O Capitano απέδειξε την αξία του, ξεπέρασε Μουρίνιο και δίκαια ανταμείβεται με νέο συμβόλαιο

Ο ίδιος είχε αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει με σχέδιο, ψυχραιμία, αλλά και με πάθος σε υψηλή τροχιά, όπως δηλαδή την γνώρισε και την έζησε ως παίκτης.

O Capitano απέδειξε την αξία του, ξεπέρασε Μουρίνιο και δίκαια ανταμείβεται με νέο συμβόλαιο
(AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι κατάφερε κάτι ανεπανάληπτο βάσει και των προσδοκιών που υπήρχαν. Αναγέννησε μία Ρόμα που αν και γνώρισε την επιτυχία ευρωπαϊκά με τον "Special One" στο πάγκο, εν τέλει αποδείχθηκε πως μόνο ένας δικός της άνθρωπος μπορούσε να επαναφέρει το "Ρωμαϊκό" DNA του συλλόγου πίσω στον αγωνιστικό χώρο.

Οι επιτυχίες του μέσω της άμεσης επίδρασής του στην ομάδα έδωσαν ανάσα, αλλά στην πραγματικότητα το στοιχείο που τον "δένει" στον σύλλογο για τα επόμενα χρόνια είναι η συνέπεια. Ο Ιταλός τεχνικός θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους "Τζιαλορόσι", αφού το προηγούμενο λήγει τον Ιούλιο αυτού του καλοκαιριού.

Ο Μουρίνιο είχε δηλώσει πως με αυτό το ρόστερ η πορεία της Ρόμα έχει ταβάνι και όμως ο Capitano απέδειξε πως οι χαμηλές προσδοκίες δεν σε οδηγούν πουθενά. Με σοβαρότητα, ωριμότητα και βαθιά γνώση του συλλόγου, ο ίδιος κατάφερε να ξεκλειδώσει τις ικανότητες και την προοπτική που ήταν θαμμένες.

Η διάρκεια του συμβολαίου δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο Ντε Ρόσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα όταν τα πράγματα ήταν ζόρικα και δεν είχε θέμα να αποδείξει πρώτα εμπράκτως πως μπορεί να βοηθήσει. Η επιθυμία για δέσμευση πολλές φορές φανερώνει ανασφάλεια ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας ενός στόχου και ο Ιταλός έδειξε πως δεν είναι συμφεροντολόγος όταν πρόκειται για την ομάδα του.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αρτέτα συνιστά υπομονή, in Arteta we trust λοιπόν και το ταβάνι μόλις ψήλωσε για την Άρσεναλ

Ο Κλοπ θέλησε να ξυπνήσει μνήμες από την επική ανατροπή με Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK