Ο απόλυτος ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα θύματα της Τσαπεκοένσε από τηλεοπτικό σταθμό

Ο τελικός του Copa Sudamericana μεταξύ Ατλέτικο Νασιονάλ και Τσαπεκοένσε δεν έγινε ποτέ εξαιτίας της τραγωδίας στο Μεντεγίν. Ωστόσο το βραζιλιάνικο κανάλι που είχε τα δικαιώματα του ματς τίμησε τα 71 θύματα με μία κίνηση που προκάλεσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ θαυμασμό.

Ο απόλυτος ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα θύματα της Τσαπεκοένσε από τηλεοπτικό σταθμό

Η πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του 2016 θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Τσαπεκοένσε καθώς θα συμμετείχε στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στην Κολομβία, με αντίπαλο την τοπική Ατλέτικο Νασιονάλ.

Δυστυχώς το όνειρο μετατράπηκε μέσα σε λίγες στιγμές σε έναν αιώνιο εφιάλτη για την οικογένεια των Βραζιλιάνων, με το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της Τσαπεκοένσε στην Κολομβία να συντρίβεται τα ξημερώματα της Τρίτης και να σκορπάει το θάνατο σε 71 ψυχές, ξεκληρίζοντας ουσιαστικά τον σύλλογο.

Ο απόλυτος ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα θύματα της Τσαπεκοένσε από τηλεοπτικό σταθμό

Η Ατλέτικο Νασιονάλ τίμησε από την πλευρά της με συγκλονιστικό τρόπο την Τσαπεκοένσε καθώς την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να γίνει ματς πάνω από 40.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το "Ατανάσιο Χιγκαρδότ" για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας, δεν ήταν πάντως οι μόνοι που συγκίνησαν εκείνες τις ώρες.

Και αυτό γιατί υπάρχει η απίστευτη έμπνευση που είχε ο τηλεοπτικός σταθμός "Fox Sports Brazil" προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί το ματς αντί να ακυρώσει την προβολή επέλεξε να καλύψει τα 90 αγωνιστικά λεπτά του αγώνα δείχνοντας για 1,5 μαύρη εικόνα στους τηλεθεατές ενώ την ίδια ώρα υπήρχε χρονόμετρο που "έτρεχε" κανονικά. Σαν να διεξαγόταν κανονικά το παιχνίδι!

Ο απόλυτος ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα θύματα της Τσαπεκοένσε από τηλεοπτικό σταθμό

Το hashtag που επέλεξαν οι άνθρωποι του σταθμού ήταν το #90minutosdesilencio (90 λεπτά σιγής) ενώ κατά τη διάρκεια της πιο συγκινητικής μετάδοσης στην ιστορία του ποδοσφαίρου εμφανίζονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα δύο μηνύματα που έγραφαν:

"Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάθε μήνυμα είναι σαν αγκαλιά" και "Μας αγκαλιάζετε και μας βοηθάτε να μαζέψουμε όλα τα κομμάτια της καρδιάς μας". Απλά υπόκλιση και σεβασμός για το συγκινητικότερο "μαύρο" στην ιστορία της τηλεόρασης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Copa Sudamericana στην Τσαπεκοένσε!
ΤΡΟΜΕΡΟ: Ροναλντίνιο και Ρικέλμε θα παίξουν στην Τσαπεκοένσε!
Στέλνουν τον Ροναλντίνιο στην Τσαπεκοένσε!
Με μήνυμα για την Τσαπεκοένσε οι φανέλες της Ρεάλ!
Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK