O Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει με τον 'Εσπερινό της Αγάπης'

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος περίμενε τη δική του 'ανάσταση' τον Οκτώβρη, αλλά την προσπέρασε. Τώρα είναι έτοιμος να πατήσει ξανά χορτάρι για να αποδείξει πως εκείνη η παράσταση της 17ης Φλεβάρη δεν ήταν η τελευταία του.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 'Γ. Καραϊσκάκης'.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 'Γ. Καραϊσκάκης'. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2017-2018, όταν και κατέκτησε την Super League φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ. Επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, εν μέσω μιας δικαστικής διαμάχης με τους 'κιτρινόμαυρους' στην οποία δικαιώθηκε. Η απόδοση του στην πρώτη του σεζόν με τα 'ερυθρόλευκα' χαρακτηριζόταν απόλυτα ικανοποιητική, αφού φτάνοντας στον Φλεβάρη του 2019, ο διεθνής μεσοεπιθετικός μετρούσε 9 γκολ σε 1592 λεπτά συμμετοχής. Στα 26 παιχνίδια με εκείνον στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2,27 πόντους ανά ματς.

Κάπου εκεί η ατυχία χτύπησε την πόρτα του. Και την χτύπησε δυνατά. Στο ντέρμπι της 17ης Φλεβάρη κόντρα στην ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος παίρνει εντολή από τον Πέδρο Μαρτίνς να περάσει στο ματς ως αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Το πάθος του ξεχειλίζει από την πρώτη φάση στην οποία εμπλέκεται, ο Ολυμπιακός γρήγορα ισοφαρίζει σε 1-1 και πιέζει για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ. Λίγο μετά την μια ώρα παιχνιδιού στο Φάληρο, ο Χριστοδουλόπουλος πατάει άσχημα στο χορτάρι, το γόνατο του 'κλειδώνει' και πέφτει στον αγωνιστικό. Η εμπειρία του από έναν τραυματισμό τον βοηθά να αντιληφθεί άμεσα τι έχει συμβεί.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός φεύγει από το παιχνίδι υποβασταζόμενος από το ιατρικό επιτελείο και η διάγνωση δικαιώνει τον αρχικό φόβο: ρήξη χιαστού. Η χαρά από το 4-1 κόντρα στην ΑΕΚ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σύσσωμος ο οργανισμός στέκεται στο πλάι του Χριστοδουλόπουλου πριν περάσει την πόρτα του χειρουργείου, με την επέμβαση να πραγματοποιείται στις 23 Φεβρουαρίου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που θα περνούσε αυτή την δοκιμασία, καθώς είχε προηγηθεί ένας ίδιος τραυματισμός στο ίδιο πόδι το 2011, όταν ακόμη ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού.

Η διαδικασία αποκατάστασης είναι στάνταρ και το ασκησιολόγιο διαφέρει λίγο ανά περίπτωση, ανάλογα με την σωματοδομή και το μυϊκό σύστημα του παίκτη. Η γερή του κράση τον βοηθά να κάνει γοργά βήματα προς το καλύτερο και η παρουσία του στον ετήσιο χορό της Θύρας 7 Νέας Υόρκης είναι ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Πέδρο Μαρτίνς και το ιατρικό επιτελείο, ο Χριστοδουλόπουλος δεν ταξίδεψε με την ομάδα για την καλοκαιρινή προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2019-2020. Έμεινε πίσω για να δουλέψει πάνω σε ειδικό πρόγραμμα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, που του παρείχε όλες τα απαραίτητα εφόδια.

Έφαγε όλο το καλοκαίρι δουλεύοντας ατομικά και σταδιακά μπήκε στις προπονήσεις της ομάδας, ακολουθώντας ένα μέρος αυτών. Μέσα στον Σεπτέμβρη στάθηκε άτυχος, αφού στην προσπάθεια του να σουτάρει με το δεξί έπαθε θλάση. Δυστυχώς είναι μια συνήθης εξέλιξη, απόρροια της πολύμηνης απουσίας. Ενστικτωδώς ένας αθλητής στηρίζεται περισσότερο στο ένα του πόδι όταν φορτσάρει να επιστρέψει από τόσο σοβαρό τραυματισμό και έτσι ο Χριστοδουλόπουλος έπαθε την μυϊκή ζημιά στο δεξί. Πάνω που έδειχνε να την ξεπερνά, παθαίνει μια υποτροπή στο ίδιο σημείο μέσα στον Οκτώβρη. Όχι κάτι σημαντικό, όμως το ψυχολογικό χτύπημα είναι βαρύ.

Πλέον, ο παίκτης έχει τρεις γεμάτες εβδομάδες που προπονείται σε κανονικό ρυθμό προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεν είναι απλή υπόθεση η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και φυσιολογικά θα γίνει σε... δόσεις. Χρειάζεται προσεκτική διαχείριση και οι συμμετοχές του αρχικά θα είναι της τάξης των 20 - 30 λεπτών. Ο Ολυμπιακός μέχρι την χειμερινή διακοπή θα αντιμετωπίσει τους Παναιτωλικό (7/12), Αστέρα Τρίπολης (15/12), ΑΕΛ (18/12) και Βόλο (22/12) για την Super League, ενώ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στις 11 Δεκεμβρίου, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Champions League. Ματς στο οποίο σίγουρα δεν θα εμφανιστεί ο Χριστοδουλόπουλος, που είναι εκτός λίστας.

Μένει να φανεί αν και πόσο θα χρησιμοποιηθεί στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος πριν την αλλαγή του χρόνου. Και σε ποια θέση. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τον Μαρτίνς να υπολογίζει τον διεθνή μεσοεπιθετικό σε έναν ρόλο στον άξονα, πίσω από τον κεντρικό φορ ή ως περιφερειακό επιθετικό. Εξάλλου πρόκειται για έναν παίκτη που έχει και την εμπειρία και την ποιότητα και το εκτελεστικό ένστικτο, στοιχεία που τον καθιστούν αποτελεσματικό μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Η 'ανάσταση' του Λαζάρου, η στιγμή που θα πατούσε ξανά χορτάρι φορώντας τα ερυθρόλευκα σε επίσημο ματς, ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβρη. Την προσπέρασε. Και ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα περιμένει τον... 'Εσπερινό της Αγάπης', την λεγόμενη Δεύτερη Ανάσταση, για να αποδείξει πως εκείνη η παράσταση της 17ης Φλεβάρη δεν ήταν η τελευταία του. Τα κίνητρα του είναι πολλά -όχι μόνο το γεγονός πως το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι- και η θέληση του να νιώσει ξανά ενεργός μέλος της ομάδας, μεγάλη. Γι' αυτό και επιστρέφοντας δεν θα αρκεστεί σε ένα συμπληρωματικό ρόλο αλλά θα διεκδικήσει περισσότερα. Αν τα καταφέρει, το κέρδος θα είναι διπλό. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ολυμπιακό.

Προλαβαίνει η Μίλαν να προσπεράσει τη Νάπολι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK