Ο Χάρα, ο Νέτο, ο εξτρέμ και οι "σφήνες" του ΠΑΟΚ

Ο Χάρα έρχεται στις 15.30 την Παρασκευή στην Αθήνα για τις υπογραφές, με τον Ολυμπιακό να θέλει να τον αποκτήσει με αγορά και όχι ως δανεικό. Παίρνει σειρά ο Νέτο και ένας εξτρέμ. Τι ισχύει για Βάις και Κάμπελ, οι φήμες για κίνηση-έκπληξη και οι "σφήνες" του ΠΑΟΚ.

FK Zenit St. Petersburg's Luis Neto during a press conference in the St. Jakob-Park stadium in Basel, Switzerland, on Wednesday, March 6, 2013. Russia's FK Zenit St. Petersburg is scheduled to play against Switzerland's FC Basel 1893 in an UEFA Europa League round of 16 first leg soccer match on Thursday, March 7, 2013. (KEYSTONE/Georgios Kefalas)
FK Zenit St. Petersburg's Luis Neto during a press conference in the St. Jakob-Park stadium in Basel, Switzerland, on Wednesday, March 6, 2013. Russia's FK Zenit St. Petersburg is scheduled to play against Switzerland's FC Basel 1893 in an UEFA Europa League round of 16 first leg soccer match on Thursday, March 7, 2013. (KEYSTONE/Georgios Kefalas) KEYSTONE

Αύριο Παρασκευή η διοίκηση του Ολυμπιακού θα ανακοινώσει με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Αργεντινού διεθνούς μεσοεπιθετικού της Μπενφίκα, Ντάνιελ Χάρα. Ο 26χρονος άσος, ο οποίος αποτελεί επιλογή του Βίτορ Περέιρα, την οποία προσυπέγραψε και ο σπουδαίος Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος συνεργάζεται πλέον ως σκάουτερ με τους πρωταθλητές, έχει «κλείσει» από την Τετάρτη (σ.σ. όπως σας ενημέρωσε το contra.gr) και μέσα στις επόμενες ώρες θα μπουν και οι υπογραφές.

Ο Χάρα, ο Νέτο, ο εξτρέμ και οι "σφήνες" του ΠΑΟΚ

Η νεότερη πληροφορία που αφορά την πρώτη μεταγραφή των «ερυθρολεύκων» για τη χειμερινή μεταγραφή περίοδο αφορά το ότι ο Χάρα θα αποκτηθεί με μεταγραφή από τους «αετούς» της Λισσαβόνας κι όχι με δανεισμό κι οψιόν αγοράς όπως είχε ακουστεί αρχικά. To κόστος της απόκτησής του θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ θα υπογράψει συμβόλαιο για 2,5 ή 3,5 χρόνια. Εκπρόσωποι του διεθνούς άσου, ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, βρέθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο διήμερο, ρύθμισαν τα πάντα με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και πλέον είναι όλα έτοιμα για τη –λιτή ως συνήθως- ανακοίνωση…

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά και στον Πορτογάλο διεθνή στόπερ Νέτο, ο οποίος, επίσης αποτελεί την πρώτη επιλογή του νέου κόουτς. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί, τα στελέχη της ΠΑΕ βρίσκονται πλέον πολύ κοντά και σε αυτή τη μεταγραφική επιτυχία. Παρότι ο 26χρονος αμυντικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη συνέχεια του Europa League, ο προπονητής αυτόν επέλεξε κι όπως όλα δείχνουν αυτόν θα πάρει, πιθανότατα έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο εξτρέμ και η παράμετρος Πουλίδο

Από ‘κει και πέρα, στην Πλατεία Αλεξάνδρας συνεχίζονται οι επαφές για έναν ακόμη εξτρέμ, παρότι ο ταχύτατος Χάρα μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβόλαιο του Βλάντο Βάις είναι πολύ ισχυρό για να σπάσει, παρά την επιθυμία και του Ολυμπιακού και του παίκτη, αλλά και του μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα. Επίσης, η Άρσεναλ δεν έχει ρίξει τις απαιτήσεις της ούτε… ευρώ κάτω από τα 7 εκατομμύρια που απαιτεί εδώ και καιρό για τον Κάμπελ, οπότε οι πιθανότητες για το «κόλπο γκρόσο» με τον Κοσταρικανό παραμένουν πολύ περιορισμένες.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως για τις πτέρυγες θα γίνει κίνηση για παίκτη-έκπληξη αλά Χάρα, το όνομα του οποίου δεν είχε διαρρεύσει μέχρι χθες, ενώ εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και την παράμετρο Πουλίδο. Αν ο Μεξικανός διεθνής δικαιωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας από το CAS θα έρθει στον Πειραιά και θα ενισχύσει την επίθεση, άρα το νέο απόκτημα από την Αργεντινή θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στις δύο πτέρυγες.

Στη διοίκηση του Ολυμπιακού εκτιμούν πως είναι λίγες οι πιθανότητες να παραχωρηθεί τώρα ο Ντουρμάζ παρά τα τουρκικά σενάρια, ενώ εκείνος που θα αδειάσει θέση ξένου για να μπει στο ρόστερ ο Χάρα, θα είναι ο Γκαζαριάν, ο οποίος θα παίξει στη ρεβάνς με τον Τύρναβο την ερχόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια θα μετακομίσει ως δανεικός. Σοβαρό ενδεχόμενο, ωστόσο, υπάρχει να πάρει φύλλο πορείας μέχρι το καλοκαίρι και ο Μάικλ Ολαϊτάν, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να ανεβάσει στροφές. Αυτό προκύπτει και από τις σημερινές δηλώσεις του Βίτορ Περέιρα…

Ο... μιμητής ΠΑΟΚ

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η «σφήνα» του ΠΑΟΚ με την περίπτωση του Ρικάρντο Κόστα προκάλεσε θυμηδία στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού κι αυτό επειδή –όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «όποιον παίκτη μαθαίνουν ότι κοιτάζουμε, προσπαθούν να τον αποκτήσουν για τη… λεζάντα».

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος Ρικάρντο Κόστα, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο χέρι πριν από περίπου ένα μήνα, «κόπηκε» και λόγω ηλικίας, αλλά κι επειδή υπήρχαν ενστάσεις σχετικά με το βαθμό ετοιμότητάς του. Δεν ήταν, ωστόσο, ο μόνος που τσέκαραν οι «ερυθρόλευκοι» και στη συνέχεια πήγε να γίνει κίνηση από τον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, η διοίκηση του ΠΑΟΚ επιχείρησε να μπει στη… μέση και για τον Νέτο, αλλά υψώθηκε τείχος, αλλά και στον Μπλάνκο, με τον οποίο επίσης ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός, ωστόσο, η περίπτωσή του απορρίφθηκε επειδή δεν ήταν ακριβώς αυτό που ψάχνει ο νέος προπονητής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK