O Bαλβέρδε έβαλε στο παιχνίδι της σύγκρισης με την Ρεάλ και τις... Ακαδημίες!

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι της Ρεάλ όσον αφορά στους παίκτες που έχει στην εθνική Ισπανίας, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει ωστόσο "απάντηση" για τους δημοσιογράφους!

Barcelona's coach Ernesto Valverde looks on during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Sept. 2, 2018. (AP Photo/Eric Alonso)
Barcelona's coach Ernesto Valverde looks on during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Sept. 2, 2018. (AP Photo/Eric Alonso) AP PHOTO/ERIC ALONSO

Για αρκετά χρόνια η εθνική Ισπανίας χτίστηκε ως προς τα πρόσωπα αλλά και το στιλ παιχνιδιού με βάση την Μπαρτσελόνα (αυτό έγινε μετά το 2008 με την παρουσία Γκουαρδιόλα στους Καταλανούς), τώρα όμως η επιρροή της "Μπάρσα" στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας είναι σχεδόν μηδαμινή.

Προς επίρρωση των παραπάνω υπάρχει και το παιχνίδι της "φούρια ρόχα" κόντρα στην Κροατία όπου πέρα από τον θρίαμβο της ομάδας του Λουίς Ενρίκε με 6-0, αυτό που όλοι παρατήρησαν ήταν η ανισορροπία όσον αφορά στη σύνθεση της αρχικής 11άδας.

Από τη μία πλευρά η Ρεάλ που έκανε το απόλυτο "κουμάντο" με έξι εκπροσώπους τους στο βασικό σχήμα (Ράμος, Νάτσο, Καρβαχάλ, Θεμπάγιος, Ασένσιο, Ίσκο) και από την άλλη η Μπαρτσελόνα με τον... μόνο και έρημο Σέρχιο Μπουσκέτς.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε αρκετούς Καταλανούς καθώς υπάρχει και το θέμα του πρεστίζ του συλλόγου (έναντι του μεγάλου αντιπάλου...) και ρωτήθηκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που από την πλευρά του βλέπει τα πράγματα με διαφορετική οπτική.

"Νομίζω ότι θα πρέπει να ξέρουμε πώς να διαβάζουμε κάποια πράγμα. Όπως πριν υπήρχαν στην εθνική ομάδα περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα, τώρα οι περισσότεροι είναι της Ρεάλ.

Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι τριγύρω τώρα όπως οι Ινιέστα, Πικέ και Άλμπα... Είναι αλήθεια επίσης ότι πρόσφατα η Ρεάλ απέκτησε παίκτες όπως οι Ασένσιο, Ίσκο και Θεμπάγιος.

Εάν κοιτάξετε πάντως τους παίκτες στην εθνική που προέρχονται από την ακαδημία της Ρεάλ και εκείνους από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, είναι ίδιος ο αριθμός.

Ακόμα και έτσι όμως, θα παλέψουμε για να το αλλάξουμε αυτό και να είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες μας θα καλούνται στην εθνική Ισπανίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο "Τσινγκούρι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK