Ο 'αστοιχείωτος' Σούνες τα έριξε στο χορτάρι για τη συντριβή της Λίβερπουλ

Το σχόλιο του Γκρέιαμ Σούνες για τον αγωνιστικό χώρο ήταν πιο βαρύ και από την ήττα της Λίβερπουλ με το ασύλληπτο 7-2 από την Άστον Βίλα και θύμισε έντονα... Ελλάδα.

Ο Γκρέιαμ Σούνες το 2005, ως προπονητής της Νιούκαστλ.(AP Photo/Scott Heppell)
Ο Γκρέιαμ Σούνες το 2005, ως προπονητής της Νιούκαστλ. AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Δεν ήταν μονάχα το 1-6 της Τότεναμ στο 'Old Trafford' επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προκάλεσε σοκ στην Premier League. Ποιος να το φανταζόταν, αλλά λίγο μετά το δράμα των 'κόκκινων διαβόλων' θα ερχόταν ένα ακόμη μεγαλύτερο για τους 'κόκκινους' του Μέρσεϊσάιντ. Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ συνετρίβη στην έδρα της Άστον Βίλα με το εξωπραγματικό 7-2, γεγονός που φυσιολογικά πυροδότησε μια σειρά από αντιδράσεις στο Νησί.

Μια από αυτές ήταν μάλλον ατυχέστατη και ήρθε από έναν άνθρωπο που δύσκολα θα περίμενε κανείς. Ο Γκρέιαμ Σούνες ήταν καλεσμένος στο Sky Sports και υποστήριξε πως οι γηπεδούχοι επίτηδες είχαν απεροποίητο το χορτάρι του γηπέδου και σε αυτό οφείλεται η ήττα της Λίβερπουλ!

"Νομίζω πως άφησαν το χορτάρι ψηλότερο από το φυσιολογικό για να καθυστερήσουν την κίνηση της Λίβερπουλ. Όλες οι top ομάδες θέλουν κοντό γρασίδι, έναν γρήγορο αγωνιστικό χώρο. Αυτός δεν μου μοιάζει για γρήγορος αγωνιστικός χώρος", υποστήριξε ο Σούνες...

Ο Ντέιβιντ Τζόουνς χαρακτήρισε 'φτηνές δικαιολογίες' τα λόγια του Γκρέιαμ Σούνες, όμως ο Έντι Μιλς, υπεύθυνος για το χορτάρι στο Villa Park, δεν ήταν τόσο ευγενικός.

"Τα αμόρφωτα σχόλια του σχετικά με το χορτάρι είναι προσβλητικά για όλους τους σκληρά εργαζόμενους υπεύθυνους αγωνιστικών χώρων σε όλη τη χώρα, που βάζουν την καρδιά και την ψυχή τους στην περήφανη εργασία τους #αστοιχείωτος", τόνισε χαρακτηριστικά.

Και δεν ήταν ο μόνος που έβγαλε 'καραμούζα' τον Σούνες, καθώς σε κάτι ανάλογο προχώρησε ο Γκάμπι Αγκμπονλαχόρ, πρώην αρχηγός και δόξα της Βίλα, που πάντως επιστράτευσε χιούμορ...

Ο Σούνες επιστράτευσε μια δικαιολογία που έχει ακουστεί πολλάκις στο παρελθόν και θα μπορούσε να ευσταθεί αν μιλάγαμε για κάποιο γήπεδο-χωράφι της Ελλάδας. Όταν όμως γίνεται λόγος για γήπεδο ομάδας Premier League, μοιάζει με αστείο. Ο πάλαι πότε θρύλος της Λίβερπουλ είχε μια ακόμη άτυχη στιγμή, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ και συγκεκριμένα την φάση της αποβολής του Αντονί Μαρσιάλ, για χτύπημα στον Έρικ Λαμέλα.

"Πέφτει κάτω, είναι αξιοθρήνητο. Είναι τόσο πολύ Λάτιν... Αν αποβληθεί ο ένας πρέπει να αποβληθεί και ο άλλος. Είναι αυτό Premier League; Εμείς, και όταν λέω 'εμείς' εννοώ οι Βρετανοί, το κάνουμε διαφορετικά", ήταν τα λόγια που φλέρταραν έντονα με την φυλετική διάκριση.

Αναγκάζοντας τον Οσβάλντο Αρντίλες, παλιά δόξα της Τότεναμ και της εθνικής Αργεντινής, να παρέμβει μέσω twitter. "Διαφωνώ με το σχόλιο του Γκρέιαμ Σούνες περί 'Λάτιν' για τον Έρικ Λαμέλα. Ένα στερεότυπο με όλους τους Λάτιν παίκτες του ποδοσφαίρου με αυτό τον τρόπο είναι εξαιρετικά άδικο. Θα ήταν σαν να υποστηρίζει κανείς πως αυτή η τοποθέτηση εκπροσωπεί τον 'βρετανικό' τρόπο. Που ξεκάθαρα δεν ισχύει".

Λίγο αργότερα το Sky Sports απολογήθηκε για την τοποθέτηση του Σούνες, με τον Ντέιβ Τζόουνς να ξεκαθαρίζει πως "πρέπει να πω πριν φύγουμε, πως νωρίτερα στην εκπομπή κριτικάραμε τον ρόλο του Έρικ Λαμέλα στην αποβολή του Αντονί Μαρσιάλ στο ματς Γιουνάιτεντ-Τότεναμ. Θα θέλαμε να απολογηθούμε για την περίπτωση που προσβάλαμε τον οποιοδήποτε με στερεότυπα για την λατινική κουλτούρα".

Κακό βράδυ για την Λίβερπουλ, ακόμη χειρότερο για τον Γκρέιαμ Σούνες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK