστου ανέλαβε ο Μιχάλης Γρηγορίου στη θέση του Γκόρνταν Πέτριτς. Στόχος του, να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής σε ομάδα του γνωστού ποινικολόγου.


Βασικές προσθαφαιρέσεις: Τζόναθαν Μπούστος, Αλέξης Μιχαήλ, Νίκολα Στάνκοβιτς / Μίλος Ντέλετιτς, Θανάση Τριποτσέρης, Νόε Ακόστα

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / 0

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Έγκμουντουρ Κρίστινσον (600.000)

Αξία Transfermarkt.com: 8.830.000 (9)

Θέση που τερμάτισε: 10

Θέση που θα τερματίσει: 11-13

Άρης

Η έξοδος στην Ευρώπη ακολούθησε την επιστροφή στη Super League και εφέτος ο Άρης πάει για το κάτι παραπάνω ή, τουλάχιστον, το ίδιο με το περσινό.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Στα ευρωπαϊκά ματς έδειξε ότι έχει δυνατότητα και ποιότητα. Μελανό σημείο το πρόβλημα στο σκοράρισμα, αν και παίρνει καλό βαθμό στην παραγωγή φάσεων. Σε 4 ματς πέτυχε ισάριθμα γκολ, τα 3 εξ αυτών στη ρεβάνς με τη Μόλντε. Ο Μπράουν Ιντέγε ακόμα δεν έχει βοηθήσει.

Προπονητής: Ο Άρης συνεχίζει με τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος μπορεί να μετρά, στην αρχή της τρέχουσας σεζόν, τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά η εικόνα στη ρεβάνς με τη Μόλντε σκόρπισε χαμόγελα για τη συνέχεια.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Μπράουν Ιντέγε, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Λίντσεϊ Ρόουζ / Μιχάλης Σιώπης, Ματέο Γκαρσία

Ισοζύγιο μεταγραφών: -290.000 / +500.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Μπράουν Ιντέγε (2.000.000)

Αξία Transfermarkt.com: 15.700.000 (5)

Θέση που τερμάτισε: 5

Θέση που θα τερματίσει: 4-6

Αστέρας Τρίπολης

Πέρυσι πάλεψε για την αποφυγή του υποβιβασμού, εφέτος θέλει να επιστρέψει σε τροχιά Ευρώπης, με νέο προπονητή στο 'τιμόνι'.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ο Αστέρας Τρίπολης είναι ουσιαστικά στη διαδικασία ενός νέου πρότζεκτ, θέλοντας να αφήσει πίσω του την περσινή, προβληματική από την αρχή της, χρονιά. Κλειδί θα είναι η υπομονή και ερωτηματικό η απειρία του Μπόρχα Χιμένεθ.

Προπονητής: Από τον Γιώργο Παράσχο στον Χιμένεθ. Το λες και... χάσμα γενεών. Ο 34χρονος προπονητής έρχεται να δώσει φρεσκάδα στον Αστέρα, έχοντας ως 'προίκα' τις παραστάσεις από Ισπανία.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Χερόνιμο Μπαράλες, Αντριάν Ριέρα / Μιχάλης Μανιάς, Νίκος Καλτσάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Ισοζύγιο μεταγραφών: -50.000 / 0

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (800.000)

Αξία Transfermarkt.com: 8.850.000 (8)

Θέση που τερμάτισε: 11

Θέση που θα τερματίσει: 8-10

Ατρόμητος

Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ο ρεαλιστικός στόχος του Ατρόμητου, που αποτελεί τη σταθερά της πεντάδας του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ο Ατρόμητος αναζητά ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και αγωνιστική σταθερότητα. Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν υπάρχει πια, ο Ατρόμητος έχασε την ευχέρεια στο σκοράρισμα και ο Απόστολος Βέλλιος θα 'σηκώσει' όλο το βάρος.

Προπονητής: Ο Νταμίρ Κάναντι έγραψε τη δική του ιστορία στον Ατρόμητο και ο Γιάννης Αναστασίου επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει το έργο του, κρατώντας την ομάδα σε υψηλά επίπεδα.

Ο Απόστολος Βέλλιος του Ατρομήτου σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέγκια για το δεύτερο σκέλος του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League στο γήπεδο του Περιστερίου, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
Ο Απόστολος Βέλλιος του Ατρομήτου σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέγκια για το δεύτερο σκέλος του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League στο γήπεδο του Περιστερίου, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 LATO KLODIAN / EUROKINISSI SPORTS

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Απόστολος Βέλλιος / Ευθύμης Κουλούρης, Αμρ Ουάρντα, Φελίπε Μπρούνο

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / 0

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Σπύρος Ρισβάνης (1.250.000)

Αξία Transfermarkt.com: 12.550.000 (6)

Θέση που τερμάτισε: 4

Θέση που θα τερματίσει: 5-7

Βόλος

Άνοδος στη Super League 1 για τον πρωταθλητή της Football League, με στόχο να 'πάρει' την κρυάδα και να μην αποδειχθεί 'φωτοβολίδα'.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ο Βόλος δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την περσινή και σημαντικό ρόλο θα παίξει το πόσο γρήγορα θα γίνει το 'δέσιμο'. Υπάρχει όρεξη και προσμονή, αλλά υπάρχει και μία απειρία. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για σύλλογο... δύο ετών.

Προπονητής: Ο Χουάν Φεράντο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της περσινής πορείας στη Football League, χτίζοντας ιδιαίτερο 'δέσιμο' με τους ποδοσφαιριστές (αυτοί τον κράτησαν όταν τέθηκε θέμα παραμονής του τον περασμένο Μάρτιο).

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Γιάννης Μυστακίδης, Ρούμπεν Ζοάο / Πίτου Γκαρσία

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / 0

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Σεμπαστιάν Μπασόνγκ/Μπρίαν Σαρμιέντο (1.000.000)

Αξία Transfermarkt.com: 7.650.000 (12)

Θέση που τερμάτισε: 1 (Football League)

Θέση που θα τερματίσει: 12-14

Λαμία

Πέρυσι με τον Μάκη Χάβο ήταν η ομάδα-έκπληξη. Σώθηκε άνετα, το ίδιο θα επιδιώξει και εφέτος, αν και τα πράγματα αρχίζουν από διαφορετική βάση.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Η Λαμία έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της και στόχος είναι το γρήγορο 'δέσιμο' με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η παραμονή είναι η πραγματικότητα, η δυσκολία επίτευξης του στόχου η ωμή πραγματικότητα, κυρίως λόγω απώλειας Χάβου.

Προπονητής: Το 'διαζύγιο' με τον Χάβο ήταν ξαφνικό, ο Σωτήρης Αντωνίου είναι το νέο πρόσωπο στον πάγκο κι αυτός που καλείται τη νέα σεζόν να βγάλει τα 'κάστανα' από τη φωτιά.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Λουκάς Βύντρα, Δημήτρης Ανάκογλου, Πατρίκ Μπαχανάκ / Θανάσης Καραγκούνης, Ντένις Επστάιν, Μάρκο Μπλάζιτς, Χερόνιμο Μπαράλες

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / 0

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Γιάννης Σκόνδρας/Ντάνι Μπεχαράνο (450.000)

Αξία Transfermarkt.com: 5.850.000 (14)

Θέση που τερμάτισε: 7

Θέση που θα τερματίσει: 12-14

Ολυμπιακός

Δύο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητά του και το καλοκαίρι κινήθηκε μεταγραφικά ακριβώς γι' αυτό.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διατηρηθεί ανταγωνιστικός και σε υψηλά στάνταρ στη 'μάχη' που θα δώσει με τον ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον περισσότερες λύσεις, μεγαλύτερη ποιότητα και τον ίδιο προπονητή. Η απουσία του Κώστα Φορτούνη έως τώρα δεν έχει φανεί, αλλά αν δεν αποκτηθεί αντικαταστάτης του, δεν αποκλείεται το κενό να βγει στην πορεία.

Προπονητής: Δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις εφέτος, ολότελα δική του η ομάδα. Τα εντυπωσιακά δείγματα γραφής στα εφετινά ευρωπαϊκά προκριματικά του δίνουν ώθηση για τη συνέχεια.

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Κρασνοντάρ στον πρώτο αγώνα των playoffs του Champions League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Κρασνοντάρ στον πρώτο αγώνα των playoffs του Champions League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Ρούμπεν Σεμέδο, Ματιέ Βαλμπουενά, Χιλάλ Σουντανί / Αχμέντ Χασάν, Μπίμπαρς Νάτχο, Φράνκο Σολδάνο

Ισοζύγιο μεταγραφών: -10.100.000 / +7.750.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Κώστας Φορτούνης (10.000.000)

Αξία Transfermarkt.com: 79.700.000 (1)

Θέση που τερμάτισε: 2

Θέση που θα τερματίσει: 1-2

Ξάνθη

Με 14 νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, η Ξάνθη αφήνει πίσω την περσινή χρονιά, όταν κινδύνευσε με υποβιβασμό και θέλει ένα νέο ξεκίνημα, που ισοδυναμεί με καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Η Ξάνθη άλλαξε το ρόστερ, στόχος της είναι τα playoffs, αλλά δεν το 'φωνάζουν'. Κλειδί θα είναι το ξεκίνημα, αλλά το γεγονός ότι απέκτησε πάνω από μία ντουζίνα ποδοσφαιριστές, παραμένει το πρόβλημα που καλείται να λύσει το συντομότερο δυνατό.

Προπονητής: Νέος προπονητής για την ακριτική ομάδα και νέα πρόκληση. Ο Κίκο Ραμίρεθ δουλεύει για δεύτερη φορά μακριά από την Ισπανία του και καλείται να σουλουπώσει μία νέα ομάδα από όλες τις απόψεις.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Στέλιος Μαλεζάς, Λεάντρο Σόσα, Εντουάρντο / Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Δημήτρης Μελιόπουλος, Ερικ Γέντρισεκ

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / +800.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Εντουάρντο (1.250.000)

Αξία Transfermarkt.com: 10.130.000 (7)

Θέση που τερμάτισε: 12

Θέση που θα τερματίσει: 11-13

ΟΦΗ

Νέα ομάδα, νέος προπονητής, νέα πρόσωπα, η πρώτη χρονιά που ο ΟΦΗ του Μιχάλη Μπούση ξεκινά από την αρχή. Στόχος το καλύτερο από πέρυσι, όχι άλλα θρίλερ.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ο ΟΦΗ άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ, δυνάμωσε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έριξε τον μέσο όρο ηλικίας. Στην άμυνα, όμως, παραμένει το πρόβλημα, αφού ακόμη δεν έχει αντικαταστήσει τους στόπερ που έφυγαν. Ξεκινά το πρωτάθλημα με λύση ανάγκης στα μετόπισθεν.

Προπονητής: Ο Γιώργος Σίμος από την Κ19 της ΑΕΚ στην 'παρθενική' δουλειά του ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματική ομάδα. Στα μειονεκτήματα η απειρία του, αλλά δεδομένη η όρεξη για δουλειά και για διάκριση. Αλλά και για ένα 'διαβατήριο' για πιο ψηλά στο μέλλον.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Δημήτρης Μάνος, Κοσμάς Τσιλιανίδης, Λισάντρο Σεμέντο / Βασίλης Κουτσιανικούλης, Πατρίκ Βουό, Τάσος Παπάζογλου

Ισοζύγιο μεταγραφών: -290.000 / +500.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Λισάντρο Σεμέδο (1.250.000)

Αξία Transfermarkt.com: 8.550.000 (10)

Θέση που τερμάτισε: 13

Θέση που θα τερματίσει: 7-9

Παναθηναϊκός

Ξεκινά από καλύτερη βάση, δίχως να κουβαλά αφαιρέσεις βαθμών και με τον Γιώργο Δώνη να παραμένει στο 'τιμόνι'. Επιδιώκει ένα ευρωπαϊκό 'εισιτήριο' (έστω κι αν δεν μπορεί να το αξιοποιήσει) κι ένα πλασάρισμα μεταξύ 3ης και 4ης θέσης. Ό,τι άλλο έρθει, θα είναι υπέρβαση.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και αν κλείσει και το θέμα του Τάσου Χατζηγιοβάννη, έχει λύσεις και ποιότητα. Παραμένει, όμως, μία ομάδα που κρέμεται σε μία κλωστή και ζει υπό το φόβο της κατάρρευσης.

Προπονητής: Ο Δώνης έχει ένα πρότζεκτ να ολοκληρώσει. Το άρχισε πέρυσι, τα πρώτα θετικά στοιχεία της δουλειάς του φάνηκαν, φέτος. θεωρητικά, έχει καλύτερες προϋποθέσεις.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μπεσίκτας στο 'Βόνταφον Παρκ' της Κωνσταντινούπολης, Σάββατο 10 Αυγούστου 2019
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μπεσίκτας στο 'Βόνταφον Παρκ' της Κωνσταντινούπολης, Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Δημήτρης Κολοβός, Γκαϊάς Ζαχίντ / Ουσμάν Κουλιμπαλί, Εργκους Κάτσε, Όμρι Άλτμαν

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / 0

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Δημήτρης Κουρμπέλης/Γκαϊάς Ζαχίντ (2.000.000)

Αξία Transfermarkt.com: 19.750.000 (4)

Θέση που τερμάτισε: 8

Θέση που θα τερματίσει: 3-5

Παναιτωλικός

Άλλαξε προπονητή, άνοιξε δίαυλο με την Πορτογαλία, θέλει να σώσει την κατηγορία το συντομότερο δυνατό και θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να μπει στα playoffs. Ρεαλιστικό στόχος ο περσινός.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Η αλλαγή προπονητή πάντα παίζει ρόλο, πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση, που ο Δέλλας ήταν επιτυχημένος. Ο Παναιτωλικός καλείται να περάσει ανώδυνα στη μεταβατική εποχή, την ώρα που επενδύει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλάζοντας το 'τεχνοκρατικό' πλάνο του.

Προπονητής: Στο πλαίσιο της... πορτογαλικής στροφής της αγρινιώτικης ομάδας, αντικαταστάτης του Δέλλα είναι ο Λουίς Κάστρο, ο οποίος το προπονητικό του παρελθόν αφορά κυρίως δουλειά σε Ακαδημίες και σε ομάδες Νέων.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Πιέρ Σανά, Ράσμους Σίεστεντ / Φράνκο Μάζουρεκ, Νίκος Μαρινάκης, Ενέα Μιχάι

Ισοζύγιο μεταγραφών: -80.000 / +850.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Βλαντ Μοράρ (700.000)

Αξία Transfermarkt.com: 8.200.000 (11)

Θέση που τερμάτισε: 9

Θέση που θα τερματίσει: 10-12

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος του -6 θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων ετών, για να σώσει ακόμα μία φορά την ύπαρξή του.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Ξεκινούν τη σεζόν με περιορισμό μεταγραφών και -6. Αν καταφέρουν στις πρώτες αγωνιστικές να 'σβήσουν' τη ζημιά, μπορούν να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία. Άπαντες, όμως, γνωρίζουν ότι η εφετινή χρονιά είναι χρονιά επιβίωσης.

Προπονητής: Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε πέρυσι να συμμαζέψει όσα άφησε ο Ζοζέ Ανιγκό και σώθηκε άνετα. Εφέτος δεν θέλει να μπει σε μπελάδες και επιθυμεί να ξεμπερδέψει με τη σωτηρία από νωρίς. Δύσκολο, αλλά είναι μαθημένος σε αυτά.

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Νεμάνια Μιλόγεβιτς, Γιάννης Παπανικολάου / Φιορίν Ντουρμισάι, Αμπντουλαγέ Κεϊτά, Γιάννης Μασούρας

Ισοζύγιο μεταγραφών: 0 / +750.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Δημήτρης Εμμανουηλίδης/Μάτιτς Κότνικ (600.000)

Αξία Transfermarkt.com: 7.550.000 (13)

Θέση που τερμάτισε: 6

Θέση που θα τερματίσει: 12-14

ΠΑΟΚ

Αήττητος πρωταθλητής για την πρόκληση του back-to-back, ώστε να πειστεί και ο τελευταίος που αμφιβάλλει ακόμα για την περσινή ανωτερότητά του.

Κλειδιά / αδύναμοι κρίκοι: Έτοιμη ομάδα από πέρυσι και ενισχυμένη σημαντικά, δεν επηρεάστηκε από το ξαφνικό 'διαζύγιο' με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μοναδικός προβληματισμός η κούραση που θα βγει από τις επίσημες υποχρεώσεις, που άρχισαν από νωρίς και τον έφεραν αντίπαλο με τον Άγιαξ.

Προπονητής: Ο Αμπέλ Φερέιρα μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν φανταζόταν τον εαυτό του να ξεκινά τη σεζόν μακριά από την Μπράγκα. Ανέλαβε το ρόλο του αντικαταστάτη του Λουτσέσκου, έχει καλό βιογραφικό, όρεξη, αλλά και πίεση για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ σε top επίπεδο.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό, στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου της Super League 2018-2019 στην Τούμπα, Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό, στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου της Super League 2018-2019 στην Τούμπα, Κυριακή 21 Απριλίου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Βασικές προσθαφαιρέσεις: Μίροσλαβ Στοχ, Ντούγκλας Αουγκούστο, Άντερσον Εσίτι / Ευθύμης Κουλούρης, Εβγέν Σάκχοφ

Ισοζύγιο μεταγραφών: -9.650.000 / + 5.050.000

Ακριβότερος παίκτης Transfermarkt.com: Λέο Ζαμπά (8.000.000)

Αξία Transfermarkt.com: 69.150.000 (2)

Θέση που τερμάτισε: 1

Θέση που θα τερματίσει: 1-2

Ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League 1; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK