Ο απρόβλεπτος ΠΑΟΚ
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τον απολογισμό του "Δικεφάλου" στα εντός και στα εκτός έδρας φετινά του παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
Παρά τα εκπληκτικά αποτελέσματα που πέτυχε φέτος, όπως τα δύο διπλά στο ΟΑΚΑ επί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν παρουσιάζεται ιδιαίτερα απρόβλεπτος, έχοντας χάσει στην Τούμπα βαθμούς απέναντι σε Αρη, ΟΦΗ, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης. Πόντοι που εάν τους είχε στο ενεργητικό του, τότε θα άλλαζαν και οι στόχοι του, αφού μήνα Μάρτιο δεν θα πάλευε για ένα καλό πλασάρισμα εν όψει πλέι οφ αλλά για το κάτι παραπάνω. Πάμε, όμως, να δούμε την φετινή πορεία του “Δικεφάλου” στην Super League μέσα από αριθμούς.
Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας έχει μαζέψει μέχρι στιγμής 18 βαθμούς με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, ένας απολογισμός αν μη τι άλλο ικανοποιητικός, αφού ανάμεσα στις επιτυχίες του συμπεριλαμβάνονται οι νίκες κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.
Εντός έδρας ο “Δικέφαλος” μπορεί να κέρδισε 24 βαθμούς με 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, αλλά έφερε μέσα στην Τούμπα αποτελέσματα που ουσιαστικά τον κράτησαν μακριά από την πρώτη δυάδα. Αυτά είναι οι ήττες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης και οι ισοπαλίες με ΟΦΗ, Κέρκυρα και Αρη.
Αυτοί τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα
Η συγκομιδή του ΠΑΟΚ όσον αφορά τα γκολ είναι επίσης ικανοποιητική εκτός έδρας αφού σε 11 παιχνίδια σημείωσε 15 τέρματα, με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη να είναι στην κορυφή των σκόρερ με 3, ακολουθούν οι Μπαλάφας και Γιάννου με 2 γκολ και οι Παπάζογλου, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Φωτάκης και Λίνο οι οποίοι έχουν από ένα. Να σημειωθεί, απλώς, για να γίνουν οι συγκρίσεις, πως εντός έδρας ο “Δικέφαλος” έχει βρει δίχτυα 19 φορές.
Αναλυτικά οι εκτός έδρας σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Super League:
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ (Μπαλάφας)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Μπαλάφας)
Αρης-ΠΑΟΚ (Παπάζογλου)
ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ (Αθανασιάδης, Λάζαρ)
Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ (Σαλπιγγίδης, Φωτάκης)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης, Αθανασιάδης)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (Γιάννου (2)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (Λίνο, Σαλπιγγίδης)