Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έφτιαξε ιδανική ενδεκάδα με διάταξη 5-3-3-1 επειδή μπορεί

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχηματίσει την ιδανική ενδεκάδα από συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Δεν τα κατάφερε.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια προπόνησης στις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια προπόνησης στις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επέστρεψε στον Ολυμπιακό έναν χρόνο πριν, με στόχο να βοηθήσει το κλίμα στα αποδυτήρια και να κλείσει με αυτόν τον τρόπο την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Από τον Ιανουάριο του 2019 πέρασε τόσος καιρός και η αλήθεια είναι πως τούτη τη στιγμή μοιάζει πιθανό να συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στους Πειραιώτες, βοηθώντας τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.

Το βέβαιο είναι πως τα 6 χρόνια της πρώτης θητείας του και τα όσα χρόνια της δεύτερης τον έχουν συνδέσει με το λιμάνι και γι' αυτό είναι σε θέση να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό κλήθηκε να κάνει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Τα Νέα'. Για άλλους το πέτυχε, για άλλους όχι. Ποια ήταν η αποστολή; Να επιλέξει την ιδανική ενδεκάδα από συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Τι κατάφερε; Να μας βάλει σε σκέψεις. Όχι για τις επιλογές του, αλλά για τον αριθμό τους, που δεν ταιριάζει σε ποδοσφαιρική ομάδα 11 βασικών παικτών...

Για παράδειγμα, για το τέρμα επέλεξε τον Αντώνη Νικοπολίδη και στα άκρα της άμυνας προτίμησε τους Βασίλη Τοροσίδη και Χοσέ Χολέμπας, χωρίς να το... παρακάνει. Στα στόπερ, όμως, δεν ήταν φειδωλός. "Για τις δύο θέσεις των στόπερ, πραγματικά οι επιλογές μου δεν μπορεί να είναι λιγότερες από τρεις. Ο Παρασκευάς Άντζας, ο Όλαφ Μέλμπεργκ και ο Κώστας Μανωλάς. Ο Άντζας ήταν φαινόμενο. Τόση τεχνική κατάρτιση... Και πολύ μυαλό. Ο Όλαφ ήταν αυτό που ξέρουν όλοι, βράχος. Και όσο για τον Κώστα κι εδώ η καριέρα τα λέει όλα. Γρήγορος, δυνατός, με πολλή δουλειά που τον δικαίωσε".

Όλα μαρτυρούν σχήμα με 5 αμυντικούς ή με τους δύο μπακ να παίρνουν όλη την πλευρά και να έχουμε είτε 3-5-2 είτε 3-4-3. Όχι για τον Παπαδόπουλο, που προτίμησε κάτι άλλο για τη μεσαία γραμμή, αρχίζοντας από εκείνους στον άξονα. "Ο Άκης Στολτίδης. Ο Άκαρος. Από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τον τρομερό δυναμισμό του. Και δίπλα του ο... καθηγητής. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Μαέστρος. Έπαιρνε την μπάλα και ποτέ δεν τη γύριζε πίσω. Πάντα μπροστά και κάθετα. Μαζί τους και ο Νταβίδ Φουστέρ. Από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Ουσιαστικός ως και στην προπόνηση. Παίκτης ομάδας. Και πολύ σοβαρό παιδί".

Με αυτά τα ονόματα, όλα δείχνουν ότι ο 35χρονος άλλοτε διεθνής στόπερ οδεύει προς διάταξη 3-5-2. Όμως, όποιος βιάζεται, σκοντάφτει, αφού είπε να προσθέσει και 2-3 εξτρέμ! "Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Λουσιάνο Γκαλέτι ήταν φανταστικοί. Αλλά πώς να αφήσω έξω τον Κέβιν Μιραλάς; Ο 'Τζόλε' ήταν ο αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Λουσιάνο είχε απίθανα προσόντα και μια ικανότητα να ξεκλειδώνει τα ματς με μια πάσα, με ένα γκολ. Και ο Κέβιν όμως έκανε πράγματα και θαύματα στον Ολυμπιακό. Οπότε κι εδώ θα χρησιμοποιήσω μία... αλλαγή!"

Αν κρατήσουμε στον πάγκο έναν από τους 3 ακραίους, τότε έχουμε ήδη 11 παίκτες στο βασικό σχήμα, αλλά δεν έχουμε 'φουνταριστό'. Τον βρίσκουμε κι αυτόν, όμως! "Ο πιστολέρο. Ο Κώστας Μήτρογλου. Τρομερά τελειώματα. Απίθανος ο τρόπος της απαλλαγής στο ένας με έναν. Και εδώ η καριέρα του τα λέει όλα", πρόσθεσε ο Παπαδόπουλος, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδανική ενδεκάδα του που αποτελείται από 12-13 παίκτες.

Όσο για τον προπονητή που θα αναλάμβανε αυτήν την ομάδα που εκ των πραγμάτων είχε πλεονέκτημα λόγω παικτών παραπάνω, η επιλογή μοιάζει προφανής: "Προπονητής ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε όσα δεν φανταζόταν κανείς. Δεν έφτασε τυχαία τόσο ψηλά. Βοήθησε τους ποδοσφαιριστές με τις γνώσεις του, τον τρόπο δουλειάς του, αλλά και με την ηρεμία του. Ήξερε πάντα τι θα ζητήσει από εσένα. Δεν λογάριαζε ονόματα. Αν κάνεις, παίζεις. Εκείνος μας έδειξε το στιλ παιχνιδιού με την πίεση ψηλά, εκείνος μας βελτίωσε ατομικά. Ήταν σίγουρα μπροστά από την εποχή του".

Για να λέμε την αλήθεια, ο Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι θα έμειναν στον πάγκο κι άλλοι παίκτες εκτός από έναν εξτρέμ σε αυτήν την ομάδα και δεν θα ήταν όλοι βασικοί, ωστόσο... φοβήθηκε να κατονομάσει τους αναπληρωματικούς. Ίσως γι' αυτό να έβαλε τον εαυτό του σε ρόλο φροντιστή, για να αποφύγει την πίεση που θα είχε ως προπονητής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK