Ο Χριστόπουλος δεν πρόλαβε να 'σώσει' την ΑΕΚ

Η ολιγόλεπτη συμμετοχή του Ευθύμη Χριστόπουλου ήταν η απέλπιδα προσπάθεια του Μάσιμο Καρέρα για να βρει η ΑΕΚ ένα δεύτερο γκολ στο Αγρίνιο. Χωρίς αποτέλεσμα. Ο Παναιτωλικός πήρε το 1-1, μια ισοπαλία που αύξησε το ενδιαφέρον για το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο 19χρονος Ευθύμης Χριστόπουλος χρησιμοποιήθηκε από τον Μάσιμο Καρέρα στο 1-1 με τον Παναιτωλικό
Ο 19χρονος Ευθύμης Χριστόπουλος χρησιμοποιήθηκε από τον Μάσιμο Καρέρα στο 1-1 με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Το 1-1 στο Αγρίνιο καθιστούσε μεν την ΑΕΚ φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά δεν την άφηνε να ησυχάσει πριν από το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Παναιτωλικός, με την ακομπλεξάριστη απόδοσή του ύστερα από το 0-1 του Σβάρνα με το κεφάλι στο 32', άφηνε να εννοηθεί πως δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Είχε απειλήσει μάλιστα, προτού βρει δικαιολογημένα την ισοφάριση στο 60' χάρη στο μονοκόμματο σουτ του Ντάουντα. Μια φάση στην οποία τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άργησαν ν' αντιδράσουν.

Ο Ιταλός προπονητής δεν ήθελε να διακινδυνεύσει και βλέποντας την ομάδα να μην έχει την απαιτούμενη ένταση στην επίθεση δοκίμασε τη λύση του 19χρονου Ευθύμη Χριστόπουλου. Του έλειπε η ευελιξία σ' αυτό το παιχνίδι του Καρέρα, αφού ο Ολιβέιρα είχε μείνει στην Αθήνα συνεχίζοντας ατομικό πρόγραμμα, ο Αλμπάνης χτύπησε στο 22' κι έφυγε κουτσαίνοντας, ο Αραούχο που τον αντικατέστησε δεν έχει φτάσει ακόμη στο 100% και ο Λιβάγια έβγαλε κούραση όσο περνούσε η ώρα.

Αναγκαστικά το ένα από τα δύο παιδιά του millenium που είχαν θέση στην αποστολή της Ένωσης (μαζί με τον Σαρδέλη) έλαβε το σήμα να ετοιμαστεί. Κατά σύμπτωση ο 'κάπτεν' και αρχισκόρερ της Κ19 με 11 τέρματα πήρε τη θέση του Κροάτη, του ποδοσφαιριστή που είχε περιγράψει ως ίνδαλμα, ασχέτως αν παραδέχεται πως ποδοσφαιρικά φέρνει περισσότερο στον Ολιβέιρα. "Μου αρέσει πάρα πολύ", είχε δηλώσει ο Χριστόπουλος τον Οκτώβριο στη NOVA, όταν ακόμη ονειρευόταν "είτε να φτάσω στην πρώτη ομάδα είτε να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού ως δανεικός", όπως προσέθετε τον Δεκέμβριο στην 'Ώρα', γνωρίζοντας πως πρόκειται για την πέμπτη και τελευταία σεζόν του στην 'κιτρινόμαυρη' ακαδημία.

Γι' αρχή συνέβη το πρώτο. Το ρολόι όδευε για το το 87' όταν αντάλλαξε χειραψία με τον Λιβάγια και πέρασε την πλάγια γραμμή. Μήπως και ο με καταγωγή από Αγρίνιο και Ικαρία πρώην ποδοσφαιριστής του Αχαϊκού Πάτρας (σ' ένα παράδοξο τριγωνικό πάντρεμα) φέρει το απρόσμενο. Ο χρόνος ήταν ελάχιστος και παρά τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων το διαμορφωθέν 1-1 δεν μεταβλήθηκε όσο έπαιξε. Με συνέπεια ο αγώνας στην Αθήνα ν' αποκτήσει έξτρα ενδιαφέρον. Αναπόφευκτα ο Καρέρα δεν ήταν ευχαριστημένος διότι "διαχειριστήκαμε λάθος τον αγώνα όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ". Ομολογουμένως η ΑΕΚ κατέχει το αβαντάζ του εκτός έδρας γκολ και του δεύτερου αγώνα στην έδρα της, όπως αντίστοιχα συνέβη με τον Αστέρα Τρίπολης στην προηγούμενη φάση. Θα χρειαστεί ωστόσο ένα ανάλογα δυναμικό ξεκίνημα για να μην μπλέξει στη συνέχεια.

Ποια είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα της Super League 1; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK