Ο χειρότερος τραυματισμός του Στίβεν Τζέραρντ ήταν στο πιο ακατάλληλο σημείο

Ο τραυματισμός του Στίβεν Τζέραρντ σε αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ είναι αξιομνημόνευτος. Όχι επειδή ήταν σοβαρός, αλλά επειδή ήταν στο... πέος και χρειάστηκε ράμματα.

Ο Στίβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λέστερ για την Premier League 2014-2015 στο 'Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ', Λέστερ | Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014
Ο Στίβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λέστερ για την Premier League 2014-2015 στο 'Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ', Λέστερ | Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Άντριου Μέισι βρέθηκε στη Λίβερπουλ το 2013. Έναν χρόνο αργότερα, έπρεπε να ράψει το πέος του... κυρίου Λίβερπουλ, του Στίβεν Τζέραρντ. Μία λάθος κίνηση και θα γραφόταν στα βιβλία της ιστορίας για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Εν τέλει, έφερε εις πέρας την αποστολή του και πλέον θυμάται εκείνο το απόγευμα με χαμόγελο, όπως εξιστόρισε σε ποδοσφαιρικό podcast.

Ο επικεφαλής γιατρός της FIFA από τον φετινό Μάρτιο εντάχθηκε στις ακαδημίες των 'κόκκινων' το 2013, όταν ακόμα στον πάγκο υπήρχε ο Μπρένταν Ρότζερς και ο σύλλογος ζούσε με την 'κατάρα' του τίτλου. Ταυτόχρονα, τις ημέρες των αγώνων της πρώτης ομάδας, ήταν συντονιστής του ιατρικού επιτελείου. Έναν χρόνο αργότερα, εργάστηκε προσωρινά ως γιατρός της πρώτης ομάδας και σίγουρα θα το σκεφτόταν διπλά, αν ήξερε τι θα συνέβαινε σε εκείνον τον αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Μπόρνμουθ.

Ο αρχηγός των 'κόκκινων' επιχείρησε ένα τάκλιν στον Χάρι Άρτερ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο 'Ντιν Κορτ', ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε υπολογίσει. Στην προσπάθειά του να ανακόψει τον αντίπαλο, εν τέλει έκοψε το... πέος του, όταν αμφότεροι μπλέχτηκαν και έπεσαν στο έδαφος άτσαλα, κάτι που αντιλήφθηκε από το αίμα που πλημμύρισε το εσώρουχό του. Μπορεί να συνέχισε να αγωνίζεται και να έβγαλε κανονικά τον αγώνα (νίκη πρόκριση 2-0 της Λίβερπουλ), ωστόσο δεν γινόταν να αφήσει έτσι το τραύμα του.

"Ο Στίβι ήρθε σε μένα στο τέλος του αγώνα και μου είπε 'γιατρέ, πρέπει να το δεις. Κοίταξα κάτω, είδα παντού αίμα και σκέφτηκα 'ουόου, πρέπει να έχει πρηστεί πολύ'. Προσπαθούσα να ανατρέξω στην ιατρική εκπαίδευσή μου, όμως ποτέ δεν μας δίδαξαν πώς να ράψουμε ένα πέος. Σκέφτηκα 'δεν θέλω το πρώτο πέος που έραψα να είναι του Στίβεν Τζέραρντ', όμως ήταν".

Ο ίδιος ο Τζέραρντ, πλέον προπονητής της Ρέιντζερς, είχε διηγηθεί το περιστατικό αυτό από τη δική του σκοπιά: "Η μαγεία του FA Cup... αιματώθηκε την ημέρα που το πέος μου κόπηκε και μετά ράφτηκε. Η μοναδική έκπληξη εκείνο το Σάββατο ήταν μία μεγάλο πληγή στα... ιδιωτικά μέρη μου. Τράβηξα το σορτσάκι μερικά εκατοστά και κοίταξα λίγο. Το εσώρουχό μου είχε αίμα. Το μυαλό μου έτρεχε. Ανησύχησα ότι συνέβη κάτι σοβαρό. Διακριτικά τράβηξα κι άλλο το σορτσάκι και το εσώρουχο για μία καλύτερη ματιά".

"Έτρεξα στη γραμμή του πλαγίου, κατευθείαν στον Μπρένταν. Κάλεσα και τον Κρις Μόργκαν και τον Άντι Μέισι (σ.σ. γιατροί της Λίβερπουλ). Είπα στον Μπρένταν 'κοίτα, έχουμε πρόβλημα εδώ'. Έγνεψα προς τα κάτω, στα επίμαχα σημεία. 'Υπάρχει ένα κόψιμο. Τρέχει αίμα'. Ο Κρις λειτούργησε γρήγορα. Κάλεσε μερικούς από το επιτελείο και σχημάτισαν μια κάλυψη, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι κάναμε, όσο κατέβαζα το σορτσάκι μου. Ο Μπρένταν κοίταξε και έκανε μια γκριμάτσα, κουνώντας το κεφάλι του. Συνέχισα να αγωνίζομαι. Ο πόνος δεν ήταν τόσο μεγάλος, μόνο η απλή ενόχληση που ακολουθεί όταν υπάρχει ένα κόψιμο στο δέρμα".

Η διαδικασία των ραμμάτων ήταν... τραυματική και για τους δύο: "Ο γιατρός Μέισι μίλησε σε ορισμένους ανθρώπους και καθάρισαν ένα δωμάτιο στο 'Ντιν Κορτ'. Έβγαλα το σορτς και το εσώρουχο και κοίταξα για τελευταία φορά. Άουτς. Ήλπιζα ότι δεν θα έλεγα 'αντίο' σε έναν παλιόφιλο. Έριξα μια γροθιά πρώτα και μετά, προσεκτικά για να μην κοιτάζω τι έκανε, μπορούσα να αντιληφθώ πως ούτε εκείνος αισθανόταν τόσο άνετα με αυτό. Ο γιατρός Μέισι σίγουρα ευχήθηκε να είχε παραμείνει σπίτι του, να κουράρει παιδιά των ακαδημιών με χτυπηματάκια και μελανιές. Δεν μιλούσα πολύ, όμως. Τον ήθελα πλήρως συγκεντρωμένο. Έκανε καλή δουλειά. Δεν αισθάνθηκα πόνο όσο μου έκανε ράμματα, τέσσερα όπως είχε προβλέψει. Πήγα περπατώντας πίσω στα αποδυτήρια".

Ακόμα χειρότερο, όμως, είναι αυτό που πέρασε ο Τζέραρντ στα αποδυτήρια, από τους συμπαίκτες του: "Όλα τα παιδιά έπεσαν κάτω από τα γέλια. Είχαμε κερδίσει, η ατμόσφαιρα ήταν καλή και το θεώρησαν ξεκαρδιστικό. Δεν μου συμπαραστάθηκε κανείς τους. Τα παιδιά είχαν ξεκαρδιστεί και μπορείτε να φανταστείτε πόσα αστεία άκουσα για το μέγεθος του πέους, τα ράμματα και τη μελλοντική απόδοση που θα είχα στο σπίτι με τη σύζυγό μου. Μπορεί να χαμογελούσα, όμως ήμουν έτοιμος να τους πλακώσω όλους. Ένα μάτσο ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που θες να μιλούν για την κατάσταση του κομμένου πέους σου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK