Ο αρχηγός Σβάινσταϊγκερ είπε "αντίο" στην εθνική Γερμανίας

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την εθνική Γερμανίας.

Ο αρχηγός Σβάινσταϊγκερ είπε "αντίο" στην εθνική Γερμανίας
Σβάινσταϊγκερ-Γερμανία

Μετά από μία εξαιρετική καριέρα στην εθνική Γερμανίας, ο κάτοχος του περιβραχιονίου, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ανοίγει τον δρόμο στους διαδόχους του, αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο στο στήθος.

Με μία επιστολή προς τους φιλάθλους που δημοσίευσε μέσω των social media του, ο 31χρονος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε το "αντίο" από τα "πάντσερ", στα οποία αγωνίζεται ανελλιπώς από το ντεμπούτο του το 2004.

"Αγαπητοί φίλαθλοι της εθνικής Γερμανίας, μόλις ζήτησα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην με υπολογίζει πλέον για την αποστολή της ομάδας στο μέλλον, καθώς θα ήθελα να αποσυρθώ. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους, την ομάδα, την ομοσπονδία, τους προπονητές και την εθνική ομάδα", έγραψε αρχικά ο αρχηγός της "νάτσιοναλμανσαφτ".

"Μπόρεσα να αγωνιστώ 120 φορές για τη χώρα μου και έζησα στιγμές που ήταν απερίγραπτα όμορφες και επιτυχημένες. Ο Γιόγκι Λεβ γνώριζε τι σήμαινε το Euro 2016 στη Γαλλία για εμένα, επειδή ήθελα απεγνωσμένα να κατακτήσουμε το τρόπαιο που δεν μπορούσαμε να το φέρουμε πίσω στη Γερμανία από το 1996. Δεν ήταν γραφτό να γίνει και πρέπει να το αποδεχθώ".

Ο τέταρτος παίκτης σε συμμετοχής της εθνικής Γερμανίας, πίσω μόνο από τους Λόταρ Ματέους (150), Μίροσλαβ Κλόζε (137) και Λούκας Ποντόλσκι (129), ο οποίος κατέχει το γερμανικό ρεκόρ συμμετοχών σε Euro (15), πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από δύο χρόνια στη Βραζιλία, ως υπαρχηγός, πίσω από τον Φίλιπ Λαμ, από τον οποίο τότε παρέλαβε το περιβραχιόνιο.

"Κατακτώντας το Μουντιάλ 2014, κάναμε κάτι ιστορικό και πετύχαμε κάτι που συναισθηματικά ποτέ δεν θα επαναληφθεί στην καριέρα μου. Γι' αυτό, είναι μόνο σωστό και λογικό να πω τέλος τώρα και να ευχηθώ στην ομάδα τα καλύτερα για την πρόκριση στον Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και για την τελική φάση".

"Για το τέλος, θα ήθελα να πω στους φιλάθλους ότι ήταν τιμή να παίζω για εσάς, πολλά ευχαριστώ και όλα όσα έζησα μαζί σας".

Ο Σβάϊνσταϊγκερ, για τον οποίο υπάρχει αμφιβολία για το εάν θα παραμείνει στο "Ολντ Τράφορντ" τη φετινή σεζόν με τον Ζοζε Μουρίνιο, κατέγραψε 81 νίκες, 19 ισοπαλίες και 20 ήττες στην εθνική Γερμανίας, έχοντας συμμετοχή σε επτά τελικές φάσεις διοργανώσεων και 24 γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK