Ο 'χρυσός' κανόνας του Μέσι που ακολουθεί υποχρεωτικά κάθε συμπαίκτης

Ο Λιονέλ Μέσι αντιμετωπίζεται ως 'βασιλιάς' στην Μπαρτσελόνα σε κάθε επίπεδο. Ακόμα και στις προπονήσεις. Εκεί όπου ισχύει ένας άτυπος, αλλά απαράβατος, κανόνας.

Ο Λιονέλ Μέσι σε στιγμιότυπο από παλιότερο clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από μια δική του χαμένη ευκαιρία.
Ο Λιονέλ Μέσι σε στιγμιότυπο από παλιότερο clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από μια δική του χαμένη ευκαιρία. AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο Λιονέλ Μέσι δεν συγκαταλέγεται τυχαία μεταξύ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών. Ο Αργεντινός επιθετικός πλέον φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αποτελεί φύσει και θέσει τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Μπαρτσελόνα. Ως τέτοιον καλούνται να τον αντιμετωπίσουν οι συμπαίκτες του και πολλές φορές τα πράγματα μπλέκονται, όταν πρέπει να βρουν λύση σε ένα παράδοξο: δίνουν τα πάντα στην προπόνηση ή προφυλάσσουν τον ηγέτη τους;

Η απάντηση φαίνεται πως έχει δοθεί εδώ και καιρό και είναι η δεύτερη. Ο οργανισμός Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να αντέξει δίχως τον Μέσι και αν αυτό σημαίνει να μειωθεί η ένταση της προπόνησης, έχει καλώς. Το επιβεβαίωσε και ο Ζαν Κλερ Τοντιμπό, ο Γάλλος στόπερ των 'μπλαουγκράνα', που αποκτήθηκε τον περσινό Ιανουάριο από την Τουλούζ για μόλις 1.000.000 ευρώ και παραχωρήθηκε έναν χρόνο μετά δανεικός στη Σάλκε για 1.500.000 ευρώ.

"Όλοι ξέραμε ότι δεν έπρεπε να τραυματιστεί. Τον μαρκάραμε πολύ προσεκτικά στην προπόνηση. Έμαθα πολλά από τον Μέσι. Ακόμα κι εγώ του έκανα τάκλιν ορισμένες φορές, αλλά ήμουν πολύ προσεκτικός να μην τον τραυματίσω", δήλωσε ο 20χρονος ποδοσφαιριστής στη 'Bild'.

Μπορεί να φαίνεται αντιεπαγγελματικό, όμως σε τέτοιες ομάδες και με τέτοιους παίκτες αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται, που επιβάλλεται έστω και άτυπα. Όταν ο Νεϊμάρ πήρε μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν, υπήρξε φήμη ότι στο συμβόλαιό του προβλέπεται οι συμπαίκτες του να μην του κάνουν τάκλιν στις προπονήσεις. Μπορεί να μην επιβεβαιώθηκε ποτέ η ύπαρξη τέτοιας ρήτρας, όμως ουδείς αμφιβάλλει ότι ο Τιάγκο Σίλβα και ο Μαρκίνιος προσέχουν όταν μαρκάρουν τον Βραζιλιάνο συμπατριώτη τους στο δίτερμα.

Ο 32χρονος Μέσι έχει πετύχει 19 γκολ τη φετινή σεζόν και οδηγεί τους 'μπλαουγκράνα' προς ακόμα έναν τίτλο. Παρ' όλα αυτά, λίγο πριν από την επανέναρξη της Primera Division, είναι τραυματίας, με συνέπεια να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης για να προλάβει την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαγιόρκα το Σάββατο. Δεν τον τραυμάτισε συμπαίκτης του, πάντως, αφού κανείς δεν τολμάει να τον μαρκάρει δυνατά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK