O δανεικός Μίσιτς 'ρίχνει άκυρο' σε μεταγραφές 6,5 εκατ. ευρώ

Από τελευταίος τροχός της αμάξης, αναντικατάστατος στα πλάνα του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Μίσιτς εξελίσσεται σε λύση πρώτης γραμμής για τον ΠΑΟΚ, έχει ήδη ξεπεράσει τα περσινά νούμερα του Μαουρίσιο και βάζει ζόρια σε δύο καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ που κόστισαν 6,5 εκατ. ευρώ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (2-1) στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Super League (25/08/2019) MOTION TEAM

Μετά το πέρας των πρώτων 7 αγωνιστικών της Super League, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει δύο περισσότερους. Ο 'Δικέφαλος' έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 16 τέρματα (15 ο ΟΦΗ, 14 ο Ολυμπιακός), είναι η πιο δημιουργική -μαζί με τον ΟΦΗ- ομάδα του πρωταθλήματος μετρώντας 11 ασίστ, παρουσιάζει αστάθεια στην άμυνα (9 γκολ παθητικό) σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, υστερεί στην κατηγορία με τις εύστοχες πάσες καθώς είναι 8ος στην σχετική λίστα με 253, γενικότερα παρουσιάζει θετικούς τομείς στο παιχνίδι αλλά και αυτούς που 'φωνάζουν' για βελτίωση. Αντίστοιχα έχει παίκτες - πρωταγωνιστές και άλλους που για την ώρα πραγματοποιούν 'χαμηλές πτήσεις'.

Από τελευταία επιλογή, MVP ο Μίσιτς

Σε μεγάλο βαθμό τα φώτα πέφτουν πάνω στους Σβιντέρσκι και Λημνιό, δύο παίκτες της επιθετικής γραμμής. Ο Πολωνός δείχνει πως απολαμβάνει μια ευρεία γκάμα εκτελέσεων μέσα από την περιοχή και βρίσκεται σε φόρμα (πρώτος σκόρερ με 6 γκολ), ενώ ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ εμφανίζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και έχει εκτοπίσει τον Ζαμπά από τα πλάνα του Φερέιρα.

Όμως αν κάποιος αναζητήσει τον MVP του ΠΑΟΚ στην εκκίνηση της φετινής Super League, αυτός δεν είναι ούτε ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ούτε ο Δημήτρης Λημνιός. Αλλά ο Γιόζιπ Μίσιτς, που πραγματοποιεί εκρηκτικό ξεκίνημα από την θέση του κεντρικού χαφ, με απολογισμό 3 γκολ και 4 ασίστ σε 7 ματς του πρωταθλήματος και κάτι περισσότερο από 580 λεπτά συμμετοχής. Αναλογικά, ο Κροάτης μέσος εμπλέκεται άμεσα σε 1 γκολ ανά λιγότερο από 85 λεπτά αγώνα.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη σημασία των αριθμών, ο εξαιρετικά ποιοτικός και μεγάλος πρωταγωνιστής στον άξονα της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, Μαουρίσιο, είχε 5 γκολ και 1 ασίστ σε 20 ματς της Super League 2018-2019. Στη σούμα, ο Μίσιτς έχει ήδη ξεπεράσει την συνολική προσφορά του Βραζιλιάνου πέρσι!

Κι όμως ο Κροάτης χαφ μέχρι το τέλος Αυγούστου φάνταζε ως η τελευταία επιλογή του Φερέιρα στις θέσεις των κεντρικών μέσων. Ο Μίσιτς αποκτήθηκε τον Γενάρη ως δανεικός για 1,5 χρόνο από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Μαζί του ήρθε και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο. Ήταν οι δύο παίκτες που αποκτήθηκαν τότε, για να καλυφθεί το κενό του τραυματία (ρήξη αχιλλείου) Πόντους Βέρνμπλουμ και να υπάρχει και μια έξτρα λύση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου -δικαίως- είχε πρώτη επιλογή τον Πορτογάλο, που μαζί με τους Μαουρίσιο (μέχρι που τραυματίστηκε - ρήξη χιαστού), Κάνιας και Σάχοβ απολάμβαναν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Μίσιτς ήταν παίκτης Κυπέλλου κυρίως, με 5 συμμετοχές και 231 αγωνιστικά λεπτά στον θεσμό, ενώ στο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκε συνολικά μόλις 134 λεπτά. Η φυγή του Λουτσέσκου και η έλευση του Φερέιρα το καλοκαίρι, αρχικά δεν άλλαξε την ιεραρχία για τον Κροάτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε να βρει την άκρη με τους Ελ Καντουρί, Εσίτι και Ντόουγκλας Αουγκούστο, ωστόσο κανένα σχήμα δεν τον άφησε ευχαριστημένο και μοιραία έπαιξε το χαρτί του Μίσιτς.

Ο 25χρονος μέσος μπήκε αρχικά αλλαγή στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στις 25 Αυγούστου και σκόραρε στο 2-1 της επικράτησης του ΠΑΟΚ. Ακολούθως αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα στη ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον σοκαριστικό αποκλεισμό του 'Διεκφάλου'. Φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά την 1η Σεπτεμβρίου στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και έκτοτε μετρά σερί 90λεπτα, ως ο πλέον αξιόπιστος χαφ της ομάδας του. Αρχικά στο πλευρό του έπαιζε ο Εσίτι, στη συνέχεια ο Αουγκούστο.

'Μπετό' ο δανεικός, ζόρια για τα 6,5 εκατ. ευρώ

Μόλις ο Μαουρίσιο βρεθεί στο 100% της απαιτούμενης αγωνιστικής κατάστασης, μοιάζει βέβαιο ότι οι δυο τους θα προχωρήσουν ως βασικό δίδυμο χαφ του άξονα στο υπόλοιπο της περιόδου. Ο Φερέιρα έχει βρει την μια σταθερά του και πλέον θα προβληματίζεται μόνο για τον παρτενέρ. Και αυτό σε περίπτωση που δεν δει εν καιρώ όσα θέλει από τον Μαουρίσιο. Ο -δανεικός ακόμη- Μίσιτς με τις εμφανίσεις του 'ρίχνει άκυρο' σε δύο καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ που κόστισαν συνολικά 6 - 6,5 κατ. ευρώ για την αγορά τους.

Θεωρητικά αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για τα ταμεία του 'Δικεφάλου' και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Όχι όμως για τον Αμπέλ Φερέιρα, που δοκίμασε διάφορα σχήματα, για να βρει τελικά την... ησυχία του στο πρόσωπο του Μίσιτς. Ο Κροάτης προσφέρει τα μέγιστα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον όσον αφορά την παραγωγικότητα της μεσαίας γραμμής. Και αυτό είναι αρκετό για να τον μετατρέψει από τελευταίο τροχό της αμάξης σε βασικό γρανάζι στα πλάνα του προπονητή του.

Θα κάνει Χριστούγεννα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Όλε Σόλσκιερ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK